Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Itt a szezon legnagyobb meglepetése: nem kell hozzá bátorság, teszteld le te is az Óvatos Duhajt, mi megtettük, itt az eredmény!

Arról már tud mindenki, hogy a Soproni több mint egy éve 100% magyar árpából készül, de a mostani húzása sem semmi. Leteszteltük a termékcsalád legújabb tagját.

A mai trend

A változatosságot és a széles választékot igénylő fogyasztók folyamatosan keresik a lehetőségeket, hogy új ízeket próbáljanak ki. A Soproni válaszul a fogyasztói igényekre a nagy sörgyártók között elsőként jelenik meg a magyar piacon egy felsőerjesztésű, Ale típusú sörrel.

Mi is az IPA?

Az IPA felső erjesztésű élesztővel készül, amely életerős, gyorsan osztódik és virágosabb, gyümölcsösebb ízvilágot eredményez. Érdekes módon az erjedés végén az élesztő a sör tetején gyűlik össze, amelyet speciális technológiával távolítanak el. A szűretlen sör jellemzője, hogy az élesztőnek köszönhetően még több zamat marad a késztermékben.

Az úgy nevezett India Pale Ale (IPA) söröket a XIX. században eredetileg azért készítették több komló felhasználásával és magasabb alkoholtartalommal a hajóra szálló britek, hogy megőrizzék minőségét a hosszú tengeri úton az indiai gyarmatokig. Napjainkban feléledt az igény a változatos ízvilágot biztosító felsőerjesztésű sörök iránt, amelynek hatására az IPA, mint az új irány zászlóshajója, szinte minden országban a sörforradalom legnépszerűbb típusa lett.

Illatos húsételek az illatos sör mellé

Ilyen a Soproni IPA

A Soproni Óvatos Duhaj IPA egy felsőerjesztésű, szűretlen sör. A jól ismert és megbízható Soproni minőségben készül, íze azonban egyértelműen különbözik a megszokott lagertől, de nem túl vad, könnyen iható, kellemesen keserű. Illata az aroma komlónak köszönhetően egyedi és különleges. Alkoholtartalma 4.8 százalék és a klasszikus Soproni sörhöz hasonlóan 100 százalékban magyar árpából készül.

A Soproni Óvatos Duhaj IPA, bár nem tekinthető kézműves sörnek, olyan sörkülönlegesség, amely követi a kézműves sörpiac által diktált trendeket, de a Soproni Sörgyár nagy múltra visszatekintő hagyománya és tapasztalata garantálja, hogy nagyobb mennyiségben is mindig pontosan ugyanolyan minőségű legyen a végeredmény. 

Még több finomság a sörrel

Itt a szerkesztőség véleménye

Most, hogy már mindent tudtok a IPA-ról, nézzétek, hogyan hatott a szerkesztőségre az új íz és külső. Azt azért előre el kell áruljuk, hogy többségében csak ritkán fogyasztunk sört, tehát, ahogy láthatjátok az eredmény magáért beszél!

Andris a főszerkesztő, aki szereti a sört

„Egy újfajta söríz, mustáros színben, ízében szép citrusos (grapefruitos) kezdettel és egy kemény habzó zárással. Szomjoltó funkciójával kifejezetten dukálhat szaftos, fűszeres, tunkolnivaló ételekhez, így a nyári grillpartik és bográcsozások első számú kedvence lesz. Főleg, hogy a jelenlegi kedvező ára tömegeket ösztönözhet arra, hogy megkóstoljanak kézműves IPA söröket. A finoman angolos, kopottas és letisztult hangulatú külalakja pedig minden sörkedvelő kezében tökéletesen működhet akár egy nyári zenei fesztiválon vagy a kedvenc teraszán hátradőlve”.

Konrád, a szemérmetlenül fiatal és meglepően tudatos szerkesztő

„Nem vagyok sörös típus, keveset is iszom sört, akkor is inkább csak az ízesítetteket. De a Soproni IPA az első olyan sör, aminek a természetes, citrusos, grapefruitos, kicsit talán bodzás íze rögtön megfogott. Nekem bejött!”

Norbi, produkciós menedzser, aki már sörfőzésnél is asszisztált

„Illatában érezhető rajta a komló erős citrusos aromája, kellemes utóíz, erőteljes , tartalmas színvilág, Látszik, hogy van benne anyag. Külseje letisztult, markáns, lényegretörő.” 

Jucus, a legsportosabb dietetikus

„Én nem vagyok egy nagy sörrajongó, ritkán iszom, max. nyári nagy melegekben 1-1 pohárral. És e tekintetben ez a sör pont nekem való, mert könnyű, és meglepően nagyon gyümölcsös, lágy, ami egy fárasztó nap után biztosan jól fog esni. Nekem a külső, a megjelenés is tetszik, bár ez alapján inkább egy pasisabb, erősebb sört vártam volna, de ez mondjuk engem nem zavar.”

Juci, a szerkesztő, aki különben elég válogatós

Az üvegéről: kézműves sörökre hajazó design, férfias
Az ízéről: kifejezetten finom, pedig sosem iszom sört. Citrusos, bodzás, erős ízű, mégsem keserű, üdítő, friss, nyári
Ajánlatom: nőknek is ajánlanám, akik az ízesített söröket szeretik

Gréti, a sokgyerekes, folyton főző szerkesztő

Ritkán fogyasztok sört, mert alapjáraton belém ivódott, hogy keserű, és az illata sem túl felemelő. Na, pont ez a két dolog nem elmondható az Óvatos Duhajról: olyan illatos, mint egy bodzás fröccs és az íze is meglepően citrusos. Egy szép tavaszi, nyári reggelen a sikeres piacozás után nagyon jól fog esni majd.

Termékajánló

A terméket azoknak ajánljuk, akik kedvelik a klasszikus világos söröket, és kipróbálnának valami újat, de csak akkor, ha ez az ’új’ ránézésre nincs messze a megszokottól. Az Soproni specialitásában azok is aktuális kedvencükre lelhetnek, akik igénylik, hogy rendszeresen valami mást, valami különlegeset próbáljanak ki. Ezt a szerkesztőség nő tagjai azzal egészítik ki, hogy nőtársaiknak is jó szívvel ajánlanák ezt a sörkülönlegességet, ugyanakkor grillezéshez, jó időben kerti partikra és bármilyen más társas összejövetelekre is kínálnák.

További információt a Soproni Óvatos Duhaj IPA-ról itt találsz!

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

_OVB
GastRoboti / _OVB Sun, 2017-04-30 22:23

Nekem izlik, tamogatom is rendesen az eladasi statisztikakat folyamatos vasarlassal. Remelhetoleg nem lesz a nagy kedvenc Soproni 1895-hoz hasonlo mostohagyerek es nem lesz beersona-non-grata a Heineken hutokben...