r
Nosalty Logó

Nepáli tojássaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Nepáli tojássaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 411 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1636 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    886 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 411 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    125.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3544.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    829 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1444 mg
  • Nátrium
    937 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    889.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1413 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    530 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    1839 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1399 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2128 micro
Összesen 1636 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keményre főzzük a tojásokat, kihűtjük, meghámozzuk.
  2. Megszabadítjuk a héjától a kardamom magot, dörzsmozsárba helyezzük.
  3. Ugyanoda kerül a kömény és a koriander-mag is, összedörzsöljük.
  4. Megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a dörzsmozsár tartalmát.
  5. Takarékon megpirítjuk.
  6. Amíg kicsit hűl, egy tálba merjük a joghurtot és hozzáadjuk a citrom levét, reszelt héját.
  7. Chilit darálunk rá, összekeverjük.
  8. Hozzáadjuk a vajat a fűszerekkel, sózzuk (kicsit túlsózzuk, mert a kemyénytojások majd felisszák a sófelesleget!).
  9. Összekeverjük a mártást és a felét egy lapos tálra merjük.
  10. Ráhelyezzük a félbe vágott keménytojásokat.
  11. A maradék szószt egyenletesen szétterítjük a tojásokon.
  12. A fogyasztók elől elrejtve legalább két órán átérni hagyjuk.
  • Receptkönyvben: 668
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 140779
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 23.

Ajánló

Csakis magában, előételnek vagy élvezetként! A kacagó Buddha demonstrálja a hagyományt és az élvezeti értéket!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nepáli tojássaláta
Harmathy Ildikó 313 recept

Surci lányom reklamálta a Nepáli tojássalátát. - Nem teszed fel a 'Nosalty'-ra? - kérdezte. (értsd: rég nem ettünk már!) Még azt is mondta: - Persze a látványra senki sem fog beindulni, amíg meg nem kóstolja.... Semmihez sem fogható gasztronómiai élmény a Nepáli tojássaláta! Egy német nyelvű szakácskönyvben találtam - muszáj, hogy kipróbáljátok! Nem szabad gyakran készíteni, legyen ünnep az élvezete!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek