Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barangolások a Józsefvárosi piactól az Oktogonig. Most megmutatjuk neked az igazi ázsiai konyhát - VIDEÓ!

Jó hírünk van! Nem kell elhagynod az országot ahhoz, hogy autentikus ázsiai konyhát kóstolhass. Mutatjuk, hova menj egy jót enni!

A magyarok nem igazán ismerik az igazi ázsiai konyhát. A magyarosított kínai fogások, mint például a a ragacsos, édes-savanyú szósszal nyakon öntött, punnyadt szezámos csirke bár betölt egy űrt a gasztropalettán, de egyáltalán nem autentikus. András, Tamás és én megmutatjuk nektek az igazi budapesti Ázsiát a Józsefvárosi Piactól az Oktogonig. 

Ngon Street Food - Saigon Bangkok

Valljuk be, hogy igazán vállalkozó szelleműnek kell lenned ahhoz, hogy a Józsefvárosi Piacon barangolj. De bakker, ha igazán jót akarsz enni, akkor ülj villamosra, pattanj autóba és irány Délkelet-Ázsia! A Kőbányai úton, egy nagy piros tábla alatt, két összetolt konténerben található Ngon Street Food étterem.

A vietnámi származású Li, egészen pontosan Kicsi Li, még 1985-ben érkezett Magyarországra a családjával. 10 éve visznek egy kis ázsiai boltot a Józsefvárosi Piacon.

Különlegesebbnél különlegesebb árucikkek és elképesztő zöldségek, gyümölcsök töltik meg a boltot. Kicsi Li épp ezért úgy döntött, nyit egy éttermet a boltjától nem messze, és annak árukészletét használva főtt ételt is árul majd a betérőknek. Az éttermet és a boltot egy folyosó köti össze, ennél közelebb talán nem is lehetnének az alapanyagok egy konyhához. Az étterem autentikus vietnámi fogásokkal és ázsiai fúziós ételekkel várja flancmentes környezetben az átlagembereket.

Nincsenek elszállva, az ételek ára 1800-2500 forint között mozog. A tulajdonos Iszán régióból fogadta fel szakácsait, akik beleszólást nem tűrve vietnámi ízlés szerint pakolják meg az ételeket chilivel. Mi is tüzet okádtunk, mire végeztünk az Ngon Street Food-ban. Viszont tutira vissza fogunk menni!

Biang Bisztró

Wang Mester azaz Wang Quiang nevét biztos ismered, ha már ettél életedben igazi valódi kínai kaját Budapesten - nyilvánvalóan nem a ragacsos "erőspistás" változatra gondolok. Wang mester 10 éve nyit újabb és újabb klasszikus kínai konyhát vivő helyeket.

Wang Mester most egy bisztróval jelentkezett, amit a belváros közepén, az Oktogonnál nyitott meg. Wang elmondása szerint most a Biang egy olyan hely, amilyet Kínában lépten-nyomon lehet találni. A sztárszakács "otthoni" ízeket akar bemutatni a magyaroknak. Isten áldja érte!

Nagyszerű fogások minden régióból és Wang Mestertől szokatlanul alacsony árak várnak minket. A fogások 1800-2500 forint körül mozognak, tartalmasak, ízletesek, és abszolút megérik az árukat.

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Egy áruházlánc nemet mondott a pálmaolajra - az orángutánok pedig nagyon hálásak

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!