Nutella mousse - a 8. főbűn recept

1 adag
820
kcal
Nutella mousse - a 8. főbűn
Nutella mousse - a 8. főbűn
receptkönyvben hozzászólások (58)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismerjük a 7 főbűnt. Mindannyian, minden nap vétkesei vagyunk valamilyen módon. A torkosság, a kapzsiság, a hiúság, a bujaság, a restség, az irigység és a harag. Minden nap.

De van egy nyolcadik is. Ha abban az időben létezett volna, Milton Elveszett Paradicsoma biztosan megemlíti. A Nutella a végelgyengülés. A végső kétségbeesés. A megadás. Az élvezet. Az üveg birtoklásának szent őrülete. Hádész eledele minimum. De legalábbis feltételezhető, hogy a Sztüxön oda-vissza evező Khárón, ezért tuti visszaszállította volna a lelkeket a pokolból a ladikjában.
Igen, szeretem a Nutellát. De mindig az volt a bajom, hogy annyira eszméletlenül tömény, hogy hiába falnám fel az egész üveggel, ennek gátat szab hihetetlen tömörsége. Jó, amikor belekenjük sütibe, palkóba, de csak úgy önmagában kevés időre nyújt élvezetet. Ez - sok hátránya mellett - az előnye is, hiszen nem lehet csak úgy elpucolni egy egész üveggel, bár ismerek nem egyet, aki erre is képes.
A csokimousse olyan amilyen. Sokan imádják, én sem vagyok ellensége, de NAGYON ritkán enni finomat, ugyanis pontosan annyira lesz finom, amennyire figyelmet fordítottak az elkészítésénél a csokoládé és  vaj minőségére. Ezt nem teszik. Vagy ritkán. A jó csoki és vaj ritka, mint a sajtevő holló, viszont a Nutella mindig ugyanolyan finom. Nem más. Nem mogyorókrém. Mi most A Nutelláról beszélünk kérem szépen. Akik végeztek már vaktesztet mogyorókrémeken, azok tudják, miről beszélek. Én végeztem. Meg akartak győzni arról, hogy némelyik mogyorókrém pontosan olyan finom, mint a Nutella. Barbárok.

A Nutella a mogyorókrémek Zeusza és annak földi átlényegülése, a Nutella mousse. Magyarítsuk: hab. Habszerű krém.

A Nutella kilojoule és kcal statisztikáit tovább rontva még szégyentelenül elegyítjük vajjal, tejszínnel, tojással. És kérem szépen, itt az Ultimate Nutella Mousse.

A végső, a felülmúlhatatlan. Ehhez képest a legjobb csokimousse is csak épp hogy beér a kanyarban.  

Sok szeretettel mindenkinek!


hozzávalók / 2 adag

ajánlat

pH besorolás: nagyon-nagyon savasít
Nem is akarjuk tudni, mennyire...

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hideg Nutella krém, Nutellahab
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat kis lángon felolvasztjuk. Épp csak annyira, hogy langyos legyen. Beleevezzük a Nutellát és néhány ek tejszínt. Óvatosan melegítjük, és simára keverjük és hagyjuk kihűlni.
  2. A tojások sárgáját vízfürdő felett  porcukorral fehéredésig habosra keverjük.
  3. A Nutellához keverjük.
  4. Felverjük a fehérjét, ez is mehet hozzá.
  5. A vége a tejszín. Felverjük, mehet ez is bele.
  6. Addig suvickoljuk, amíg szép egynemű nem lesz.
  7. Poharakba, tálkákba, kondérba töltjük és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  8. Ha teljesen megdermedt, veszünk egy kiskanalat, beleszántunk a krémnek tűnő felszínbe és meglepődve tapasztaljuk, hogy gyönyörű lukacsos belül. Épp, amilyennek egy mousse-nak lennie kell.
  9. És megesszük. Nem adunk belőle senkinek. Ugye a torkosság és az irigység...

Gyorsabb eredmény érhető el, ha a felolvasztott Nutellához egyszerűen részletekben hozzádolgozzuk a felvert tejszínhabot és így hűtjük be - tojások nélkül. Úgy is nagyon finom.
 

statisztika

beküldve:
nézettség: 37 092
elküldve: 7
receptkönyben: 1 250
elkészítve: 19/54
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

Hozzászólások (58)

Henrietta1983
Henrietta1983v, 2013-04-14 18:07

No, a mousse a hűtőben. 1 óra hűtés után belekóstoltam, és már most szép lyukacsos a belseje. az íze pedig: úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú :) alig várom, hogy leteljen a hűtési idő :)

Zsoffi
Zsoffih, 2013-02-04 17:46

A recept neve nagyon megfogó (nem csak a nutella miatt), nagyon jókat szórakoztam miközben olvastam a :D Ki fogom próbálni!

sritus
sritussze, 2013-01-23 12:43

Megcsináltam: kicsit hígabb lett, mint kellett volna, de nagyon finom lett :)

lizadoki
lizadokics, 2012-04-12 17:54

Hol tudom azt bejegyezni vagy megjelölni ,hogy elkészítettem?

lizadoki
lizadokics, 2012-04-12 17:53

Nagyon finom lett és feldobtam egy kis reszelt Oreo keksszel.Köszi

csillámpónikirálylány
csillámpónikirálylányk, 2012-04-10 10:30

A kommenteket olvasva, félve kezdtem neki, de nem tudtam ellenállni :) jelenleg a hűtőben pihen...30%-os Oké! habtejszínt használtam, remélem nagyjából finom lesz, és nem fog lefolyni a tortáról...Majd beszámolok a végeredményről!
Szép napot Konyhatündérek! :)

csillámpónikirálylány
csillámpónikirálylánysze, 2012-04-11 09:53

a hab nem volt hab, inkább krém...nem tudom, mit rontottam el, mindent a leírás szerint csináltam...valószínűleg itt is a tejszín lehetett a ludas :/ viszont isteni íze van a krémnek! :P

Gargoyle
Gargoylesze, 2012-04-11 10:45

Sajnos mindig a tejszín a ludas, úgy tűnik. De legalább az íze kárpótol. :-)))

demitibi
demitibih, 2012-03-12 10:01

Na azt hiszem másodjára sikerült ,a képen lévő lyukacsos változat is....de mindkétszer isteni finom volt!!! Amit leírtál a nutelláról....istenem...ilyen fogalmazást és áhitatot még nem olvastam soha!!! :)
Profi a recept,profi az íz..és nagyon profi a leírás mindenről!!! Fejet hajtok előtted!!! :)

Gargoyle
Gargoyleh, 2012-03-12 17:21

Tibi, köszönöm, de igazán nem kell. :-)
Csak felszakadt belőlem egy Nutellás sóhaj, ezt vetettem papírra. :-)
Kicsit elgondolkoztat, hogy vajon miért nem sikerül másoknak a habot elérni, de ez még rejtély.
Köszi, hogy írtál.

Adrien
Adriensze, 2011-12-14 15:43

Az íze valóban fantasztikus!!!
Sajnos az állaga nekem sem lett a legjobb. Pedig a tejszínt is sikerült felvernem. Állás után nem voltak benne a levegőbuborékok. Egy finom krémre hasonlított leginkább.

Judy2
Judy2h, 2011-10-31 10:35

Sziasztok!
Tegnap én is elkészítettem tojás nélkül,de a hab nekem se akart felverődni, azért így is krémes és finom volt. :)

kisQkta
kisQktap, 2011-05-27 22:14

Eszem ágában sincs feladni! :) Nagyon ízlett...nyoma se maradt :D

kisQkta
kisQktap, 2011-05-27 18:30

Szia Eszter!
Én is megcsináltam de közel se lett olyan mint a képen :D A habtejszínből csak egy krémet tudtam kihozni, habot sajnos nem, és egy idő után azok a kis levegő buborékok eltűntek belőle. Ennek ellenére nagyon finom csak nekem még így is kicsit émelyítő. Remélem másodszorra nem fogok ennyit szerencsétlenkedni:D Köszönet a receptért! :)

Gargoyle
Gargoylep, 2011-05-27 22:10

Ó, kisQkta, sajnálom!
Egy biztos, a tejszín a ludas, ne mondd, hogy szerencsétlenkedtél! Robotgéppel verted fel? Próbálj másfajtát. Előbb vagy utóbb csak akad olyan, ami használható. Sajnos a tejszínek manapság csapnivalóak, ahogy hallom otthonról... :-(
Ha túl émelyítőnek találod, ne tegyél bele annyi Nutellát. Nyugodtan vegyél el belőle, tegyél több tejszínt, úgy biztosan jó lesz. Ne add fel azért, talán még egy próbát megér. :-)

femalion
femalionh, 2011-05-23 00:13

Amit a Nutelláról írtál valami elképesztő. Hihetetlen közben éreztem a számban az izét és minden amit éppen olvastam. Úgyhogy gyorsan ki is sompolyogtam a konyhába, hogy újra felidézzem. :)

handi
handiszo, 2011-03-05 11:53

Sziasztok!

Én is kipróbáltam a tojásos verziót a brownie alappal együtt, isteni lett. Egy kicsit sokra sikeredett a krém így a maradékot bevágtam a mélyhűtőbe... tudom ebben a hidegben nem a fagyi a kedvenc desszert de bevallom nem igazán tudtam abba hagyni az evését... rég nem ettem ilyen jól sikerült házi fagyit :)

Makkermanó
Makkermanók, 2011-02-22 19:22

Szia Viki! Én csak annyit fűznék hozzá, h. eddig mindig zacskós Oké habtejszínt használtam, és nekem nem volt vele gondom, szépen fel tudtam verni. Igaz, robotgéppel is jópár percig eltartott, de igazán keményre sikerült. Vajból eddig már háromfélét is kipróbáltam, és a Magyar vaj vált be a legjobban, a többi kissé vizes volt. Egyébként köszi, h. eszembe juttattad a Nutella mousse-t, mert a tény, h. ódákat zengtél róla, engem is nagyon felcsigázott. :-) Üdv: Gabi

Szabó Viki
Szabó Vikisze, 2011-02-23 13:09

Kedves Gabi!
Végiggondoltam ezt a tejszín problémát és lehet, én vagyok a ludas. Bár tegnap milli-t vettem és az simán ment, de lehet, hogy azért nem sikerült felverni, mert nem volt lehűtve a tejszín? (Boltban vettem közvetlenül sütés előtt és már használtam is fel... :P)
Mit gondolsz?
Mindenképp próbáld ki a nutella mousse-t... Miközben ettem, arra jöttem rá, hogy én majd egyszer csokoládé túladagolásban szeretnék elhalálozni... :P
Üdv,
Viki

Szabó Viki
Szabó Vikik, 2011-02-22 07:54

Kedves Eszter és Mrs. Smith!
Tegnap nem bírtam tovább és nekiálltam... :P Pedig szerdára terveztem az elkészítést. :) De hogy is mondjam, ellenállhatatlan vágyat éreztem a konyha felől... :D Biztos éreztetek már hasonlót... :)
Magyar vajat vettem, ami teljesen jó volt, legalábbis állagra, kezelhetőségre nem volt vele gáz. Viszont a habtejszín... Az oké habtejszíne (már a múltkor a zacskóssal is ráfáztam, de gondoltam adok a dobozosnak is egy esélyt, sajnos nem kellett volna)... Minősíthetetlen... Miközben a nutellás krémhez kanalaztam, hirtelen felindulásból eltökéltem, írok a gyárnak egy panaszos levelet, melyben kártérítést követelek felverhetetlen habtejszínük miatt... De remélhetőleg az ízen nem fog változtatni... :) (Az állag jónak tűnik, épp az imént pillantottam rá...)
Azért köszönöm a termékismertetőt. Egyébként a tészta már a tálból kinyalogatva felért egy kisebb "UramIsten" élménnyel... És azt hittem, ez a csúcs. Ezt már nem lehet fokozni. Lehetett. A mousse annyira lágy és habos... hogy azt egyszerűen képtelenség leírni...
26-os formában csináltam, a tészta így is egész vastag lett, a krémből pedig kétszeres mennyiséget készítettem, és éppenhogy belefért a formába, olyan sok lett.
Az előbb néztem rá... Még mindig a hűtőben várakozik... :) Rám... :)
Természetesen tudósítalak benneteket a felszeletelés utáni pillanatokról is... :)
Szép napot!
Viki

Szabó Viki
Szabó Vikih, 2011-02-21 13:15

Kedves Eszter!
Holnap vagy holnapután próbálom ki ezt a frenetikus "nutellás álmot" :) Ez lesz a főpróba, ugyanis a premier a hét vége felé lesz, hiszen akkor készül a nutellás brownie tortád, amivel egy nutella imádó pasinak fogok kedveskedni... És nem akarom elszúrni...
Hogy biztosra menjek, azért rákérdezek egy-két dologra, ha nem gond:
- milyen habtejszínt vegyek szerinted? tudom, hogy nagyon fontos a minősége, ezért kérdezem...
- milyen vajat? tényleg mindenben rád hagyatkoznék...
- az első lépésnél a néhány evőkanál tejszínt a két deciből veszed el, ugye?
Nagyon izgulok... :)
Remélem, minden sikerül majd. Természetesen nem felejtem el megírni... És az úr véleményét sem, ha érdekel... :P
Üdv,
Viki

szurosp
szurospk, 2011-02-22 00:08

:DDD Kedves Szabó Viki! Most olvasom Eszter javaslatát, és látom, az itthoni tejtermékfelhozatalról kellene egy kis ajánló. A javaslatom, szerintem a legszerencsésebb, ha a dán Lurpak, (vagy valami hasonló nevű vajat) választod, abból persze piros papírosat, a só nélkülit. Ne a dobozba csomagoltat, mert az vajkészítmény. Itthon a Kerrygold nevű ír vaj a legjobb, de azt nem tudom, hogy az a mousse-okban hogy viselkedik, melegre nem lágyul-e túlságosan. Eszter konyhájában ha jól tudom ez a vaj szokott lenni, az lenne a kérdésem, nem ebből csinálta-e véletlenül? Mert akkor rögtön lenne tapasztalat. Ami a jó vaj még, az orosz Arbat boltokban levő orosz vaj. (Cora Budaörsiben, és a soroksári Tescoban van ilyen bolt.) Az a lényege a jó vajnak, hogy tejszínből készül és nem tejfölből. Bár süteményeknél meglepően jól működik nekem az olcsó Pilos vaj, a Lidl-ből. Mousse-t sosem próbáltam még készíteni, ezt azért figyelembe kell venni!:DDD A tejszínről jó a hírem, a Tescoban kapható sima papírdobozos tesco gazdaságos igen jól kezelhető. Ezt Strawberry - Juci is alátámasztja. Vagy, venni kell sima friss zacskós , vagy tejespoharas tejszínt. Le kell hűteni, és úgy jól felverhető. Remélem Eszter ezt elolvassa, és felülbírálja ha kell!:))) A legjobbakat: Mrs Smith

Gargoyle
Gargoyleh, 2011-02-21 22:13

Juj Viki! Ez nagyon izgalmas! Ismerem az érzést! ;-)))
Van egy rossz hírem, fogalmam sincs, hogy milyen vajat vagy tejszínt kellene venned, mert én nem Magyarországon élek és nem tudom, mi kapható otthon.
DE! Van egy mentőötletem! Írj Mr&Mrs Smith szakács oldalára, ők pontos választ tudnak Neked adni az otthon fellelhető dolgokról.
És mindenképpen írd meg a fogadtatást! Nagyon kiváncsi vagyok!!!
Puszi!
Eszter

Szabó Viki
Szabó Vikisze, 2011-02-23 13:21

Kedves Eszter!
A tészta frenetikus. Tegnap újra elkészítettem, felezett mennyiségben és kis pogiszaggatóval apró tortácskákat csináltam belőle és új sütit kreáltam: a fölé halmozott három réteg krémet a szintén nosalty-s Emeletes élvezet elnevezésű mennyei sütiből "vettem kölcsön"...
Lélegzetelállító...
Tettem rá egy papírból kivágott focilasztit, sablon gyanánt és kiszórtam keserűkakaóporral, majd készítettem egy futball klub címerével ellátott zászlócskát fogpiszkáló segítségével és beleszúrtam... Egy kedves ismerősömnek készült... Sajnos mielőtt lefotózhattam volna, eltűntette... :) De iszonyatosan meghatódott a meglepetéstől, aztán meg teljesen odáig lett, miközben elfogyasztotta... Szerencsére több tortácska lett, majd egyet fogok és lefotózok... :) Persze csak ha van rá igény...
Ami pedig a nutella mousse tortádat illeti. Isteni volt az íze, de képzeld, a hab valamiért nem lett egészen jó. Amikor lecsatoltam a tortaformát, sötét színű "nutellalé" folyt ki belőle. Nem is kevés. Kicsit meg is löttyedt a hab... Szóval azon gondolkodtam, hogy legközelebb valami drága, márkás vajat veszek, talán amiatt lett olyan kissé furi, talán szemcsés, csírás a vajas-nutellás-tejszínes lötyi... Vagy szerinted ez mitől lehetett? Gőzfürdő felett kézi habverővel kavargattam a tojássárgáját a cukorral. Totál habos-fehérre nem sikerült keverni - szerintem életemben még soha - de az is kezdett összeugrani picit a meleg miatt... Valamit rosszul csináltam? És szerinted a nutellalé az miért vált külön? A vaj lehetett a ludas?
Amúgy ezer köszönet a receptért, mindenképp lesz egy premier is, hiszen a "vendégem"-nek a nyolcadik főbűnt ígértem desszertnek... :D :D :D
Üdv,
Viki

Gargoyle
Gargoylecs, 2011-02-24 14:00

Viki, őszinte leszek, halvány fogalmam sincs, mi történt.
Őszintén szólva, amikor olvastam, csak kerekedett a szemem, mondom: Mi van?...
A vaj lehetett ludas TALÁN, ha túl vizes fajta volt. De tényleg csak találgatok.
Talán érdemes lenne megpróbálnod a sima tejszínest. Jó tejszínnel tutira sikerül.
A tojással kapcsolatban, nyugodtan felverheted gőzfürdő nélkül is. Úgy biztos nem fog csomósodni.
Bocsi, hogy nem tudok értelmes választ adni. :-(

Flóra
Flórasze, 2011-02-09 19:55

Szia Eszter! Megcsináltam, és nagyon finom lett, bár nekem nem lett olyan szép, mint a képen :)) Mindenesetre nagyon ízlett, úgyhogy még terítékre fog kerülni, az biztos :)
Flóra

Gargoyle
Gargoylesze, 2011-02-09 20:41

Egyszer majd Neked is olyan lesz! Nagyon örülök, hogy ízlett!

öregnémber
öregnémberk, 2011-02-01 17:29

Szia, Eszter :) Mindenféleképpen megírom, ők lesznek a tesztalanyok, élesben a "gyerekseregen" fogom kipróbálni, őket már szóban meg is fenyegettem. Leánykám ma a konditeremben a biciklin ülve, ezerrel tekerve csak annyit mondott, jajj anya ne kínozz :D Én meg csendesen csak annyit szóltam, már ma tekerj 5 perccel többet, hogy mire Nektek is megcsinálom, tűnjenek a grammok, kalóriák, hogy legyen mit pótolni :)
Üdv : Zsuzsa

öregnémber
öregnémberk, 2011-02-01 11:54

Én is fogyózom, de kit érdekel :)) Vasárnap vendégeket várok és ezt fogom rajtuk tesztelni a lasagne mellé. ezt nem lehet kihagyni. Legfeljebb tovább tart a fogyókúra :)))))
Üdv a függőknek: Zsuzsa

Gargoyle
Gargoylek, 2011-02-01 14:09

Zsuzsa, kiváncsi vagyok, majd írd meg, elkárhoztattak - e a vendégeid? ;-D
Eszter

biribarika
biribarikaszo, 2011-01-29 22:45

90 nap-ozok :) de ezt nem bírom ki hogy ne készítsem el egy ch napon(3 kiló minuszom már van)
Óriásiakat nyelek,megyek alszom is,holnap még csak zöldség.......

gregoreva
gregorevasze, 2011-01-26 21:42

Kedves Eszter! Szerencsére megmaradt egész napra ez az akkori jókedv, és valami jó érzés, pozitívum, nem is tudom,...jó volt a mai nap,-egy kissé a lábam akart lefagyni a lányomat várva a suli előtt,...de akkor se lettem mérges vagy ilyenek.Gondoltam, két perc, kijön, spuri haza, és ott vár a meleg ház.:-))))
Van fent hat receptem, remélem, mihamarabb kikerül, bár azok olyan házias készítmények, de azért fincsik.Még három van talonban, azt is mielőbb felrakom.:-)))
Remélem, a holnapi napom is ilyen lesz, mint a mai.:-)
Szép estét! Éva-Anyóca

nyamóka
nyamókasze, 2011-01-26 21:36

Ez tényleg mindent visz! Nem lehet betelni vele, kb. harmadszor feledkezem meg magamról ezt a képet látva, és bámulom a monitort a kunyeráló kutyus tekintetével... A nagy falatra koncentrálok az üres poharak előtt...Vágyakozom!
Na jó, talán kihúzom holnapig, úgyis be kell vásárolnom a Nutella-játékhoz, legfeljebb kicsit többet vásárolok, és ezzel indítok. Nincs mese, nem bírom tovább! :-) Puszi: Éva

Makkermanó
Makkermanócs, 2011-01-27 11:36

Évica, te is rákattantál??? Mi ma vesszük a Nutella-adagot. :-DDD Nem viszünk holnap délután a Sasba egy kisüveggel? :-)))) Puszi!

nyamóka
nyamókacs, 2011-01-27 11:49

:-DD Teljesen!!! De már sokadszor, mint te, ahol felbukkant, mindenhol rácsodálkoztam nyálcsorgatva! :-D Nálunk is ma lesz nagybevásárlás ha hazajön a kicsi párom, és jól feltankolok Nutiból is. :-) Most lelki szemeim előtt megjelent, ahogy kanalazunk az asztal alól...:-DDD
De jó lesz! :-))) Puszik!

Makkermanó
Makkermanócs, 2011-01-27 14:22

Évica, akkor módosítás: ma délután 5 óra, Interspar, Nutella polc. :-DDDDD (Ja, elpakolták a Nutit valahova, ezért a múltkor nem találtuk, és drága pénzért máshol voltunk kénytelenek venni.)
Eszter, kitaláltam egy Nutellás tortát; hétvégén mégis inkább azt sütöm meg, és azzal indulok a versenyen. A morgoncok meg elmehetnek a..... :-)))) Pussz: Gabi

nyamóka
nyamókacs, 2011-01-27 15:16

:-DDD Gabi, azt hiszem Eszternek szerencséje van, hogy ilyen messze van tőlünk, mert még képesek lennénk az ő konyhájába megbeszélni a találkozónkat, és mindenféle kóstolókat könyörögni tőle!
:-DDD Írtam ám közben emilt neked, jó az időpont! :-)
Eszter, ne haragudj, hogy épp itt bonyolítjuk az életünket, de nem tudunk leszakadni innen, túl csábító a recepted! :-) Én is tobzódom már a Nutellás ötletekben, látod, teljesen bezsongattál minket, nem is ettünk a finomságodból, és mégis, mint valami narkósok... :-D Puszik: Éva

Gargoyle
Gargoylecs, 2011-01-27 15:21

Kedves narkósok!
Mélységes megértéssel adózom a függőséteket iránt, higgyétek el, ha közelebb lennék, szívesen részesítenélek benneteket gyógykezelésben.... :-D
A recept alatti csövezés és szociális élet természetesen megengedett. :-)))

nyamóka
nyamókaszo, 2011-01-29 11:26

:-DDD Jaaj, de nagyon jó is lenne az a gyógykezelés, bizony nem tudnánk kihagyni, szerintem nyugodtan nyilatkozhatok Gabi nevében is! :-)))
A szociális érzékenységet, és megértésedet köszönjük, élni fogunk vele... :-D

Flóra
Flórasze, 2011-01-26 21:04

Kedves Eszter!
Ez nagyon jól néz ki!!! :)) Szinte összefut a nyál a számban...:) Feltétlenül elkészítem!
Üdv Flóra

Kat
Katsze, 2011-01-26 16:32

óh, jajjj, könyörgöm! Pameliehez hasonlóan én is most próbálok fogyókúrázni. Ez a recept pedig totálisan keresztbe tesz ennek, egyszerűen kimeríti a kínzás fogalmát! De azért kösziiiiiiii! :):) Hisz a kísértésnek csak úgy tudunk ellenállni, ha engedünk neki! :)

pamelie
pameliesze, 2011-01-26 15:47

Eszter, ne csináld, fogyózom! Hát illik ilyet tenni, egy kiszolgáltatott, kiéhezett, védtelen lánnyal? :)

Bia
Biasze, 2011-01-26 14:29

Még hogy mogyrókrém?A legtöbb csak nugátkrém.....borzalmas!A nutella a nyerő!
Ez szuper!
Köszönjük Eszter!
Puszi.Bogi

NLynda
NLyndasze, 2011-01-26 13:17

Hú Eszter!!!
Erre itt én most nagyon bevadultam...Kellkellkell!!!..Úgyhogy most irány a bolt és utána meg is csinálom! :)
Lynda balra el.. :)

Gargoyle
Gargoylesze, 2011-01-26 14:17

Lynda, örülök. És megértem. Ahogy írtam is: a kétségbeesés, a birtoklás szent őrülete... :-)))
Hát nem megmondtam?... :-D
Szerintem ízleni fog, de várom a beszámolót!

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.
8 vacsoraötlet maradék csirkéből
8 vacsoraötlet maradék csirkéből
Vasárnap csirkét sütöttem a családnak, és sajnos nem fogyott el maradéktalanul. Gondolom ismerős a történet, ezért megosztok veletek egy két maradékmentő ötletet.
Avokádót csak sósan! Vagy édesen?
Avokádót csak sósan! Vagy édesen?
Ha azt mondjuk, avokádó, mi jut eszedbe először? Persze, hogy a guacamole! A fűszeres, sós mártogatós. Itt az ideje, hogy felfedezd az avokádó édes oldalát is! (x)
820