Extra ropogós amerikai hagymakarikák recept

Extra ropogós amerikai hagymakarikák
Extra ropogós amerikai hagymakarikák
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legesleges legropogósabb... legfinomabb hagymakarika, amit életemben ettem:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

  • ízlés szerint

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült hagyma, ropogós hagymakarika, bundázott hagymakarikák
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagyma külső héját eltávolítjuk, majd keresztben 4 részre vágjuk, így karikákat kapunk, amit egyenként szétszedünk.
  2. A lisztet elkeverjük a cayenne borssal, tojással, majd a szódával, egy habverővel csomómentesre keverjük. (Én betettem a fagyasztóba ezt a tésztát 10 percre, a lényeg, hogy jó hideg legyen.)
  3. Ezalatt a zsiradékot felhevítjük egy serpenyőben. A hagymakarikákat egy húscsipesz esetleg villa segítségével belemártjuk a tésztába, egy kissé lecsepegtetjük, majd a forró zsiradékba téve adagonként kb 3 perc alatt megsütjük. Ne tegyünk bele egyszerre 6 db-nál több hagymát.
  4. Konyhai papírtörlőre szedjük, azonnal sózzuk és már tálalhatjuk is.
     
  • költség: 350 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 46
össznézettség: 109 438
elküldve: 16
receptkönyvben: 1 913
elkészítve: 86/98
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Liare
Liare Wed, 2016-03-16 20:56

Nem volt otthon ásványvíz csak sör, ízre így is nagyon jó és ropogós lett, bár sajnos nekem is lefolyt sülés közben a kilógó feléről a tészta! Köszi a receptet!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2015-01-26 02:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.01.25. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nelly93
Nelly93 Wed, 2015-01-21 13:00

Megcsináltam, és nekem nem egészen lett jó. Sütés közben lefolyott róla a tészta bunda. Bő olajban kellett volna sütni esetleg?

kzsolt
kzsolt Mon, 2014-12-15 09:46

Szia! Olajban, vagy esetleg sertés zsirban is lehet sütni? Mert ha csak ezen múlik, már csinálom is!!

Hoborc
Hoborc Sun, 2014-08-03 18:22

Ez valami nagyon klassz! Ma kipróbáltam grillezett husi mellé, nagyon fini!!!!!!!!!!!!

Cica1967
Cica1967 Thu, 2013-01-24 11:56

Kihülés után is ropogós marad? Esetleg mikrózás után? Köszi! Márti

tikki
tikki Sat, 2013-01-19 19:37

A közeljövőben én is kipróbálom! Nagyon szeretem, és már régóta szeretnék én is hagymakarikát készíteni, de sosem tudtam rájönni, hogyan lehet olyasmit csinálni, mint a bolti.

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Sun, 2013-01-20 16:27

Szia!Nem olyan,mint a bolti,mert nem a hagyományos panírban van készítve,de szerintem így finomabb.Ennek nagyon ropogós,vékonyabb bundája van.Remélem nem vettem el tőle a kedved:)

tikki
tikki Wed, 2013-01-23 20:23

Dehogy vetted el a kedvem, sőt, minél ropogósabb, annál jobb :) Most készülök nekiállni, esti nasinak tökéletesnek ígérkezik.

Corra
Corra Mon, 2012-12-24 17:10

Nagyon-nagyon szeretem ezt az ételt, amint alkalmam lesz, kipróbálom így készítve.

437