Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

6+1 klasszikus magyar ízzel vár titeket a Chez Dodo macaronozó

Magyar klasszikusok macaron-kollekció a Chez Dodoban, ami garantáltan visszahozza az ismert finomságok ízélményét. 

A Chez Dodo különleges macaronjaiért régóta rajongunk, ahogyan Dodo meg a magyar klasszikus süteményekért rajongott mindig is, ezért úgy érezte, hogy most jött el a pillanat, hogy játszadozzon ezekkel az ismerős ízekkel, és újraálmodja őket macaronok formájában.

Ebben az ízkollekcióban hat, szívünknek nagyon kedves magyar süteményt varázsoltak roppanós macaronkalapok közé.

A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy mindazt a különleges ízélményt és textúrát, amit ezeknél a klasszikusoknál elengedhetetlennek éreznek, egy ilyen aprócska desszertben már egyetlen harapásban visszaadják. Íme a 6+1 mennyei íz:

MÁGLYARAKÁS

A macaronba csempészett máglyarakás alapja rengeteg illatos, sült fahéjas alma, melyet egy isteni vaníliás cremeux-vel kevertünk krémesre. A macaron szíve házi sárgabaracklekvár, leheletvékony almachips-szeletek, roppanós dió és egy pikáns mákkrém, melyet Dodo még az anyukájától tanult, és ami nélkül – náluk – nem máglyarakás a máglyarakás.

SOMLÓI GALUSKA

A somlói galuskás macaron alapja egy olyan csokoládékrém, melyet a Valrhona Guajana csokoládéjával készítettünk, és ehhez rengeteg pirított diót és istenien illatozó Portorico rumba áztatott aranymazsolát kevertünk. Mivel nincs somlói galuska piskóta nélkül, így készítettünk egy pihe-puha sablé-t Pierre Hermé receptje alapján, amihez Elle & Vire vajat használtunk a tökéletes végeredmény érdekében. Került még a macaronba egy adag vaníliás cremeux is, így lett igazán tökéletes a somlói galuskánk macaronba csempészett verziója.

DOBOS-TORTA

A Dobos-torta macaronunkat igyekeztünk úgy készíteni, hogy visszahozza az eredeti desszert ízét és textúráját. Az alapjához a Valrhona Guajana csokoládéját és kakaóvajat használtunk, hogy egy igazán selymes, lágy krémet kapjunk. Hogy egy icipici macaronban is teljes legyen a Dobos élmény, isteni házi karamellbe forgattunk sablé-töretet, mellyel beterítettük a macaron egész csokoládés alapját, és így helyeztük rá a másik roppanós mandulás kalapkát.

MÁKOS GUBA

A gubánk ganache-ához a Valrhona legeslegkrémesebb fehércsokoládéját, az Opalyst választottuk, mely tökéletes krémes textúrát biztosított a ganache-nak. Egy icipicit szerettük volna pikánssá tenni a krémet, így került bele egy leheletnyi Triple Sec és igazi narancsvelő is, hogy picit citrusos legyen a végeredmény. Tettünk még bele rengeteg mákot és sok-sok vaníliaőrleményt és -esszenciát. A mákos guba közepébe csempésztünk egy pici sablé-kockát és egy vaníliás krémet, melybe bourbon vanília, vaníliakivonat, egy kis fleur de sel és Portorico rum is került. A sort végül egy Dodo anyukájától tanult mákkrémmel zártuk, és így lett olyan a végeredmény, melyet a legelején megálmodtunk.

ESTERHÁZY-TORTA

Az Esterházy-torta alappillére a dió, így mindenképpen valamilyen isteni, intenzív de mégis lágy diós alapot igyekeztünk készíteni a macaronnak. A Valrhona istenien krémes Opalys fehércsokoládéját hívtuk segítségül, melyhez 100% diópasztát, rengeteg pirított diót, egy icipici Triple Secet és barna rumot kevertünk. Így született meg a macaronba csempészett Esterházy-torta, mely egy fantasztikus tortaszelet tökéletes mása lett.

SZILVÁS GOMBÓC

A ganache alapja a Valrhona Opalys fehér csokoládéja, melyet lágyan elkevertünk rengeteg, 100%-os kékszilvapürével, sok-sok illatos fahéjjal és egy icipici szatmári szilvalekvárral. A macaron közepe egy főzött fahéjas szilvakrém, melybe aszalt szilva is került. A szilvás gombóc egyik legjobb része a morzsa, melyet nem hagyhattunk ki mi sem a macaronba csempészett verzióból, így készítettünk egy klasszikus, ropogós prézlit, és jól meghintettük vele a ganache-t. Így került a klasszikus gombóc íze két falatnyi mandulakalap közé.

RÁKÓCZI-TÚRÓS ÓRIÁSMACARON

Egy egészen rendhagyó módon készülő macaront képzeltünk el a klasszikus desszert óriásmacaronba csempészett változataként. A desszert alapja ezúttal egyetlen ropogós mandulakalap lett, melyre egy kissé fanyar, citromos, lágy túróban gazdag krémet halmoztunk. A piskóta ízét a vaníliával gazdagított sablé-kockák adják, melyre sárgabaracklekvár, aszalt sárgabarack és friss sárgabarack is került. Hogy igazán visszaköszönjön az emlékeinkben élő, klasszikus Rákóczi-túrós íze, egy égetett meringue-et halmoztunk a desszertre, mely féltően öleli körbe az isteni túrókrémet és a barackos szívet.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Glódi Balázs

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!