Hentes tokány
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nyinyinagyi

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
167g sertéshús277 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
-
33g füstölt szalonna218 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11 kcal
-
67g kovászos uborka10 kcal
-
33g alaplé2 kcal
Összesen
589
Kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
500g sertéshús830 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
33 kcal
-
200g kovászos uborka30 kcal
-
100g alaplé7 kcal
Összesen
1768
Kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
43.7g sertéshús73 kcal
-
1.3g sertészsír12 kcal
-
8.7g füstölt szalonna57 kcal
-
15.7g vöröshagyma6 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.5g sűrített paradicsom3 kcal
-
17.5g kovászos uborka3 kcal
-
8.7g alaplé1 kcal
Összesen
156
Kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.5 g
Zsír
-
Összesen 42.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 800.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 436 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 247.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 3835 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
589
Kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.4 g
Zsír
-
Összesen 126.9 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 424 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2400.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 1307 mg
-
Nátrium 616 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 743.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 120 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 333 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 452 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 11506 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
1768
Kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 65 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1006 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
156
Kcal
Hozzávalók
-
10 dkg füstölt szalonna
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 dkg sűrített paradicsom
-
5 db kovászos uborka
Elkészítés
- A zsiradékban a szalonnát félig megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, azt is félig megpirítjuk.
- Beletesszük a fokhagymát és egy kevés csontlével, vagy vízzel felengedjük.
- Zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, sóval borssal ízesítjük. Fedő nélkül kevergetve elpároljuk a húslevet.
- Ismét kevés csontlével felengedjük, és mérsékel tűzön tovább pároljuk. Rövid lében, saját gőzében párolódjon.
- Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a paradicsompürét, és evvel puhára pároljuk, a végén lepirítjuk.
- Hozzátesszük az uborkát és annyi csontlével felengedjük, hogy a leve ne legyen sem híg, sem túl sűrű.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 1455
- Tegnapi nézettség: 242
- 7 napos nézettség: 2062
- Össznézettség: 864039
- Feltöltés dátuma: 2012. május 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:

Nyinyinagyi
31 recept
Étteremben ettem hajdanán, sokáig kerestem a receptet, mire egy üzemi szakácskönyvben megtaláltam. Nem tegnap volt. Azóta sokszor elkészítettem, rizst szoktam mellé tálalni.
Hozzászólások (6)
szia, én szeretném kipróbálni de a csontlével nem nagyon tudok mit kezdeni..... tanácsot kaphatnék???? köszönöm :-)
Kedves "frilar"! Sima víz is megteszi, vagy maradék húsleves. A szakácsok csontból és zöldségekb?l f?znek egy tömény húsleves féleséget és ezt használják ilyen esetben, így a csont is hasznosítható. Nyugodtan kipróbálhatod vízzel is finom, én is úgy készítem, ha nincs más. Szia, Nyinyi
Szia, Nekem lenne még egy olyan ötletem amit én gyakran alkalmazok ilyen recepteknél. Húsleveskockát(kockákat) felolvasztok forró vízben. Isteni lesz ett?l is és mégis más mint ha sima vizet használsz :) Üdv Kata
Igen ez is jó megoldás, ugyan van aki inkább mell?zi ezeket az ízesít?ket az ízfokozó tartalma miatt.
visszatérek, egy értékelés erejéig... Ez valami isteni FINOM volt. Különleges!!!! részemr?l betettem az ünnepi menükhöz... :-) amit gyakran kívánok elkészíteni :-) KÖSZÖNET érte !!!!!!!!!
Nagyon örülök, hogy ízlett, jó étvágyat hozzá. Nyinyi
nagyon egyszer? elkészíteni és az ízeee.... eszméletlen finom lett :)) köszönöm
Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett! Nyinyi
Imádom. Párszor én is csináltam. Anyukám igazi angolszalonnával készítette el. Ami ma már vagy nem az igazi íz? vagy ha igazi jó íz? akkor borzasztóan drága. Mindenesetre nagyon szeretem. :-)
Én is kipróbáltam nagyon fincsi lett.Köszönöm szépen a receptet
Örülök, hogy ízlett, jó étvágyat hozzá!
Ez az egyik kedvenc húsos receptem. Számomra akkor jól sikerült egy étel, amikor az els? falatnál azt érzem, hogy anyámezdefinom és utána egész nap tudnám enni, csak hogy érezzem az ìzt. Köszönöm a feltöltést!