Tejfölös-szalonnás kenyérlángos -Töki pompos 5. recept

1 adag
992
kcal
Tejfölös-szalonnás kenyérlángos -Töki pompos 5.
Tejfölös-szalonnás kenyérlángos -Töki pompos 5.
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy alkalommal kicsit több pizzát csináltam, és elraktam másnapra a tésztát hűtőbe, ugyanis ezt a tésztát használom a pizzához is. Egyszer kirándulni voltunk, és ott ettünk ilyen tejfölös, szalonnás tésztát (töki pompos). Gondoltam, nem lesz ez rossz itthon sem. Hát bejött. Nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

A sütőforma kenéséhez

ajánlat

A kész, megkelt tésztát hűthetjük, fagyaszthatjuk, csak felhasználás előtt langyos helyre kell tenni, és átgyúrás után pihentetni.
  

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töki pompos, szalonnás-tejfölös lepény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, és a sóval elkeverjük.
  3. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez a vízzel, olajjal együtt.
  4. Mint a kelt tésztákat általában, nagyon jól kidolgozzuk, akár dagasztógép segítségével, majd egy konyharuhával letakarva kb. 1 órát kelesztjük  langyos helyen. (A tészta gyúrását, dagasztását kenyérsütőgépre is rábízhatjuk.)
  5. Ha szépen megkelt, átgyúrjuk, a sütőformába igazítjuk, és megkenjük a tejföllel, megszórjuk a kockákra vágott szalonnával és a karikára vágott hagymával. Frissen őrölt borsot hinthetünk rá, és akár sajtot is lehet reszelni a tetejére.
  6. Előmelegített sütőben sütjük kb. 15 percet.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 119 166
elküldve: 51
receptkönyben: 931
elkészítve: 31/56
Facebookon megjelent: -

szakács

Márti

Mióta szakács: 2010.02.08.
43 recept

Hozzászólások (21)

zsofi03
zsofi03sze, 2013-02-13 11:57

Már sokadszorra sütöttem meg pizzának is a tésztát, és sohasem csalódtam!

zsofi03
zsofi03v, 2012-10-28 14:40

Köszönöm a receptet! Nagyon jól sikerült. Szerintem ezt a receptet használom majd fel pizzához is.

Mártika2
Mártika2v, 2012-10-28 18:16

Szia ! Én is így teszek, mert nagyon finom, és vastag pizzát kapsz. Mi nem szeretjük a vékony pizzákat, lehet az az igazi, de ez jobb.

variirma
variirmap, 2012-06-22 16:14

Ma elkészítettem és nagyon finom lett. Én a tejfölbe fokhagymát is tettem. Nem kell dagasztógép, sem kenyérsütő, nagyon egyszerű összeállítani.(Még egyszerűbb, mint elővenni a dagaszógépet) 5-10 perc a tészta összeállítása, és még szép hólyagos is lett.

kispircsi
kispircsiv, 2012-06-10 11:15

Igen köszönöm a receptet , ma csináltam negyedszer. A család mindig kéri "Apa ugye csinálsz lángost" hát csinálok. Nem tudom mikor lessz ennek vége.

Mártika2
Mártika2h, 2012-06-11 18:56

Kedves kispircsi! Remélem még sokáig süthetjük a családnak ezt a finom lángost. Nálunk is nagyon megy, de én pizzához is ezt a tésztát sütöm. Nagyon szuper! Egészségetekre!!

pcsilla
pcsillav, 2011-12-04 15:30

Ma gép nélkül megcsináltam, így is gyorsan ment, és nagyon jól sikerült. Nem vagyok gyakorlott kelt tészta készítésben, de majdnem olyan finom lett, mintha csak a karácsonyi vásárban ettük volna :-) Nagyon jó recept!

Mártika2
Mártika2v, 2011-12-04 18:45

Köszönöm. Pizzához is nagyon jó a tészta.
Próbáld ki.
Márti

arju51
arju51cs, 2011-11-24 16:00

Ma az volt a feladatom, hogy készítsek Pizzát második fogásnak! Igen ám, de sehol nem találtam a receptem! Eszembe jutott, hogy hopp ott a NoSalty, megnézem és ekkor akadtam erre a kenyérlángos receptere! Igaz a férjem kedvéért paradicsomos alappal készítettem, de akkor sikert arattam vele, hogy azonnal a magamévá tettem!! Hála nem kellet vele sokat bajlódnom, csak kimértem mindent, zutty a kenyérsütőbe dagasztó programmal és csak feltéttel kellet bíbelődnöm, de utána 8 perc 250 fokon és már ehettük is!!!
Eszméletlenül finom!!! Köszi, hogy megosztottad velünk!!!

Mártika2
Mártika2cs, 2011-11-24 19:26

Boldogság, ha másnak is ízlik, amit főzök. Köszönöm!
Én is ezt sütöm pizzának. Isteni tényleg, a feltétnek pedig csak a fantázia szabhat határt.

Andynoa
Andynoav, 2011-10-30 18:47

Megcsináltam,nagyon szeretjük nagyon finom lett!!!köszi a receptet.:)

Mártika2
Mártika2v, 2011-10-30 20:34

Örülök. Ugyanezzel a tésztával csinálhatod a pizzát is. Szuper!

Mártika2
Mártika2p, 2011-07-29 20:25

Ez nem lehet probléma. Attól még meg lehet csinálni, csak munkásabb.

Orshee32
Orshee32p, 2011-07-29 16:12

Sajnos nincs dagasztó és kenyérsütő gépem. Erre nem futja.

Legfrissebb cikkek

Bagelezz bármikor Budapesten!
Bagelezz bármikor Budapesten!
Reggelire, ebédre vagy vacsorára, édesen vagy sósan, hússal vagy zöldséggel, a lényeg, hogy friss legyen és változatos, ahogyan a Budapest Bägelben készül.
Top 5 szilvás édesség hétvégére
Top 5 szilvás édesség hétvégére
Befőztétek már az idei szilvalekvárotokat? Pont ezen a hétvégén tervezitek? Akkor biztosan marad pár szem egy sütire. Ezek a mi kedvenceink, ti melyiket szeretitek?
Bounty otthon – az igazi gyerekjáték
Bounty otthon – az igazi gyerekjáték
Otthon készíteni bolti édességet? Nekem ez az első, de ha ilyen könnyen megy, jöhet a többi is!
992