Diós guba recept

1 adag
945
kcal
Diós guba
Diós guba
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szeretem a mákos gubát, és jött az ötlet, hogy dióból sem lehet rossz. Tényleg nem lett az.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-vaníliás guba, sült diós desszert
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kifliket ujjnyi vastagra felvágjuk.
  2. A tejet, a cukort, a vaníliás cukrot, a vajat és a tojássárgáját összemelegítjük, de nem forraljuk!
  3. Egy tepsit kivajazunk, és a gubákat pár pillanatra belemártjuk a tejbe, majd a tepsibe rakosgatjuk őket.
  4. Ha egy sor lent van, megszórjuk a dióval, majd ismét jön a guba, és így rétegezzük, míg el nem fogy minden.
  5. 10-15 perc alatt megpirítjuk egy picit a tetejét a sütőben, de vigyázzunk, ki ne száradjon!

  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 18x30 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 29 068
elküldve: 9
receptkönyben: 543
elkészítve: 15/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Anna 2.

Mióta szakács: 2010.09.30.
20 recept

Hozzászólások (4)

Legfrissebb cikkek

Így hekkeld meg a tésztalevesed!
Így hekkeld meg a tésztalevesed!
Ha eddig azt gondoltad, hogy kedvenc istant tésztalevesedet csak a megszokott módon készítheted el, nagyot tévedsz! Irodisták és kollégisták figyelem, mutatjuk tippjeinket!
Ősz gombamódra
Ősz gombamódra
Ha ősz, akkor gombaszezon. Ilyenkor nem telhet el egy hét, hogy valamilyen formában ne kerülne asztalunkra a kalapos vendég.
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Volt már gyümölcscentrifugád? Túl drágának találod, azért nem vásároltál idáig? Miért nem veszel használtan? Mi megmondjuk, mire figyelj. (x)
945