Elhunyt a neves hazai cukrászmester

64 éves korában elhunyt Pataki János érdi cukrászmester, vállalkozó, a legendás Pataki cukrászda megálmodója és tulajdonosa.

Az érdi cukrászmester számos magyar és külföldi szakmai verseny kitüntetettje, valamint a "Magyarország Tortája" és az "Év Fagylaltja" versenyek szakmai irányítója is volt. Vállalkozóként és cukrászmesterként a kiváló minőségű cukrásztermékek készítése mellett Pataki János hangsúlyt fektetett az innovációra, így például a nemzetközi cukrásztrendek honosítására.

2007 óta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének, 2008-tól 2012-ig pedig a Cukrászok és Fagylaltkészítők Nemzetközi Szövetségének (U.I.P.C.G Union Internationale de la Patisserie-Confiserie-Glacerie) elnöke volt.

A köztiszteletben álló cukrászmester halálának hírét az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közösen tette közzé. Búcsúztatásáról a családdal történt egyeztetés után adnak tájékoztatást.

(via: MTI)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek