Nosalty Logó

Hentes tokány

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nyinyinagyi
Hentes tokány
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 589 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1768 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 156 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    3835 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 589 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.4 g

Zsír

  • Összesen
    126.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2400.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1307 mg
  • Nátrium
    616 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    743.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 1768 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1006 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 156 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsiradékban a szalonnát félig megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, azt is félig megpirítjuk.
  2. Beletesszük a fokhagymát és egy kevés csontlével, vagy vízzel felengedjük.
  3. Zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, sóval borssal ízesítjük. Fedő nélkül kevergetve elpároljuk a húslevet.
  4. Ismét kevés csontlével felengedjük, és mérsékel tűzön tovább pároljuk. Rövid lében, saját gőzében párolódjon.
  5. Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a paradicsompürét, és evvel puhára pároljuk, a végén lepirítjuk.
  6. Hozzátesszük az uborkát és annyi csontlével felengedjük, hogy a leve ne legyen sem híg, sem túl sűrű.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 300
  • 7 napos nézettség: 2501
  • Össznézettség: 699251
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nyinyinagyi 31 recept

Étteremben ettem hajdanán, sokáig kerestem a receptet, mire egy üzemi szakácskönyvben megtaláltam. Nem tegnap volt. Azóta sokszor elkészítettem, rizst szoktam mellé tálalni.

Hozzászólások

frilar

szia, én szeretném kipróbálni de a csontlével nem nagyon tudok mit kezdeni..... tanácsot kaphatnék???? köszönöm :-)

Nyinyinagyi

Kedves "frilar"! Sima víz is megteszi, vagy maradék húsleves. A szakácsok csontból és zöldségekb?l f?znek egy tömény húsleves féleséget és ezt használják ilyen esetben, így a csont is hasznosítható. Nyugodtan kipróbálhatod vízzel is finom, én is úgy készítem, ha nincs más. Szia, Nyinyi

Törölt felhasználó

Szia, Nekem lenne még egy olyan ötletem amit én gyakran alkalmazok ilyen recepteknél. Húsleveskockát(kockákat) felolvasztok forró vízben. Isteni lesz ett?l is és mégis más mint ha sima vizet használsz :) Üdv Kata

Nyinyinagyi

Igen ez is jó megoldás, ugyan van aki inkább mell?zi ezeket az ízesít?ket az ízfokozó tartalma miatt.

frilar

visszatérek, egy értékelés erejéig... Ez valami isteni FINOM volt. Különleges!!!! részemr?l betettem az ünnepi menükhöz... :-) amit gyakran kívánok elkészíteni :-) KÖSZÖNET érte !!!!!!!!!

Nyinyinagyi

Nagyon örülök, hogy ízlett, jó étvágyat hozzá. Nyinyi

Szamy

nagyon egyszer? elkészíteni és az ízeee.... eszméletlen finom lett :)) köszönöm

Nyinyinagyi

Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett! Nyinyi

majciho

Imádom. Párszor én is csináltam. Anyukám igazi angolszalonnával készítette el. Ami ma már vagy nem az igazi íz? vagy ha igazi jó íz? akkor borzasztóan drága. Mindenesetre nagyon szeretem. :-)

Törölt felhasználó

Én is kipróbáltam nagyon fincsi lett.Köszönöm szépen a receptet

Nyinyinagyi

Örülök, hogy ízlett, jó étvágyat hozzá!

qlcsy

Ez az egyik kedvenc húsos receptem. Számomra akkor jól sikerült egy étel, amikor az els? falatnál azt érzem, hogy anyámezdefinom és utána egész nap tudnám enni, csak hogy érezzem az ìzt. Köszönöm a feltöltést!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek