6+1 tipp, hogy szagtalanítsd az ételhordód

Az ételhordók idejét éljük: ebbe csomagol anyukánk, ebben rakjuk el otthon a maradékot, a babaételt, ebben viszünk kóstolót a barátainknak, és ebben szállítjuk az ebédünket.

Mint minden más, amiből sok van a konyhában, az ételhordók is jókora bosszúságot tudnak jelenteni, ha az elpakolásról, és főleg ha tisztításukról és szagmentesítésükről van szó.

Hogy vegyük el a dobozból a töltött káposzta szagát? Vagy az indiai curry-ét? Esetleg a tömény fokhagymás padlizsánkrémét, amit 5 napig tároltunk benne?Tippek

1. Azonnali öblítés

Ez a legkifizetődőbb – ahogy kiürül, dobjuk be a mosogatóba némi forró vízzel és mosószerrel. Ha nincs időnk elmosni, áztassuk. Csodát tesz.

2. Só

Tárold a dobozokat pár csipet sóval! Tényleg. Ha így teszel, nem lesz curryillatú a jövőbeni tökfőzeléked. Ne felejtsd el az újabb használat előtt kiöblíteni, mert akkor aztán szerelmes lesz a szakács!

3. Napfény

Büdös dobozodat tedd ki a direkt napfényre, az ablakpárkányra, erkélyre, kertbe, hadd szellőzzön ki – a nap ugyanis mindennek jót tesz, még a kellemetlen illatoknak is.

4. Ecet

Ha mosogatás után is benne marad a nem vágyott szag, önts bele némi ecetet és vizet, hagyd pár percig ázni, majd újra öblítsd el mosószeres vízzel.

Ezt is próbáld ki!

Citrusspray - a természetes tisztítószer

5. Újságpapír

Állítólag az is működik a szagok ellen, ha kitömöd gyűrött újságpapírral, lezárod, majd így hagyod egy éjszakára. Utána mosd majd el!

6. Szódabikarbóna

A csodaszert mindenki ismeri már – az ételtől elszíneződött, büdi ételhordókba önts némi szódabikarbónát vízzel, és ezt a masszát hagyd benne jó pár órára vagy éjszakára hatni, súrold át, majd mosd el.

+ 1 tipp: az ételhordókat, mivel műanyagból vannak, ne a mosogatógép alsó, hanem legfelső szintjére pakold, mert alul túl forró a víz, és eldeformálódhatnak tőle.

(forrás: huffingtonpost)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?