r
Nosalty Logó

Zöldséges-sonkás őzgerinc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ramonika
Zöldséges-sonkás őzgerinc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 400 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1596 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 140 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1466.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    1095 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 400 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    114.5 g

Zsír

  • Összesen
    105.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5867.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    856 mg
  • Nátrium
    4380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    623.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    730 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    707 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    174 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2040 micro
Összesen 1596 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először alufóliával, majd sonkávalkibélelünkegy őzgerinc formát.
  2. 6 tojást keményre főzünk. A tojásból kikanalazzuk a sárgáját és összekeverjük 2 dl tejföllel, kb. 1 dl majonézzelés 1 ek mustárral.
  3. Felforralunk 2 dl vizet a fél leveskockával, levesszük a tűzről, majd ha már jól kihűlt, belerakjuk a zselatint, kicsit kevergetjük és összeöntjük a tejfölös szósszal.
  4. Majd rakjuk bele a felaprított uborkát, tojásfehérjét, sonkát és a kukoricát.
  5. A masszát a formába öntjük, lefedjük méga maradék 3 szelet sonkával, majd alufóliával borítjuk, és hűtőbe rakjuk egy éjjelre.(4-5 óra után is jó már.)
  6. Másnap csak kiborítjuk a formából és felszeleteljük.
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1004
  • Tegnapi nézettség: 62
  • 7 napos nézettség: 260
  • Össznézettség: 154420
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 12.

Ajánló

Most, amikor utoljára készítettem, raktam a leveskockás vízbe szárított zöldségzöldjét és a tejfölös szószba egy kis pirosaranyat, hogy megszínezze. Remekül sikerült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges-sonkás őzgerinc
Ramonika 32 recept

Először szilveszterre készítettem el a fasírozott mellé, nagyon kapós volt.:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek