30 étel, amit áprilisban meg kell főznöd!

Ha elfelejtetted volna, emlékeztetünk: itt a tavasz! A tavaszi zöldségeknek, gyümölcsöknek számos előnye van. Nemcsak ízben, de színben, állagban is nagyon változatosak.

Áprilisban a jóidővel együtt érkeznek a gabonák, olajos magvak, alma, burgonya, endívia, fejessaláta, hónapos retek, karalábé, kínai kel, pak choi, mizuna, petrezselyemzöld, radiccio, lestyán, madársaláta, rukkola, vöröshagyma, spenót, zöldborsó, konyhában nevelt friss vagy szárított fűszernövények, vadon termő növények.

  1. 1.

    Koreai kimchi – káposztasaláta

  2. 2.

    Tavaszi tésztasaláta friss retekkel

  3. 3.

    Reteklevél-krémleves

  4. 4.

    Zöldséges vega samosa

  5. 5.

    Karalábé leves karalábé gombóccal

  6. 6.

    Rukkolás lencsesaláta fetasajttal

  7. 7.

    Óriásbab fetával és rozmaringgal

  8. 8.

    Tojáskrém-variációk Dacotától

  9. 9.

    Vajas-citromos csirkecombok

  10. 10.

    Zöldségekkel sült csirkemell spenótos puliszkával

  11. 11.

    Zöld istennő tészta

  12. 12.

    Borsóleves csirkeszárnnyal

  13. 13.

    Aloo mutter Dacota konyhájából

  14. 14.

    Citromos zöldborsókrém

  15. 15.

    Ludaskása

  16. 16.

    Sertésmájas-zöldséges frittata

  17. 17.

    Citromos pulykamell hagymás-sonka ágyon borsókörettel

  18. 18.

    Savanyított reteksaláta

  19. 19.

    Jamie török laposkenyere

  20. 20.

    Tárkonyos salátaleves

  21. 21.

    Gyömbéres-citromos sült apróhal

  22. 22.

    Fokhagymás fejessaláta

  23. 23.

    Almás gyűrűkalács

  24. 24.

    Brokkolifasírt pirított magvakkal

  25. 25.

    Jókai bableves ahogy Fahéj készíti

  26. 26.

    Török burgonyasaláta

  27. 27.

    Újhagymás-petrezselymes torta dióval

  28. 28.

    Endívia saláta kéksajttal és baconnel

  29. 29.

    Lusta almatorta

  30. 30.

    Olívabogyós-medvehagymás saláta

Olvastad már?

31 étel, amit márciusban meg kell főznöd!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek