Leveles tepertős pogácsa recept

Kalória?
Leveles tepertős pogácsa
Leveles tepertős pogácsa
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hajtogatást úgy végezzük, hogy balról-jobbra. Majd jobbról-balra. Alulról felfele, majd felülről-lefele. Mindig a tészta közepéig hajtunk. Fontos a helyes sorrend. A képen látható milyen szép magas lett! Törekedjünk jó minőségű, zsírosabb tepertőt venni, mert ha száraz, a tésztánk is szárazabb lesz. Ilyenkor még kis vajat is érdemes a tésztához morzsolni.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Egy finom, gazdag, húsos leves mellé tökéletesen elég második fogásnak!

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

hajtogatott pogácsa, töpörtyűs pogi, tepertős pogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tepertőt ledaráljuk. Ecettel elkeverjük, és 20 dkg liszttel összegyúrjuk. Négyzet alakúra formázva félretesszük.
  2. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  3. Mikor felfutott liszttel, tojássárgájával, sóval alaposan összegyúrjuk. 10 percre letakarjuk.
  4. Kinyújtjuk téglalap alakúra, és az egyik felére tesszük az összegyúrt tepertőt. A másik tésztarészt ráhajtjuk. 15 perc pihentetés után kinyújtjuk enyhén lisztezett deszkán.
  5. Még kétszer kinyújtjuk, de közben mindig 15 percet pihentetjük.
  6. Mikor harmadjára is kinyújtottuk (2 cm vastagságúra), kiszaggatjuk. Tojással megkenjük, és forró sütőben megsütjük szép barnára. (Ebből a mennyiségből 2 gáztepsivel lett.)
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 750 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 23 597
elküldve: 8
receptkönyben: 126
elkészítve: 11/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
409 recept

Hozzászólások (20)

godotravarva
godotravarva sze, 2014-12-31 16:08

Van a tarsolyomban egy-két finom pogácsa recept, ez az elsők között lesz! Megsütöttem, leveles lett és nagyon finom!!! Köszönöm a receptet!

ilus74
Iluska / ilus74 v, 2012-09-23 14:52

Köszi!Az lehetséges,hogy jobban csúszik,bár ahhoz nem kell feltétlenül az ecet... :-))

Telek Zsanett
Telek Zsanett szo, 2012-06-23 12:25

Ma fogom kipróbálni. A Nagypapámnak akarok kedveskedni :) Erre a receptre esett a választás :) Ha elkészítettem véleményezem :)

Telek Zsanett
Telek Zsanett szo, 2012-06-23 19:54

Megcsináltam!!! Nagyon köszi a receptet!!! Tényleg klasszul leveles lett :) Egy bibi volt: az élesztő volt gagyi....de ez nem a recept hibája :)

ilus74
Iluska / ilus74 v, 2012-06-24 15:13

Én már megtanultam,mindig friss élesztőből kell mindent csinálni,mert sokszor az ront el mindent....:-))

timke1979
timke1979 p, 2012-03-09 13:12

Kedves Iluska! tetszik a recepted, mentettem. Kerdesem, hogy minden nyujtas elott hajtogatni is kell a tesztat? Kezdo vagyok, meg nem csinaltam ilyet. Koszi. Udv.: Timi

ilus74
Iluska / ilus74 p, 2012-03-09 14:43

Szió!igen jól értelmezted,minden 15 perces pihentetés után hajtogatni kell.Kinyújtod,majd balról jobbra a feléig behajtod,jobbról balra,hogy összeérjen.Majd alulról szintén a feléig,végül felülről lefelé.így kell pihentetned,és nyújtanod.Sok szerencsét hozzá neked!!

timke1979
timke1979 szo, 2012-03-10 20:12

Elészítettem a pogit, nagyon finom lett és egyáltalán nem volt nehéz megcsinálni. Köszönöm a segítséget.

Piroska73
Piroska73 v, 2012-01-29 14:22

Szép napot Iluska!Megsütöttem ezt a fincsi pogit,szépen feljött,és ráadásul leveles is lett.Tetszik a recepted!

1193