r
Nosalty Logó

Brokkolikrémleves pirított csicseriborsóval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Brokkolikrémleves pirított csicseriborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A csicseriborsóhoz

Összesen 368 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A csicseriborsóhoz

Összesen 1475 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A csicseriborsóhoz

Összesen 88 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1095.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1073 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2659 micro
Összesen 368 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    115.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4382.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    807 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    2616 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    720.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    968 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    304 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    610 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    608 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    4292 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10635 micro
Összesen 1475 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csicseriborsóhoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd meglocsoljuk kevés olajjal, sóval-borssal, és citromlével ízesítjük. Alaposan összeforgatjuk, majd 180 fokos sütőbe tesszük nagyjából 20-25 percre, amíg a széle szépen pirulni nem kezd és kissé megpuhul.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított zellert is. Újabb pár perc párolás következik, ezután megy hozzá a sült brokkolit.
  3. Felöntjük az alaplével, sózzuk-borsozzuk, majd addig főzzük, amíg minden zöldség meg nem puhul.
  4. Ezután hozzákeverjük a spenótot, és ha összeesett, akkor már turmixolhatjuk is.
  5. Legvégül hozzáadjuk a tejszínt, belereszeljük a sajtot és rottyantunk egyet rajta.

A csicseriborsóhoz

  1. A csicseriborsót alaposan lecsepegtetjük.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a csicseriborsót.
  3. Mehetnek rá a fűszerek is, és közepes lángon 10-12 percig pirítjuk, amíg a csicseriborsó jó roppanós nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 337
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 13745
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerintem sokkal finomabb és intenzívebb lesz a brokkoli íze, ha megsütjük, ahelyett, hogy csak belefőznénk a levesbe. Adtam még hozzá kevés spenótot is, így a színe is csodaszép lett.

Hozzávalók

A leveshez

A csicseriborsóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek