Előzzük meg a betegséget búzafűlével!

Zöld energiaforrás. Hogy mi ez? Hát a búzafű! Gyümölcsprés segítségével ivólevet készíthetünk belőle. Rendszeres napi fogyasztása egészségmegőrző hatású. (x)

Rákmegelőzés búzafűlével

Tudományos vizsgálatok igazolják a búza fiatal hajtásainak rendkívül magas tápanyagtartalmát. Ivóléként integrálva táplálkozásunkba a búzafű sejtszinten lúgosítja a szervezetet, erősíti az immunrendszert a kórokozók ellen, ugyanakkor nem tartalmazza a búzamag savképző, nyákosító gluténjét. A búzafűben lévő igen magas antioxidáns-tartalom felkeltette a rákkutatók és a civilizációs betegségek ellen küzdő alternatív gyógyászok érdeklődését is.

A búzafűlé készítése

Mivel nem vagyunk kérődzők, hogy egész nap a mezőn legelésszünk, leginkább az vált be, hogy a tápanyagok leghatékonyabb felszívódása érdekében a búzafűből levet préseljünk ki. Legjobb, ha ehhez speciális búzafűprést használunk, amelynek alacsonyabb a fordulatszáma, hogy az oxidációt elkerüljük. Kezdőknek ajánlatos egy almát is kipréselni vele, hogy a fű ízét kissé édesítsük, amíg hozzászokunk. A búzafűlevet 10 percen belül igyuk meg, lehetőleg éhgyomorra és kis kortyokban, hogy a szervezetünk az összetevőket egymás után magához vehesse. Kis adaggal kezdjük, hogy elkerüljük a túl erős méregtelenítést. Néhány hét után a mennyiséget növelhetjük, és rendszeresen profitálhatunk a búzafű salaktalanító, vitalizáló hatásából.

A búzafűlé gazdag összetétele

A búzafű rendkívül gazdag klorofillban, vitaminokban, ásványi anyagokban és enzimekben. Néhány grammnyi búzafű tápértékben háttérbe szorít több kilogramm biozöldséget.

100 g búzafű...

  • 60-szor több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs;
  • 50-szer több E-vitamint, mint a spenót;
  • 30-szor több B1-vitamint, mint a tehéntej;
  • 11-szer több kalciumot, mint a nyers tej;
  • 5-ször több vasat, mint a spenót;
  • 5-ször több magnéziumot, mint a banán.

Nem hagyható figyelmen kívül a búzafű magas fehérjetartalma sem, ami megmagyarázza a legelésző vadállatok izomtömegét. Összehasonlításképp a búzafű kétszer annyi fehérjét tartalmaz, mint a tyúktojás, és nyolcszor annyit, mint a tehéntej. Ez a növényi fehérje ráadásul számunkra ideális összetételben tartalmazza az esszenciális aminosavakat.

Búzafű nevelése otthon

A búzafű gyógyító potenciáljára való tekintettel jól tesszük, ha megörvendeztetjük magunkat ezzel a zöld energiaforrással. Akinek kedve van, maga is egyszerűen nevelhet búzafüvet. Ehhez például egy cserépalátétet töltsünk meg kb. 5 cm-nyi biovirágfölddel. Az alátétnek legyenek lyukak az alján, ami lehetővé teszi a megfelelő szellőzést, és hogy a fölösleges víz távozni tudjon. Szórjunk bio minőségű búzamagot a földre. Legjobb, ha a magokat két nappal előtte egy pohárban csíráztatjuk, és már kis gyökerük van. A magokat szobahőmérsékleten takarjuk le egy nedves kendővel, és naponta 1-2-szer nedvesítsük be egy szórófejes flakonnal. Ha a fű eléri a 10-15 cm-es magasságot, talajközelben vágjuk le egy ollóval. Ezt a füvet légmentes edényben a hűtőszekrényben 5 napig tarthatjuk el. (x)

Tudj meg többet az Eujuicers termékeiről itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek