Egyben sült kölesfasírt recept

Egyben sült kölesfasírt
Egyben sült kölesfasírt
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyben sült fasírt mintájára készült vega finomság.

hozzávalók / 4 adag

egyéb elnevezések

vega fasírt, vegetariánus fasírt, fasírt kölesből
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kölest kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük és hagyjuk kihűlni.
  2. 2 tojást keményre főzünk, hűlni hagyjuk.
  3. A sárgarépát és a karottát nagylyukú reszelőn lereszeljük, a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
  4. A köleshez adjuk a répaféléket és a hagymákat; pirospaprikával és borsikafűvel ízesítjük, ha szükséges sózzuk. A rozsliszttel és a másik 2 tojással közepesen lágy masszává dolgozzuk.
  5. A kihűlt kemény tojásokat felkockázzuk és a masszába keverjük.
  6. Kiolajozott, zsemlemorzsával kihintett formába tesszük, amit egy tepsibe teszünk, és forrásban lévő vízet öntünk alá, kb. 2 cm magasan.
  7. Előmelegített, 200 C-os sütőben kb. 40 percig gőzöljük.
  8. A formában hagyjuk kihűlni. Hidegen könnyebben szeletelhető.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 78 103
elküldve: 23
receptkönyvben: 1 047
elkészítve: 31/49
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katalin65
Katalin / Katalin65 v, 2013-10-06 21:19

Kedves Zederta!
Ma megsütöttem, elég jól átváltoztattam :) Nagyon finom lett! Legközelebb is megcsinálom! Köszi szépen!

Edit64
Edit64 p, 2012-04-06 13:48

Szervusz!
Elkészítettem , igen finom lett. Kicsit módosítottam. volt itthon medvehagyma abból tettem bele. Majd tortaformába tettem, így köles tortánk lett. Most nagypénteken , krumpli salátával esszük. Köszönet érte::))

torpi
torpi k, 2011-11-15 22:34

Sziasztok! A repara visszaterve.Anyukam annak idejen azt mondta a karotta repa vege tompa es sotetebb szinu mint a hegyes vegu.Azt tapasztaltam eletem folyaman, hogy a karotta repa edesebb is.Huslevesek elengedhetetlen szinezoje, ha karikara vagva megdinszteljuk.A kolesfasirt egyebbkent nagyon finom es ha ugy keszitjuk el mintha husbol csinalnank akkor olajban pogacsa formaban is ki lehet sutni, kicsit kemenyebbre kell osszeallitani mint hust, igy nem esik szet.Ugyanugy jarunk el vele mintha husbol keszitenenk a fasirtot.Meg csirkebe tolteleknek is finom zsemle helyett.Egyebbkent gratula a recepthes, meg a tobbihez is.Udv.Valeria

zederta
ze(n)derta / zederta cs, 2011-12-01 01:21

kedves Valéria!
köszönöm a hozzászólásodat és az elismerő szavakat.
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

kicsivik
kicsivik / kicsivik cs, 2011-07-14 10:12

Üdvözöllek, Ze(n)derta! Tegnap megsült ez a finomság Gerzsó paprikás tökfőzelékéhez. A maradékhoz ma csirkehusit fogok ööszedobni jó tocsogós curry mártással.

Balog Anikó
Balog Anikó szo, 2011-03-19 18:58

Ma elkészítettem, és nagyon finom!!!! Én tettem még hozzá párolt borsót és kaliforniai paprikát is .
Köszönet a receptért!!!
Anikó

tenger
tenger / tenger v, 2011-02-20 19:55

Be kell tiltani, mert függőséget okoz!

Bármilyen zöldséggel s akár kevés reszelt sajttal is.
:-)

zsafar
zsafar cs, 2011-01-27 18:34

Elkészítettem tegnap ebédre, nagyon finom lett. Mi spenótfőzelék mellé ettük. Hálás köszönet a receptért!
Zsófi

Tulipán
Tulipán / Tulipán sze, 2010-10-13 18:15

Sziasztok!

A sárgarépa latin neve Daucus carota ssp. sativus, népi neve karotta vagy murokrépa. A citromsárga répa neve paszternák.
Egyik barátnőm tud nagyon finom zöldséges fasírtot csinálni, ami olajban sül. Majd megszerzem a receptet, ha haza jön Norvégiából.
Üdv:
Beus

zederta
ze(n)derta / zederta sze, 2010-10-13 19:57

kedves Beus!
köszi a szakmai hozzászólást ;-)
nagyon várom a receptet. én is próbálkoztam már, de eddig nem jött össze...
üdv,
toma

davila
davila k, 2010-03-23 23:56

köszi a választ! még lenne egy apróság : mit gondolsz, lapos fasírtokká gyúrva, olajban kisütve is el lehet készíteni???

zederta
ze(n)derta / zederta sze, 2010-03-24 11:46

kedves Davila!
mindig is irigyeltem azokat, akik gabonából és/vagy zöldségből tudnak olajban kisütött fasírtot készíteni! megmondom őszintén, hogy egyszer megpróbáltam ezzel a recepttel, de a vége az lett, hogy a fasírtok teljesen szétestek, és össze-vissza futott és megégett az olaj.
ha van egy jó recepted, annak nagyon örülnék!
üdv,
toma

davila
davila h, 2010-03-22 20:15

Vajon mennyire illik ez a fasírt tökfőzelék mellé feltétnek? A recept nagyon tutinak tűnik, kipróbálom, mert -bár nem vagyunk vegák- igyekszem figyelni arra, h. ne húst együnk hússal, legyenek kifejezetten zöldséges napok is.

zederta
ze(n)derta / zederta k, 2010-03-23 11:24

kedves Davila!
szerintem nyugodtan lehet adni bármilyen főzelékhez feltétként. ha már a ne-húst-hússal témánál járunk, ajánlom figyelmedbe a búzapörköltet. hihetetlenül finom, és még a finnyásabb ízlésűek is csípik, mert az íze ugyan olyan, mint egy jófajta pörkölté.
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

nmlss
Bloemcake / nmlss sze, 2009-11-25 12:34

Szia!

Ne haragudj, biztosan nagyon műveletlen vagyok, de én eddig úgy tudtam, hogy a karotta=sárgarépa....Jelen receptben viszont két külön tételként sorolod fel.
A neten annyit találtam, hogy karotta = kis sárgarépa..Így a homály már irtózatos.. :)
Felvilágosítnál?
Köszi!

zederta
ze(n)derta / zederta sze, 2009-11-25 23:45

szia nmlss!
ebbe már korábban is belefutottam... ;-) én is utána néztem az interneten, de ugyanazt találtam, amit Te. a kétféle sárgarépa egyrészről az általánosságban is ismert (narancssárga színű), másrészt a kevésbé elterejdt citromsárga (ezt hívom én karottának) változat.
szóval nem tudom, hogy karotta-e, vagy sem, de érdemes minél többféle zöldséget beletenni ebbe a fasírba.
jó főzőcskézést!
üdv,
toma

Marcsi75
Marcsi / Marcsi75 szo, 2010-03-20 11:04

Karotta!
Én meg úgy tudom, hogy a karotta az egy kisebb és édesebb répaféle, egyszer kaptam egy barátomtól. Az is narancssárga volt, csak kisebb.

Szerintem répának biztos jó az egyféle narancs is. Nem igaz?
És valóban inkább minél többféle zöldséget.

Marcsi75
Marcsi / Marcsi75 h, 2010-03-22 11:53

Nekem ezer éve van kölesem itthon, talán ezt fogom elkészíteni belőle. A köles egy fura étel, de ettem már belőle jót, csak nekem nem sikerült jóra megcsinálni eddig. Hátha most sikerül.

katt
Bloemcake / katt szo, 2009-03-07 11:37

nem maradt valami ki az elkészítés leírásából? gondolom az egyik két tojás főtten van benne. vagy?

zederta
ze(n)derta / zederta szo, 2009-03-07 13:12

szia katt!
köszönöm az észrevételt, már javítottam is.
további jó főzőcskézést!
üdv.
toma

333