A világ öt legfurább étterme

Fürdőszobai környezetben vagy vaksötétben, netalán a víz felszín alatt? Manapság mindenki kipróbálhatja és eldöntheti, melyik étterem nyújtja számára a legizgalmasabb élményt.

A vaksötétben történő evés vajon intenzívebbé teszi az étel ízét a szánkban? Fűszeresebb az ebéd ötven méter magasban lógva? A világ legfurább éttermeiben mindezekre a kérdésekre választ kaphatunk, de akár romantikus vacsorát is rendezhetünk a fürdőszobában.

1. Sötétben minden fogás fekete

A 2000-es évek közepén Kanadában kidolgozott elképzelés szerint a látásunk kiiktatásával egész új oldalait fedezhetjük fel a finom kaják élvezetének. Azóta már az egész világban elterjedtek az olyan éttermek, ahol a vendégek vaksötétbe burkolózva fogyaszthatják el a meglepetésfogásokat. Akik kipróbálták, mind úgy vélik, a legdominánsabb érzékszervünk, a látásunk kizárása nyomán az ízek és illatok teljesen új kavalkádja tárul fel előttünk, még egy egyszerű steak esetében is.

2. Vacsora a magasban

A darura függesztett étterem ötlete Belgiumból származik, a levegőben lógó asztal körül a székeikbe biztonságosan bekötött vendégek sorjáznak, mellettük pedig egy-egy madár is elszáll. A daru nemcsak a látogatókat, de a személyzetet is a magasba emeli, minden fogás már ötven méterrel a talaj fölött készül. Az „étterem” egyébként könnyen szállítható bárhová, így a séf remekművei mellett a környező táj is megcsodálható. 2008-ban a szerencsések Budapesten, a Hősök tere fölött is elfogyaszthattak egy vacsorát.

3. Csináld magad!

A mese szerint az okos leány képes volt arra, hogy egyszerre hozzon is ajándékot, meg nem is. Most mindannyian lehetünk furfangosak, ha egyszerre étterembe is szeretnénk menni, de közben kamatoztatni is szeretnénk saját főzőtudományunkat. Mára már elterjedtek az olyan lokálok, ahol a vendég maga készítheti el e kívánt menüt, persze mindezt profi éttermi környezetben, pincérek által felszolgálva. A turistakézikönyvek szerint az ilyen vendéglők tökéletes helyszínül szolgálnak egy-egy első randi számára, ahol a lány vagy épp a fiú konyhai jártasságával szeretné levenni lábáról a partnert.

4. WC csészén ülve

Saját fürdőszobájában ücsörögve találta ki egy tajvani férfi a fürdőszobai kellékekkel berendezett étterem ötletét. Azóta egészen sikeres hálózatot épített fel erre az elképzelésre. A fürdőkre jellemző dekoráció, csempe, zuhanyzó stb. mellett az éttermek egyik nagy látványossága a székek helyét átvevő WC csészék, illetve a hasonló formájú tányérok is. Bár első látásra ijesztőnek, sőt visszataszítónak tűnhet az éttermi és mosdói környezet kombinációja, az óriási vendégszám mégis ennek ellenkezőjéről tanúskodik.

5. Cápákkal táncoló

Ha valakinek nem jönne be a felszín fölött ötven méterrel lebegni, akkor talán a felszín, pontosabban a víz alá is mehet étterembe. Az Indiai-óceán azúrkék vizébe süllyesztett lokál akváriumként működik a vendégek számára, a gourmet fogások halak társaságában, 270 fokos víz alatti panoráma mellett élvezhetőek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek