Diós guba recept

1 adag
945
kcal
Diós guba
Diós guba
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szeretem a mákos gubát, és jött az ötlet, hogy dióból sem lehet rossz. Tényleg nem lett az.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-vaníliás guba, sült diós desszert
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kifliket ujjnyi vastagra felvágjuk.
  2. A tejet, a cukort, a vaníliás cukrot, a vajat és a tojássárgáját összemelegítjük, de nem forraljuk!
  3. Egy tepsit kivajazunk, és a gubákat pár pillanatra belemártjuk a tejbe, majd a tepsibe rakosgatjuk őket.
  4. Ha egy sor lent van, megszórjuk a dióval, majd ismét jön a guba, és így rétegezzük, míg el nem fogy minden.
  5. 10-15 perc alatt megpirítjuk egy picit a tetejét a sütőben, de vigyázzunk, ki ne száradjon!

  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 18x30 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 30 883
elküldve: 9
receptkönyben: 548
elkészítve: 17/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Anna 2.

Mióta szakács: 2010.09.30.
20 recept

Hozzászólások (4)

945