Konyhai katasztrófák

Megesik, hogy egy-egy konyhai akciónk nem úgy sül el, ahogy vártuk. Figyelem, a nyugalom megzavarására alkalmas képek következnek. Ezeket senki ne próbálja ki otthon!

Kezdetnek legyen elég egy odakozmált kenyérlepény, vagy pizza, vagy mi ez

A szerkesztőségben a héten egy igen vicces összeállításra bukkantunk, amiben a legdurvább konyhai baklövéseket szedték össze. Mi nagyon jól szórakoztunk rajtuk, így nekiálltunk keresgélni és összeszedtük a legmókásabbakat.

Még a konyhában jártas háziasszonyokkal is megesik olykor, hogy a végeredmény közel sem úgy sikerül, ahogyan azt eltervezték. Odaég az étel, nem úgy sikerül, mint ahogyan a szakácskönyvben láttuk vagy éppen valamilyen kreatív megoldásunk mégsem bizonyult annyira hatékonynak.

Félresikerült macaronok

Velem is előfordult már, hogy csalódnom kellett. A legnagyobb melléfogásom talán az első macaron sütésem volt. Sokáig kerestem a legtutibbnak tűnő receptet. Gondosan megvettem hozzá minden alapanyagok. Szigorúan betartottam a receptben leírt szabályokat, arányokat és lépéseket, de végeredmény mégis botrányos volt… Szétfolyt, puha mandulás trutyit sikerült előállítanom, mindezt közel másfél órás konyhai ügyködéssel. Természetesen a kukában végezte, mert annyira használhatatlan volt, én pedig elkeseredtem. Átkoztam magamat, amikor megvettem a drága macaronsütő készletet, mert én azt gondoltam, hogy: „Áh, biztos nem lehet olyan nehéz, ez csak valami városi legenda, ráadásul még eddig minden sikerült, miért ez ne menne!?” Hát nem ment és be kellett látnom, hogy ez a süti tényleg nem a legegyszerűbb desszert. Másnapra persze összeszedtem magam és finomítottam a recepten, majd egyre jobb macaronokat csináltam és a 3-4. sütésre tökéletesre sikerült!

És akkor íme a csodás válogatás, ami után garantáltan nem fogjuk majd rosszul érezni magunkat, ha valami nem úgy sikerül, ahogy elterveztük:

Majdnem bárány

Öröm lesz a takarítás

Égetett spagetti

Sütiszörnynek is szörnyű

A kreativitása mindenképpen dicséretes

Szivárványtorta...lett volna

Frissítő trópusi koktélt valaki?

M&M's és tej

Van akinek a mirelit pizza megsütése sem egyszerű feladat

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek