Diós guba recept

Diós guba
Diós guba
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szeretem a mákos gubát, és jött az ötlet, hogy dióból sem lehet rossz. Tényleg nem lett az.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 3 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-vaníliás guba, sült diós desszert

elkészítés

  1. A kifliket ujjnyi vastagra felvágjuk.
  2. A tejet, a cukort, a vaníliás cukrot, a vajat és a tojássárgáját összemelegítjük, de nem forraljuk!
  3. Egy tepsit kivajazunk, és a gubákat pár pillanatra belemártjuk a tejbe, majd a tepsibe rakosgatjuk őket.
  4. Ha egy sor lent van, megszórjuk a dióval, majd ismét jön a guba, és így rétegezzük, míg el nem fogy minden.
  5. 10-15 perc alatt megpirítjuk egy picit a tetejét a sütőben, de vigyázzunk, ki ne száradjon!

  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 18x30 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 26 763
elküldve: 9
receptkönyben: 527
elkészítve: 10/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Anna 2.

Mióta szakács: 2010.09.30.
20 recept

Hozzászólások (4)

Legfrissebb cikkek

Hétvégi menük: elő a zöldfűszerekkel!
Hétvégi menük: elő a zöldfűszerekkel!
A fűszerek elengedhetetlen kellékei az igazán ízletes ételeknek. Így nem csak finomabbá, de egészségesebbé is tehetjük a harapnivalókat. Használjuk őket frissen!
A csirke kötözve jó!
A csirke kötözve jó!
A csirkekötözés nem művészet, mégcsak nem is tudomány. Inkább egy olyan trükk, amivel rontásbiztosabbá tehetjük egészben sült szárnyasunkat.
945