Filmes kaják: Twin Peaks

Legújabb sorozatunkban kultikus filmek ételeit ismerhetitek meg. Azt hiszem, nem lennék hű a nevemhez, ha első részünkben nem a Twin Peaks-et vennénk górcső alá.

Ki ne emlékezne Laura Palmerra, a vörös függönyre, a fekete-fehér padlóra, a törpére, az óriásra, illetve a töménytelen mennyiségű – a zsaruk által elfogyasztott – fánkra, cseresznyés pitére és kávéra, kávéra, kávéra…

Nagy fanatikus lévén, évekkel ezelőtt nem kis időt szántam arra, hogy megszerezzem a híres cseresznyés pite receptjét amelyet a Double R-ben, a sorozat szereplői előszeretettel fogyasztottak, és ahol annyiszor hangzik el, hogy ennének egy pitét kávéval, hogy én sem bírtam ellenállni. Meg kellett kóstolnom!

A Twin Peaks epizódjaiból egy leleményes rajongónak sikerült összevágnia egy elég vicces 3 és fél perces videót, erről. Én egy idő után abbahagytam a pite és kávé szavak elhangzásának számolását.

Ha ezek után ti is megkívántatok egy jó kávét és egy kis pitét, mutatjuk, hogyan készíthetitek el!

Cseresznyés pite recept

Először is szükségetek lesz cseresznyére és meggyre. Mivel már egyiknek sincs szezonja, ezért én sem frissből készítettem, de a recept eleve befőttet ír, így semmi pánik. Egyébként fagyasztottból is meglehet oldani, kinek melyik verzió a szimpibb.

Ha ez megvan, jöhet a tésztagyúrás, na meg a nyújtás, töltés és sütés, majd a legélvezetesebb rész, az evés. Persze ez ennyire azért nem egyszerű... pontosabb receptért kattintsatok a képre!

Ha ezzel is megvagyunk, jöhet a kávé. Az amerikaiféle. Jó hosszan, tej és cukor nélkül, lazán. De, hogy legyen is miben fogyasztani, készítettem egy kávéscsészét is hozzá. Igaz, ez eszpresszóhoz való, de a csésze elkészítésének szempontjából nem számít, hiszen az elv, vagyis a technika ugyanaz.

Twin Peaks csésze Made by you

Hogy hol lehet ilyet készíteni?

Elcsattogtam a Made by you kerámiafestő műhelybe, ahol remek porcelánokat lehet festeni. Ehhez annyit kell tenni, hogy X összegért kiválasztotok egy csetreszt, amelyhez annyi festéket használtok az üzletben, amennyit csak szeretnétek. Az eladók pedig készségesen segítenek. Elmondják, mit hogyan csinálj, illetve bemutatják a különböző festési technikákat.Ajánlom mindenkinek, hogy legalább egyszer menjen el hozzájuk, és próbálja ki, mert egyrészt remek móka, másrészt szuper egyedi ajándékok készíthetők náluk.

Egy csésze kávé, egy langyos pite... kell ennél több?

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek