Túrógombóc 3. recept

1 adag
664
kcal
Túrógombóc 3.
Túrógombóc 3.
receptkönyvben hozzászólások (143)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Soha nem mertem túrógombócot készíteni, mivel azt hittem, hogy nagyon nehéz olyat főzni, ami gombóc formájú is marad. Amikor ezt a barátnőm meghallotta, jót csodálkozott  és odaadta a bevált és rém egyszerű receptjét.
Azóta is gyakran csinálok. Finom és elronthatatlan.


hozzávalók / 4 adag

A gombóchoz

A tálaláshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót, a tojást, a búzadarát, a cukrot  és a sót  egy tálban jól összedolgozzuk. (Lényeg, hogy ne legyenek benne nagyobb túródarabok. A legjobb, ha előzetesen szitán áttörjük a túrót.)
  2. 2 órára a hűtőbe tesszük. Addig kevés olajon, lassú tűzön megpirítjuk a zsemlemorzsát.
  3. Kezünkkel gombócokat formálunk a masszából és sós,  forró vízben megfőzzük (kb. 10 perc alatt).
  4. Ha megfőtt kiszedjük és a prézliben megforgatjuk.
  5. Tejföllel és porcukorral tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 164 339
elküldve: 84
receptkönyben: 3 257
elkészítve: 206/319
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (143)

Barbi73
Barbi73v, 2014-09-14 17:55

Én is három kis tojást raktam bele, egy kicsit több grízt és két csomag vaníliás cukrot, és porcukros, fahéjas tejföllel tálaltam. Nagyon finom lett, klassz recept, köszi!

Taju
Tajuszo, 2014-08-23 21:57

Mint a nagymamámé - csak ő sosem mondott pontos mennyiségeket, mégis isteni pillekönnyű volt a túrógombóc. Most már én is tudok hasonlót csinálni, ezzel a recepttel. Mégis, azt hiszem, az igazi titok az, hogy jó időre pihentetni kell a masszát.

Lillancs
Lillancsp, 2014-08-22 14:20

Meglepi vacsinak készítettem apukáméknak, ha hazajönnek a nyaralásból. Lemeóztam, nagyon finom és puha, remélem este is az marad, ennek érdekében a korábbi hozzászólások alapján egy kis liszt került bele a búzadara mellé meg pici tojások miatt én 3 tojással csináltam.
Köszönöm a receptet!

Adam90
Adam90p, 2014-03-07 00:00

Prézli rengeteg maradt, fele ennyi is elég lenne (10-12 dkg).

Éva néni
Éva nénip, 2014-08-22 06:37

Javaslat: akár szándékosan is lehet nagyobb adag prézlit pirítani (különösen így, szilvásgombóc-szezonban), és a következő felhasználásig egy jól záró dobozban be a mélyhűtőbe.

Gretita
Gretitah, 2013-11-25 23:07

köszönöm ezt a receptet! legközelebb tuti, hogy eleve két adaggal készülök! :) a prézli nekem elég sok lett így, úgyhogy a dupla adaghoz is max 15 dekát fogok használni, de egyébként kifogástalan lett! levettem a legfontosabb pasikat a lábukról: az apukámat és a kedvesemet! :D

Gretita
Gretitah, 2013-11-25 23:08

ja, és a tejfölből is jól jött a nagy dobozos (375g)! :)

boni28
boni28k, 2013-10-22 20:52

A recept tökéletes isteni lett a túrógombóc. Köszi a receptet:)

kosinak
kosinakk, 2013-09-24 14:40

Tyűűűű,egyik mumusom volt a túrógombóc készítése,mert vagy sikerült vagy nem.....eddig!
Köszönöm a receptet minden "gombócimádó" nevében!
Kriszta

NoSalty.hu
NoSalty.huv, 2013-09-15 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.09.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Esther
Esthersze, 2013-04-24 01:42

Nagyon jol sikerult, finom puha lett es nem fott szet. Egyszeruen elkeszitheto! Tuti!!!

MissFlower
MissFlowerp, 2013-03-22 14:58

Màr többször is elkèszìtettem! Nekem eddig mindig tökèletes lett! Köszönöm a receptet!

bobóci
bobócik, 2013-03-12 22:19

Ugyanezekkel az arányokkal, de úgy tanultam anyától, hogy külön felverni a tojásfehérjét, és úgy bele a végén a többibe. Én még csak így próbáltam, de így is tuti nagyon. Épp most fogok enni :)

AgicaL
AgicaLv, 2013-03-10 15:26

Azt hittem, hogy ez egy faramuci etek es nem is mertem eddig a receptre rakeresni. Nem akartam a nehezen megszerzett turomat arra pazarolni, amit nem biztos, hogy el tudok kesziteni.
Hat nagyot tevedtem. Ez pofon egyszeru. Remek a recept.
Koszonet erte!
Agi

zsuzsa79
zsuzsa79k, 2013-03-05 15:56

Nekem semmi gond nem volt a recepttel. Nagyon finom és egyszerű... Gyerköceim napi szinten kérik :-)

rmlobotomy
rmlobotomyv, 2013-01-13 16:54

woooow! Én sem mertem eddig soha csinálni, de ez tényleg extra egyszerű és gyors. Érzésre egy kicsit több búzadarát tettem bele + tettem bele még vaníliás cukrot. Az eredmény: életem legjobb túrógombóca, lágy és puha, nagyon finom. Akkor szedtem ki őket, amikor feljöttek a víz tetejére. a pihentetsére csak egy óra jutott, mert későn keltünk, de ez is elég volt. A pirított morzsába a pirítás utolsó 30 másodpercében tettem még egy evőkanál kristálycukrot.

Nagyon, nagyon köszönöm ezt a receptet.

knekató
knekatóp, 2012-12-28 19:17

Én is elkészítettem, nem volt vele semmi gond, nem főt szét, és finom is lett, de az én gondom az, hogy később megkeményedik. Eddig is hasonlóan csináltam, de nem egyszerre eszünk, a lányom pl vacsorára eszi néha az ebédet, vagy másnapra viszi el, de a gombócok addigra kemények lesznek, és olyan receptet még nem találtam, aminél ez ne következett volna be. Frissen viszont kiváló. Mit lehetne tenni, hogy ne legyen később kemény?

márta66
márta66p, 2014-03-07 10:37

Szia, mar jo regi a hozzaszolasod, azota talan meg is oldodott a problemad. Nekem is ez a gondom a tisztan daras receptekkel. Frissen omlik szet, rezgos, isteni, de ujra nem lehet melegiteni. Anyukam osregi turogombocat keszitem, amibe fel-fele kell liszt es dara. Fel kg turohoz 3 ek. liszt es 3 ek. dara. Amolyan lazan pupozott. Lehet egy kk puha vajat is hozza tenni. Ja, es ket nagyobb tojas kell bele. Probald ki, garantaltan felmelegitheto meg masnap is:-) udv. Marta

gittaki
gittakisze, 2013-01-16 13:08

Én egy egész napot szoktam állni hagyni a hűtőben, 1kg túróból készítem. Így a búzadara jobban megszívja magát és másnap újramelegítve nem lesz kemény. Reggel munka előtt összedobom a hozzávalókat, és este pillanatok alatt készen van! Valaki írta, hogy több búzadarát tesz bele, a sok búzadara is keményíti a gombóckákat, ez a recept nagyon jó, az arányok tökéletesek!

Datty
Dattycs, 2012-12-13 15:35

Sziasztok!Amikor megformázom a gombócokat teszek bele egy kis csokoládét!Nagyon finom és mutatós! :)

Smilebaby
Smilebabyv, 2012-12-02 16:40

Szia Kiki!
Most lettem kész a gombócokkal! Nagyon szuper lett!!! Bár nekem 2-szer annyi darát kellett hozzá adnom. Ez abból adódhatott, hogy itt Németországban egész más a túró...folyékonyabb.
Viszont a vége a lényeg, ami nagyon finom lett! :) Köszönöm

Anyta1
Anyta1v, 2012-12-02 16:10

Nem bántásképp írom, csupán tapasztalat miatt. Nekem nem sikerült a recept, pedig mindent az előírásnak megfelelően betartottam. A gombócokat könnyű volt ugyan formázni, de miután beledobtam a vízbe, azonnal szétfőttek, még jó, hogy 3 db után megvártam mi lesz... Adtam még hozzá min. 2 ek. búzadarát, így újból "csak" a 15 %-a ment szét, sőt,ami egyben maradt, az is nagyon lágy lett, alig tudtam megmenteni.Pedig nem kicsi méretű az evőkanalam! Sajnálom az elpocsékolt túrót, nekem ez nem tökéletes recept, még egyszer nem próbálom ki, az biztos. Bocsi. :(

85Csillag
85Csillagv, 2012-09-16 13:02

Ennyi hozzászólás, dicséret után, elmentettem magamnak. Tegnap megcsináltam, ez volt az első túrógombóc próbálkozásom, eddig én sem mertem nekiállni. Nagyon fincsi.....
köszi:)

sz_szandra
sz_szandrasze, 2012-08-08 13:43

én is megcsináltam, és NB1-es lett!! köszi a receptet! nálunk itt délen (Ausztráliában) most indul az eper szezon, én azzal töltöttem. kicsit féltem először a töltés miatt, de tökéletes a recept :)

brekikri
brekikrip, 2012-06-29 11:27

Én most készítem épp pihen (meg én is :-). Tettem bele egy kis vanília feketeség belsőt pluszba, meg a kanálméreten egy kicsit gondolkoztam. Azért vannak kisebb és nagyobb nagykanalak is... Ingoványos talaj ez a gombócdolog.... :-) de biztos jó lesz, majd jövök beszámolni.

sonce85
sonce85h, 2012-06-11 11:10

Kedves Kiki!

Elkészítettem és nagyon finom lett!! egy picit nekem kemény volt,de sztem én rontottam el,valószínűleg többet tettem bele a búzadarából,mint 5 kanál(sajna nem számoltam)
Sebaj,mert legközelebb majd nagyon figyelek és újra elkészítem :-) Ezt leszámítva nagyon ízlett a férjecskémnek is :-)

Köszi

nyuszuli
nyuszulisze, 2012-04-04 18:58

Szuper recept! Könnyű összedobni és nagyon finom a végeredmény :) Köszönöm!

paragi1981
paragi1981k, 2012-04-03 21:49

nagyon könnyű mind az állaga, mind az elkészítése! Bravo, jó recept! :-)

exter
exterk, 2012-04-03 16:55

Finomabb lett, mint amit anyukám csinál :) Nagyon puha (igazából nekem egy kicsit túl puha, de vszeg az én evőkanalam, amivel a búzadarát adagoltam, túl kicsi:)

Andi88
Andi88cs, 2012-03-08 21:45

Nagyon finom volt! Mindenkinek ízlett a családban! :) Köszi a receptet!

664