Linzer 1. recept

Linzer 1.
Linzer 1.
receptkönyvben hozzászólások (163)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A neten sokat böngésztem utána, de ez volt a legtöbbször visszaköszönő recept. A jól bevált, hagyományos összetétel: 1 rész cukor, 2 rész zsiradék, 3 rész liszt... Annyira puha, hogy egyszerűen ellenállhatatlan... hmmm!

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros linzer, linzerkarika, ízes linzer
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássárgát, és jól összedolgozzuk.
  2. A tésztacipót fóliába csomagoljuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztából levágunk egy darabot, porcukorral hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtjuk. Linzerkiszúróval formára szaggatjuk, és sütőpapírra sorakoztatjuk.
  4. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütjük.
  5. A lyukas és a teli sütiket baracklekvárral összeragasztjuk, majd teszünk még egy kis lekvárt a lyukakba.
  6. Végül vaníliás porcukrot szitálunk a tetejére. (30 db linzer lesz belőle.)

statisztika

beküldve:
nézettség: 381 240
elküldve: 166
receptkönyben: 4 531
elkészítve: 291/408
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

Hozzászólások (163)

flava
flavasze, 2014-06-04 01:29

Megcsinaltam , finom is lett de megegyszer nem sutom meg. Olyan hamar lagy lett a teszta , pedig siettem vele .Ha nem lenne ez a szilikon nyujtolapom fel se tudtam volna oket szedni. Nem is lett igy olyan tokeletes a formajuk sem mert nyulott ahogy felemeltem oket.sajna ez van

flava
flavak, 2014-06-03 18:23

Most raktam be a hutobe a tesztat. Nemtudom megis milyenek kell lenni az allaganak?? Nekem NAGYON lagy lett ! Mielott hozzaadtam a tojast a legvegen jo volt, de aztan mire jol osszegyurtam olyan nagyon lagy , ragacsos lett hogy muszaj voltam meg lisztet adni hozza hogy egyalltalan ossze aljon egy igy is lagy ciponak .
Masok meg irjak hogy tul morzsas nem all ossze? Hat az hogy lehet en nem ertem !
Lehet a kulfoldi liszt, vaj stb ennyire mas ?
Hat nagyon kivancsi leszek kitodom e nyujtani, sutni es milyen lessz? Ha nem valaszhatok masik receptet , vagy egy itteni linzer receptet nem Magyart . Majd megirom ha kesz.
Ja es megis milyen sutes lenne ez es mi a kozepes hofok? Az megvan advan hogy 10 perc...

81Judit
81Juditv, 2014-05-11 08:29

Köszönöm ezt a szuper receptet! Isteni finom lett a linzer! :-)

AndainBT
AndainBTszo, 2014-04-19 10:51

Sziasztok! Én tegnap készítettem el először, nekem is nagyon nehezen állt össze a tészta, de szépen vártam és csak sikerült. Nagyon finom lett. Kislányom még csak 7 hónapos, de alig várom, hogy süssek neki minden finomságot.
Azt szeretném kérdezni, hogy a tésztát (még nyers formában) el lehet tenni a fagyasztóba? Én Ráma kocka margarinnal csináltam, a dobozos vaj ízű margarin is látom bevált. Attól puhább lesz, vagy miben más azzal?

annacska87
annacska87sze, 2014-03-05 00:38

Szia! Én karácsonyra sütöttem meg és isteni finom, nem értem hogy lehet elrontani? Köszönöm :)

Zenon
Zenonh, 2014-03-03 17:53

Szia nagyon jó recept már kétszer megcsináltam és nagyon finom lett :)

eva82
eva82v, 2014-02-16 15:00

Ma délután sütöm a holnapi ovis farsangra. Beszámolok róla hogy sikerült. :-)

Meskata
Meskatap, 2014-02-07 13:23

Sziasztok!
Én is nekirugaszkodtam ennek a receptnek és végre tényleg sikerült egy isteni finom linzert készítenem. Ez olyan "főpróba" volt, mert kisfiam bölcsis szülinapjára gondoltam ilyet vinnék be a gyerekeknek; és nem akartam besülni vele.
Viszont én változtattam rajta, mert sajnos nálunk itthon nincs ember aki megenné a lekvárt bármilyen formában is: így én mókás formákat szúrtam ki (állatok, szívecske, csillag, stb.)és mindegyiknek a fél oldalát tortabevonóban mártottam. Plusz a tészta sehogy nem akart összeállni, így egy kicsi (kb. fél dl) tejet öntöttem hozzá.
El sem lehet mondani hogy a gyermekem hogy örült neki és milyen jóízűen ette! Finom, omlós, puha, kellően édes...egy szóval tökéletes!!!!
Szerintem nem lesz gond a bölcsődében, el fog fogyni mind!
Bár nem vagyok egy nagy sütögető anyuka, de ezt mindenképp be fogom vezetni itthon, mert hatalmas sikere volt.

gyka
gykasze, 2014-02-05 17:29

Nekem ez a recept kitolás volt a köbön ! Minden adatot pontosan betartottam (hozzávalók, pihenési, sütési idő) aminek eredményeként a tészta nem állt össze, nyújtani, szaggatni nem lehetett. Valahogy csak beküzdöttem a sütőbe. 10 perc sülés után gyakorlatilag krém lett belőle. Nyersebb volt, mint amikor beraktam. Még 5 perc, és a teteje lágy, az alja tört. Kár volt az alapanyagért, az időért, és az energiáért!

somod
somodszo, 2014-01-04 14:11

Szia,köszönöm receptet nagyon finom volt ja és durum lisztel is megcsináltam azzal is pazar :-)

Bungyuru
Bungyurup, 2014-01-03 12:21

Nagyon finom omlós linzer lett belőle, mindenkinek ízlett! Köszönöm! Egy kérdésem lenne, nekem a tészta nem lett egyenletesen sima, amikor kisült, hanem "göröngyös". Ez mitől lehet?

szgabi
szgabics, 2013-12-26 23:04

Elsőnek készítettem linzert, jobb receptet nem is választhattam volna! Fémdobozba tettem, így másnapra finom puha lett. Köszönöm!

atonymuska
atonymuskak, 2013-12-24 14:41

Ez a recept valami fantasztikus, tokeletes, ennyire finom linzert meg nem ettem :) es mostmar en is tokeletesen csinalom aminek a csalad nagyon orul :) koszonom :* Kellemes Unnepeket

Starclassic
Starclassick, 2013-12-24 07:40

Nálam elsőre elvérzett. Lehet a külföldi alapanyagokkal van a baj, úgyhogy ha egyszer hazakeveredek Magyarországra, még egyszer biztosan kipróbálom - a sok pozitív hozzászólás miatt egyszerűen nem tudom elhinni, hogy nem sikerülhet...

Gerő Ágota
Gerő Ágotav, 2013-12-22 15:53

Nagyon jó recept! Én picit pihentetem a tésztát, könnyebb vele dolgozni. Nagyon ki kell centizni a sütési időt, az én sütőmmel a 10 perc túl sok, ja, és margarinnal csináltam, vaj helyett. Remek, köszönet a receptért.

KISDORKA
KISDORKAv, 2013-12-22 13:48

Egyszerűen tökéletes! :) Több éve keresem a tökéletes linzer receptet. Még frissen is isteni,és puha,de bedobozolás után másnapra hát valami mennyei!!!A harmadik dupla adagnak állok neki,mert gyanítom gyorsan fog fogyni ünnepekkor.Köszönöm!

mlevay
mlevayszo, 2013-12-21 12:46

Es igen, az elejen nehezen all ossze, legyunk turelmesek!

mlevay
mlevayszo, 2013-12-21 12:44

Elkeszitettem, elso alkalommal, dupla adagot! Nagyon izgultam, mert gyerekkorom idejet idezi ez as suti es nagyon sokaig kerestem egy jo receptet. Most itt az alkalom, van halas kozonsegem!:)

Izre tokeletes, a technikamon dolgozni kell ugyan, de mar rajottem dolgokra! Eloszor tul vekonyra szaggattam, a vegen mar vastagabbra, az ugy jo. A fel cm vastagsag fontos. A talcan viszonylag tavolabbra pakoljuk a sutiket, mert ossze fognak erni sules kozben es a 8-10 perces sutes is fontos, mert meg fog barnulni, egni..

Nemileg hatranyosan dolgoztam, nem volt merlegem, csak kimeropoharam es a vajat is szemre osztottam el... es a sutom sem modern, a lang erosseget is szemre allitottam be, na de teljeskiorlesu feher tonkolylisztbol keszitettem... igy (meg jobban) isteni az ize!

Gyorsan kellett dolgoznom, mert a ferjem es kisfiam szorgalmasan kapkodtak volna el a talcarol meg ragasztas elott!

Koszonom szepen a receptet, nagy orom volt elkesziteni, egy jo nagy femdoboz all most teli linzerekkel, szerintem par nap, es kezdhetem ujra a sutest!:)

vadviriag
vadviriagcs, 2013-12-19 18:42

Kösz,kösz és ezerszer is kösz ezt a tuti receptet! Megsütöttem karácsonyra,de annyira ízlett a családomnak,hogy az ünnepekre már nem is marad :) Szóval most állok neki a következő adagnak.

Nensy
Nensycs, 2013-12-19 09:49

Tegnap megsütöttem, most megkóstoltam. Csodásan fini. Nagyon jó lett és gyönyörűek. Nagyon féltem az elkészítéstől, hogy nehezen tudok majd bánni a tésztával. De nem. Szépen összeállt, nyújtható és szaggatható volt. Annyit fűznék hozzá, olvasva a hozzászólásokat, hogy az összegyúrásnál legyünk türelmesek. Össze fog az állni. Dolgozzunk rajta. Csodás kis tésztacipó lett. Ja igen dupla adagot készítettem, így kb. 50-52 db lett. Nem tudom pontosan mert egy eltört egyet megettem :-). Az új RÁMÁval, a vaj ízűvel készítettem. Lehet azért is volt könnyebb bánni vele. Na szóval, köszönöm.

nyuszuli
nyuszulics, 2013-12-19 02:12

Nagyon szuper recept! Elkapkodta párom forrón, még mielőtt összeragaszthattam volna :D
Köszönöm! :)

trimba
trimbak, 2013-12-17 17:24

Egyszerüen fantasztikus! Többet nem is füznék hozzá :-)

sweetmate4you
sweetmate4youh, 2013-12-02 18:40

Szia! Tökéletes recept, rögtön dupla adagot készítettem.
Köszönöm szépen!!!!
Szivelyes Üdvözlettel:)
Ms. Sonja Smith

sorna86
sorna86v, 2013-12-01 17:47

Ma elkészítettük, igazi családi meló volt, én, anyum és tesóm lánykája is segédkezett. Kinézetre nem lettek olyan szépek mint a képen lévők, de a teszteléskor az íze fenomenális volt! Most lapulnak a dobozban - már ami megmaradt :D Köszönet ezért a szuper receptért!

csnoncsi
csnoncsip, 2013-11-29 23:34

Sziasztok! Nekem az lenne a kérdésem, hogy mennyi ideig tárolható a már kész linzer?

bezsu17
bezsu17szo, 2013-11-30 12:13

Szia. Valahol a hozzászólások között olvastam épp,hogy lezárt dobozban akár 2 hétig is eláll. Én pont készülök megsütni ezt a receptet.

Nensy
Nensysze, 2013-11-27 14:45

Végre megtaláltam! Olyan sokáig kerestem linzer receptet, de egyik sem tetszett. Ez igen. Ugyan még linzert nem készítettem, de már régen készültem rá. A kiszúróm már régen meg van. Csak egy kérdés: miért kell cukrozott deszkán? Attól milyen lesz?

tikki
tikkiszo, 2013-10-05 23:41

Ez a recept egyszerűen tökéletes! :) Valaha cukrász tanuló voltam, dolgoztam is cukrászdában, napi szinten csináltunk linzert, de az nem volt ennyire finom, mint amit ma sütöttem a recepted alapján, ennek nincs párja, nagyon jó!

betti1980
betti1980v, 2013-09-22 21:28

Nagyon szepen koszonom ezt a receptet :) Pici fiam iskolas szulinapjan ez lesz a befuto a Belga gyerekeknek :)

dombinori
dombinorics, 2013-07-04 17:55

Szia Szintia,

Tökéletes recept, köszönöm! Rögtön dupla adaggal kezdtem és milyen jól tettem... :-)

Üdv,
Nóri

qjudit
qjuditszo, 2013-03-30 22:06

Extrafinom :) Még a nagymama linzerjénél is jobb. Az pedig nagy szó!

Cica1967
Cica1967p, 2013-03-29 18:28

Tokeletes linzer recept, koszonom! Most lettek kesz a Husveti formakkal keszult linzereink, az 5 eves kislanyommal keszitettem. Ha tudnam, hogy kell tennek fel kepet... Szep husvetot nektek!

kukori00
kukori00h, 2013-03-18 13:48

Kedves Szintia!A recept egyszerűen mesés! Az az igazi omlós, puha, finom linzer! Tegnap sütöttem meg mára, férjem névnapjára. A szomszédba és a munkahelyére szántam. Több tálcával készítettem, mire bepakoltam egyenként a tálcákat olyan illat lett a kocsiban,mint egy cukrászdában. Mindenkinek ízlett, örültek neki. Jaj, és még valami! A tészta nagyon szépen tartja a formáját is. Különböző kiszúrókat használtam. Volt egy lepkés is, aminél nagyon vékony egy-két vonal és még az is gyönyörű lett. Köszönöm szépen a receptet, már be is írtam a kis könyvembe!
Üdv, Kinga.

nettunderke
nettunderkep, 2013-03-08 04:22

Nagyon nagy sikere volt az Ir gyermekek koreben; es a csaladban is. Pedig dupla adaggal inditottam de masnapra mar nem volt. Azt az uzenetet kaptam a lanyom osztalytarsaitol hogy ilyet sussek maskor is nekik. Kell ennel tobb? Megegyszer koszonjuk a receptet.

nettunderke
nettunderkek, 2013-03-05 16:02

Most vegeztem a sutessel; dupla adaggal. Holnap a kislanyom viszi az iskolaba. Az elso tepsi vastag lett de aztan sokkal vekonyabra nyujtottam; igy mostmar jol neznek ki.En is vajjal keszitettem es ragadt de feltudtam szepen szedni . koszonjuk szepen! Finom!

Chattywoman
Chattywomanv, 2013-02-10 20:57

Először sütöttem linzert, és nem bíztam a véletlenre; láttam a sok pozitív hozzászólást, és azt gondoltam, ha ez a recept nem sikerül, csak magamnak köszönhetem. :) Nekem sem kellett csalódnom, szuper finom lett!! :) Másnapra omlós lett, de nem morzsálódik. Nagyon finom, mehet a gyerekeknek a suliba farsangra!! Köszönöm!!! :)))

lanyie
lanyiesze, 2013-02-06 08:06

Szia! Eddig csak kemény házi linzert ettem, és amikor megpróbáltam, sajnos én is ilyet alkottam... Most pedig boldog vagyok, hogy végre másnap, amikor kibontottam a dobozt, puha, omlós virágokat vehetek ki belőle. Köszi! :)

Maya62
Maya62v, 2013-01-27 00:29

nagyon szépen köszönöm ezt a receptet,egyszerűen isteni!!!a család is nagyon szereti nem győzőm sütni,köszönöm!!!

Mayaska
Mayaskak, 2013-01-15 14:24

egy kis darált diót nem lehetne bele csempészni a tésztájába? :-))

Mayaska
Mayaskav, 2013-01-13 23:41

Finom lett :-)) köszi a receptet, holnap csinálom a következő adagot ;-) <3

Maya62
Maya62p, 2013-01-11 16:43

szia!főleg azért regisztráltam az oldalra,mert szerettem volna megköszönni ezt a receptet!soha életemben nem sikerült linzert sütnöm,most viszont nagyon finom lett.nagyon köszönöm!!!!!!

kreditke
kreditkesze, 2013-01-02 14:19

Én is elkészítettem, jól összeállt a tészta, gyönyörű lett az eredmény, be akartam szúrni egy képet is, de sajnos nem engedi!

pakóca
pakócap, 2012-12-28 09:21

Kedves Szintia! Mindig kerestem a tökéletes linzer receptjét, hát most megtaláltam. Annyira finom lett a süti, hogy csak úgy falták a gyerekek. És a felnőttek is :) Házi baracklekvárral az igazi, bár a fiam a meggylekvárra szavaz :) Köszi szépen a receptet! Boldog új esztendőt kívánok! pakóca

zsuzsanna47
zsuzsanna47k, 2012-12-25 00:06

Kedves Szintia!
Ez egy 100%-os recept! Elsőre, csodálatosra sikerült! Ma van Szent Este és két felnőtt lányom miután hazament,mindkettő vissza szólt telefonon, hogy ha nem restellte volna elkérte volna az
összes maradékot.
Holnap jönnek ebédre és már becsomagoltam testvériesen elosztva az összes sütit .Mi a férjemmel enyhe cukor betegek vagyunk és így legalább nem esünk kísértésbe. Köszönöm, hogy feltetted ezt nagyszerű receptet. Kellemes Karácsonyt és Boldog ünnepeket kívánok Neked és családodnak:
Üdvözlettel: Zsuzsa

mkmkmk
mkmkmkk, 2012-12-18 10:57

Karácsony előtt mennyi idővel lehet elkészíteni? Meddig áll el, hogy közben nem szárad ki? Hogy érdemes tárolni?
Köszönöm! :)

MENNYEI MANNA
MENNYEI MANNAk, 2012-12-18 11:45

Szia! Jól zárható dobozban, titkos helyre elrejtve, akár 2 hétig is el áll! ;)
Szintia

Legfrissebb cikkek

8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.
Tippek és trükkök válogatós gyerekeknek
Tippek és trükkök válogatós gyerekeknek
Figyelem, aki azt vallja, hogy az étellel nem játszunk, ne olvasson tovább!
573