Hollandi mártás recept

Hollandi mártás
Hollandi mártás
13 perc / előkészület: 5 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hollandi mártás tojássárgájából, vajból készült savanykás főzött mártás, amely ebben a formában is igen finom, de különböző módon ízesítve, több mártás alapjául is szolgálhat.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A hollandi mártás főzése közben tejszínt is adhatunk hozzá, valamint a megfőtt mártást frissen facsart ciromlével ízesíthetjük. (A tejszíntől kicsit hígabb lesz, de így is kellően sűrű marad. A citrom a savanykás ízt erősiti.)

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fehérborecetet a borskeverékkel, a babérlevéllel és a megtisztított hagymával egy kis edényben addig forraljuk, amíg az ecet a felére csökken (kb. 2-3 evőkanálnyira).
  2. Az ecetet leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
  3. A vajat apró kockákra vágjuk.
  4. Az ecetet a három tojássárgájával egy olyan tálkába tesszük, amit vízgőz felett tudunk használni.
  5. Egy kisebb fazékban, amelyre ráfér a tálka, vizet melegítünk és vízgőz felett a leszűrt borecetből és a tojások sárgájából, folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk úgy, hogy közben fokozatosan adagoljuk hozzá a vajdarabkákat.
  6. Amikor a vaj elolvadt és elég sűrű a krém, levesszük a vízgőzről a tálkát és tovább kevergetjük a mártást, majd sóval, borssal ízesítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 65 830
elküldve: 5
receptkönyvben: 305
elkészítve: 9/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept
hirdetés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok k, 2012-05-22 07:45

A fehérborhoz adott borskeverék, egészborsokból áll. Más jellegű az íze, mint az őrölt fehér borsé, amelyet később adunk a mártáshoz.(A fehérborból egy ízesített eszenciát készítünk, amely a fűszerektől jellegzetes ízű lesz.)De ha téged zavar a kétszeri borsozás, cselekdj belátásod szerint.

235