r
Nosalty Logó

Egyszerű csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Egyszerű csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 5784 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 333 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    93.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1243.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.4 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    588 micro
Összesen 1447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.8 g

Zsír

  • Összesen
    374.9 g
  • Telített zsírsav
    217 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4973.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    858 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    715 mg
  • Foszfor
    2217 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.4 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    686.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2538 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    472 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    1396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2496 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    505 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2350 micro
Összesen 5784 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Elöszőr kapcsoljuk be a sütőt, majd vastagon margarinozzunk és lisztezzünk ki egy formát (csak a forma alját és az oldalán 1 cm magasan kell kimargarinozni, hogy ne púposodjon fel a tésztánk), ez lehet kerek szivecske négyzet alakú, mindegy).
  2. A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk kanalanként a cukrot, azzal is verjük, míg olyan kemény nem lesz, hogy megfordítva az edényt, nem esik ki belőle. Ezt célszerü kézimixerrel csinálni, így hamar kész leszünk.
  3. Ezután a tojássárgákat adjuk hozzá egyesével, és azzal verjük tovább, de ezzel már nem kell sokáig, nyugodtan keverhetjük a mixerrel ezt is. Végül jöhet a liszt.
  4. A liszt is kanalanként kerül a tésztába, de itt már lapos fejű, szögletes fakanállal keverjük bele, ne a mixerrel, és ezt bizony már óvatosan kell megtenni, egy irányba keverve. Ha ezzel kész vagyunk, beletesszük, (öntjük) a tepsibe, és berakjuk a sütőbe.
  5. A tejszínben kis lángon felolvasztjuk a csokoládét, majd a vajat, és ha teljesen kihűlt, kézi mixerrel habosra verjük.
  6. A piskótát 3 felé vágjuk, és a krémmel megtöltjük, hagyjunk a tetejére és az oldalára is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 20041
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kisfiam 2. szülinapjára készítettem ezt a tortát.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!