Olasz babos-tésztás leves recept

Olasz babos-tésztás leves
Olasz babos-tésztás leves
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha gyors, melengető levesre vágyunk, akkor ezt a levest kerestük! Ízes, laktató, és gyorsan elkészül.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: ősz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Pasta e fagioli, paradicsomos leves babbal, babos paradicsomleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felaprítjuk a hagymát és a fokhagymát, a pancettát vagy bacont is kis kockákra vágjuk. A babot leszűrjük.
  2. A hagymát, a fokhagymát és a pancettát a forró olajon 5 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a tört paradicsomot és friss fűszereket is. Ha használunk, hozzáadhatjuk a paprikakrémet is.
  3. Pár percig pároljuk, majd felöntjük kb 3-4x annyi vízzel, mint a paradicsomkonzerv. Sózzuk, borsozzuk (a só mennyisége attól függ leginkább, hogy pancettát vagy bacont használtunk-e).
  4. Felforraljuk, és hozzáadjuk a bab felét. Átmelegítjük, majd az egészen kicsit turmixolunk, vagy szétnyomkodjuk fakanállal - ez sűríti be majd a levest. Tovább melegítjük, felforraljuk, és hozzáadjuk a tésztát. Mikor már majdnem megfőtt, beleöntjük a maradék babot is, majd az egészet összemelegítjük.
  5. Tálalás előtt kivesszük belőle a fűszereket, és forrón tányérokba merjük.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 22 715
elküldve: 15
receptkönyvben: 760
elkészítve: 63/63
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Frenky52
Frenky52 h, 2016-09-12 06:28

Ilyenkor még lehet a kertből szedni paprikát és paradicsomot, már akinek van kertje, de még frisset lehet venni is, ne legyen annyi konzerv benne

fuszulyka
fuszulyka cs, 2015-12-10 20:41

Finom lett. Konzerv helyett fagyasztott fehérbabbal csináltam, mert csak az volt. Köszi!

Éva néni
Éva néni v, 2015-11-01 07:43

Helló Picur! Tudom, nem engem kérdeztél, de mivel Coook "elfelejtett" visszanézni ide, hát jobb híján.. Szóval szerintem elég a bruttó 40 dekás, nem a nettó töltőtömegeket vette alapul. Gondolj bele: 1,6 l vízhez 820 g bab? Szerintem az kicsit sok, sűrű lenne.

Picuur
Picuur cs, 2015-10-15 16:53

Kedves Coook!
Kis segítséget szeretnék kérni a recepthez, szeretném elkészíteni.
A hozzávalóknál a konzervek mennyisége a töltőtömeg, vagy a teljes tömeg? (fehérbabkonzervből a kisebb töltőtömege 255 g, de maga a konzerv 400 g, míg a 'kövérebb' fajtának a tömege 800 g, a töltőtömege 410 g)
Köszönöm előre is!
Picúr

694