Almában sült almás pite

Ezzel a fondorlatos sütirecepttel lenyűgözheted majd az egész családot! Megmutatjuk, hogy süss almás pitét almában!

Videó:

Nézd meg a videót, hogyan készül az almában sült almás pite!

Készíts a hétvégén almás pitetét, no de ne a megszokott módon - használd tepsinek az almát, és ebben süsd! Az egy dolog, hogy nagyon mutatós, de még mosogatnod is kevesebbet kell!

A tölteléket kedvedre tovább ízesítheted, sőt dió helyett mandulával vagy más maggal is sűrítheted. Akár az egész tetejét beboríthatod a tésztával, ha nem akarod rácsozni, viszont arra mindenképpen ügyelj, hogy hagyj lukat a tetején, ahol sütés közben a gőz távozni tud.

Ha a sütődön van felül sütés funkció, akkor érdemes bekapcsolnod, mert annyi idő alatt, amíg a tészta megpirul, az almák is kellőképpen megpuhulnak, és így még a szép formájukat és színüket is megőrzik majd.

Az almában sült almás pite receptjét itt találod!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek