Tepsis hús mézes-mustáros szószban recept

Tepsis hús mézes-mustáros szószban
Tepsis hús mézes-mustáros szószban
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsony utáni pihentető étekre vágytam, így találtam ki ezt az fogást

hozzávalók / 4 adag


 

ajánlat

Rizs illik mellé, és könnyű fehérbor.

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sütőben sült hús fehérboros-mézes-mustáros szószban, nairk husija

elkészítés

  1. Húsokat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, félrerakjuk.
  2. A répát felkockázzuk, a póréhagymát felszeleteljük.
  3. Kerámia sütőedény alján vizet, olajat és kevés szószt öszekeverünk.
  4. Alulra répa, póréhagyma, végül a húsok (én kisebb szeletekre vágom még) jönnek.
  5. A hús tetejére elosztva öntjük a mézes-mustáros szószt.
  6. Végül meglocsoljuk egy kis fehérborral.
  7. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon fél órát fólia alatt pároljuk, majd 20 percet fólia nélkül pirítjuk.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 33 440
elküldve: 3
receptkönyben: 426
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

nairka

Mióta szakács: 2009.03.20.
6 recept

Hozzászólások (9)

knekató
knekatóp, 2013-01-04 21:04

Mit tartalmaz a mézes-mustáros szósz? És hány dl-es. Én is megakarom csinálni ezt a receptet, de nem szeretem a tartósítószeres mű szószokat, inkább magam állítanám össze a hozzávalókat. A méz és a mustár gondolom a főbb összetevő, csak az arány lenne még érdekes, és a mennyiség. Örülnék, ha megírná valaki. Köszi előre is.

Nairk
Nairkszo, 2013-01-05 21:30

Ha jól emlékszem Uncle Ben's szósz volt, üzletekben biztos van belőle:-) ott ki lehet olvasni miket raktak bele. De természetesen lehet kreativkodni, el tudom képzelni, hogy egy vadas jellegű alappal is kiváló ez az étel. Jó konyhatündérkedést!

knekató
knekatósze, 2013-01-09 17:54

Köszi, de már későn jött a válasz, meg egyébként sem tudtál volna vele segíteni, mert boltba már nem akartam elmenni. Viszont rákerestünk az interneten, és szerencsére volt találat. A leírás alapján kevertem tejszínhez mézet, mustárt, gyömbért, fokhagymát, és ezt a keveréket használtam. A végeredmény nagyon finom lett. A kockázott sárgarépa finom roppanós maradt, a hagyma krémesre főtt, és a szaftos hús nagyon ízletes lett. Én végig fedetlenül sütöttem, néha megfordítottam a tarja szeleteket. Nagy sikere volt a családban, rizzsel ettük. Ajánlom mindenkinek, hogy váltsa le a bolti szószt, saját készítésűre, így nem kell mindenféle stabilizátor, ízfokozó és egyéb dolgokat megenni. Ráadásul szerintem olcsóbb is.

A Nagy Tünde
A Nagy Tündeh, 2012-08-13 19:25

Megint elkészítettem, annyira ízlett mindenkinek. Már látom, rendszeres kaja lesz nálunk ez a finomság. :)

kovacsbmaria
kovacsbmariak, 2011-02-22 19:22

Ez nagyon finom lehet, én is megpróbálom. A család szereti az ínyenc falatokat.

nairka
nairkap, 2011-02-04 20:00

Örülök ha tetszett! További jó konyhatündérkedést:-)

Legfrissebb cikkek

Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
Dekoratív húsvéti finomságok
Dekoratív húsvéti finomságok
Kevés időráfordítással pillanatok alatt húsvéti dekorációt varázsolhatunk a legegyszerűbb kekszből is. Hogy hogyan? Megmutatjuk!