Baconbe göngyölt csirkemell recept

1 adag
734
kcal
Baconbe göngyölt csirkemell
Baconbe göngyölt csirkemell
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütőtökpüréhez készült ma ez a göngyölt csirkehús. A bacon és az olajbogyó miatt nem kell sózni, így is remekül ellensúlyozza a köret enyhe édességét.
A húst tölthetjük egyéb dolgokkal is, mint például máj vagy savanyú uborka.

hozzávalók / 2 adag

ezt olvastad már?

ajánlat

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

baconbe tekert csirkemell, csirkemell baconbe tekerve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket jól megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, majd kettéválasztjuk.
  2. Éles kés segítségével kis nyílásokat ejtünk rajta, majd fokhagymával, olajbogyóval megspékeljük.
  3. Mindegyik húsra teszünk egy-két friss rozmaringlevelet, ezután spirálvonalban betekerjük a baconbe.
  4. Egy serpenyőt felforrósítunk, belehelyezzük a húst úgy, hogy az a fele kerüljön alulra, ahol a bacon végei összeérnek. Így a végek hamar összesülnek és nem fognak letekeredni.
  5. Fedő alatt süssük, néha ellenőrizzük és forgassuk meg, hogy minden oldala szép piros legyen.

statisztika

beküldve:
nézettség: 191 370
elküldve: 22
receptkönyben: 2 591
elkészítve: 64/88
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

Hozzászólások (22)

ildessz
ildesszp, 2012-02-10 16:01

Ma ezt készítettem el a férjemnek. Azt mondta, hogy szenzációsan finom lett. Nagyon tetszett benne neki az olajbogyó és a rozmaring íze. Legközelebb esetleg annyit fogok módosítani a tanácsa alapján, hogy valami pácba rakom a husit, hogy kevésbé legyen száraz mire megsül.
Köszönjük a receptet, nagyon bejött!

MelisUK
MelisUKsze, 2012-01-04 15:00

Épp ilyesmit sütök a sütőben, bár én előbb elkészítettem, aztán megnéztem, hogy van-e a neten ilyen jellegű kajcsi, hogy megtudjam kb meddig kell sütni. :) Lapka sajttal és paprikás szalámival töltöttem. A lapka sajt nem folyik ki belőle, ezt teszek a sajttal-sonkával töltött rántott csirkemellhez is. Azt is szoktam szalámival is készíteni, isteni finom. :)

minimaszat
minimaszatv, 2011-11-06 22:33

Ma ebédre elkészítettem a férjemnek, és nagy sikere volt! Kis változtatással, mert nem szeretjük az olajbogyót, és nem volt rozmaringom, de tettem a husiba lilahagymát is, és fokhagymás vajban sütöttem meg.
Bár nekünk sok volt két főre a két nagy csirkemell, de így legalább vacsira is maradt :) Hidegen friss kenyérrel is isteni finom volt! Drága férjecskén teljesen le volt nyűgözve, délután anyuéknak is nagyon megdícsérte a főztömet! Pedig nála már az is nagy szó, ha annyi választ kapok a "milyen volt az ebéd:" kérdésre, hogy "nem rossz"! Na ettől hülyét kapok, mert mondja azt, hog jó vagy rossz, de azt ne, hogy nem rossz! De szerintem már direkt is ezt válaszolja mindig:) Na, azért 90 %-ban mindig elfogy a főztöm..ez NEM ROSSZ, ugye? :P
Na, eltértem a tárgytól! A lényeg, hogy nagyon köszi a receptet!

eve1122
eve1122v, 2011-09-25 10:13

Sya! Esetleg el tudod ezt képzelni sütőben is? Nagy vendégseregnek készíteném el :)

eve1122
eve1122v, 2011-09-25 10:13

Sya! Esetleg el tudod ezt képzelni sütőben is? Nagy vendégseregnek készíteném el :)

Marcsy34
Marcsy34sze, 2011-09-14 10:56

Nagyon finom volt,nagyon tetszett a páromnak is.Eggyel több amit tudok neki főzni....(Nagyon válogatós ) :)Egyszerű és nagyon finom!!!!!!! Az olajbogyót kihagytam,de tettem a csirkemell közepébe egy kis füstölt sajtot.A párom pedig csinált hozzá paradicsom salátát.Nagyszerű vacsora volt.Sokmindent főztem már erről az oldalól és eddig mindig finom volt minden,Ma a borsos tokányt főzök.Természetesen azt is erről az oldalról.Köszönet a sok jó receptért!!!

smagdi
smagdih, 2011-08-22 13:59

Isteni finom, családunk egyik kedvence. Mi ugyan nem szeretjük az olajbogyót, sem az egész fokhagymára ráharapni, ezért anélkül készítem A csirkemellet fokhagymakrémmel alaposan bekenem, állni hagyom, lehetőleg minél tovább, és úgy tekerem baconbe. Néha füstölt szalonnával spékelem, akkor ízletesebb a közepe. Egyszerűségéban rejlik a nagyszerűsége! kevés hozzávalóból is lehet mesés ízeket varázsolni!

brezva
brezvacs, 2011-06-16 17:19

a göngyölt csirkét én sajttal is megtöltöttem. A sajt elfolyása ellen bevartam a rést és a végén a szalonnákat is átkötöztem (mint a kötözött sokna) így egyáltalán nem esik szét :)
Naaagyon finom

Soligor
Soligorh, 2011-01-17 16:07

Szia:-)

Van egy csirkemellem, ahhoz kerestem valamilyen merőben új receptet. Szerencsére még van sütőtököm is a fagyasztóban kiadagolva:-) Az olajbogyót kihagyom, gyerekeim nem szeretik, de a többi nagyon jól hangzik:-)
Izgalmas recept, köszönöm:-)

Pala
Palap, 2010-12-24 21:46

Fantasztikus egy étel! Hatalmas sikert aratott a család karácsonyi vacsoráján!
Fokhagyma helyett fokhagymasót használtam. Olívabogyó meg azért maradt ki, mert a családban nem mindenki szereti.
Egy kis olajat is tettem alá. De így is nagyon finom volt.
Köszönöm a receptet és boldog ünnepeket!!!! :D

irocska
irocskasze, 2010-12-15 18:55

A fokhagymát egészben tegyem bele, vágjam apró darabokra, esetleg fokhagymanyomón passzírozzam át előtte? És ha nincs friss rozmaringom, szárított is jó?

Bergi
Bergip, 2010-12-10 11:44

Tegnap esti ünnepi vacsira megcsináltam, és nagy siker volt :) nagyon gyors, nagyon egyszerű, és nagy sikert hoz :))) ilyen recepteket keresek, mert 1 éves manó mellett nincs sok időm a konyhában vesződni, de a dicséreteket be szeretném zsebelni :))))
köszönöm szépen

Galeria
Galeriav, 2010-12-05 12:24

Már kétszer készítettem,és Isteni fincsi!!!!
Köszönöm a receptet!!!!!

Galeria
Galeriasze, 2010-11-24 15:26

Pillanatok alatt elkészíthető és nagyon,nagyon finom!!!!!

zsókuci
zsókucisze, 2009-12-09 19:38

Nagyon finom, én a sonkás keltekerccsel készítettem, mert mindkettőt ki akartam próbálni. Szuper !!!!!

Oli
Olisze, 2009-06-17 22:14

Kedves Krisztina, a bacon elég zsíros, nem kell hozzá extra olaj, de ha biztosra akarsz menni, egy nagyon kicsit önthetsz alá. Üdv: Oli

Oli
Oliv, 2009-02-08 18:14

Kedves Masni!
Nagyon köszönöm a dicsérő szavakat! Örülök, hogy ízlett!
Ha szereted a májat, akkor kipróbálhatod úgy is, hogy a csirkemellszeletbe begöngyölsz egy darabkát, a végén pedig baconbe. További jó főzőcskézést! Üdv: Oli

Masni
Masniv, 2009-02-08 15:09

Egyszerű elkészíteni, és szenzációsan finom! Visszatérő ételünk lesz!

Legfrissebb cikkek

17 trükk, ami megváltoztatja az életed!
17 trükk, ami megváltoztatja az életed!
Ha nem is változtatja meg, de hogy megkönnyíti, az egyszer biztos. Következzenek a pofonegyszerű, azonban annál hasznosabb praktikák!
Almavaj, ami nem vaj
Almavaj, ami nem vaj
Almavajnak hívják, de mégsem vaj, mi az? Nem találós kérdés, pusztán egy jó magyar elnevezés hiánya.
734