Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Leveles tepertős pogácsa

Leveles tepertős pogácsa
Leveles tepertős pogácsa
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hajtogatást úgy végezzük, hogy balról-jobbra. Majd jobbról-balra. Alulról felfele, majd felülről-lefele. Mindig a tészta közepéig hajtunk. Fontos a helyes sorrend. A képen látható milyen szép magas lett! Törekedjünk jó minőségű, zsírosabb tepertőt venni, mert ha száraz, a tésztánk is szárazabb lesz. Ilyenkor még kis vajat is érdemes a tésztához morzsolni.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Egy finom, gazdag, húsos leves mellé tökéletesen elég második fogásnak!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tepertőt ledaráljuk. Ecettel elkeverjük, és 20 dkg liszttel összegyúrjuk. Négyzet alakúra formázva félretesszük.
  2. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  3. Mikor felfutott liszttel, tojássárgájával, sóval alaposan összegyúrjuk. 10 percre letakarjuk.
  4. Kinyújtjuk téglalap alakúra, és az egyik felére tesszük az összegyúrt tepertőt. A másik tésztarészt ráhajtjuk. 15 perc pihentetés után kinyújtjuk enyhén lisztezett deszkán.
  5. Még kétszer kinyújtjuk, de közben mindig 15 percet pihentetjük.
  6. Mikor harmadjára is kinyújtottuk (2 cm vastagságúra), kiszaggatjuk. Tojással megkenjük, és forró sütőben megsütjük szép barnára. (Ebből a mennyiségből 2 gáztepsivel lett.)
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 750 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 29 845
elküldve: 10
receptkönyvben: 142
elkészítve: 16/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
614 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

hajtogatott pogácsa, töpörtyűs pogi, tepertős pogácsa

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

godotravarva
godotravarva Wed, 2014-12-31 16:08

Van a tarsolyomban egy-két finom pogácsa recept, ez az elsők között lesz! Megsütöttem, leveles lett és nagyon finom!!! Köszönöm a receptet!

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2012-09-23 14:52

Köszi!Az lehetséges,hogy jobban csúszik,bár ahhoz nem kell feltétlenül az ecet... :-))

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2012-09-24 09:06

Nemsokára lesz egy új pogi receptem,és az még finomabb...majd keresd...

Telek Zsanett
Telek Zsanett Sat, 2012-06-23 12:25

Ma fogom kipróbálni. A Nagypapámnak akarok kedveskedni :) Erre a receptre esett a választás :) Ha elkészítettem véleményezem :)

Telek Zsanett
Telek Zsanett Sat, 2012-06-23 19:54

Megcsináltam!!! Nagyon köszi a receptet!!! Tényleg klasszul leveles lett :) Egy bibi volt: az élesztő volt gagyi....de ez nem a recept hibája :)

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2012-06-24 15:13

Én már megtanultam,mindig friss élesztőből kell mindent csinálni,mert sokszor az ront el mindent....:-))

timke1979
timke1979 Fri, 2012-03-09 13:12

Kedves Iluska! tetszik a recepted, mentettem. Kerdesem, hogy minden nyujtas elott hajtogatni is kell a tesztat? Kezdo vagyok, meg nem csinaltam ilyet. Koszi. Udv.: Timi

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2012-03-09 14:43

Szió!igen jól értelmezted,minden 15 perces pihentetés után hajtogatni kell.Kinyújtod,majd balról jobbra a feléig behajtod,jobbról balra,hogy összeérjen.Majd alulról szintén a feléig,végül felülről lefelé.így kell pihentetned,és nyújtanod.Sok szerencsét hozzá neked!!

timke1979
timke1979 Sat, 2012-03-10 20:12

Elészítettem a pogit, nagyon finom lett és egyáltalán nem volt nehéz megcsinálni. Köszönöm a segítséget.

Piroska73
Piroska73 Sun, 2012-01-29 14:22

Szép napot Iluska!Megsütöttem ezt a fincsi pogit,szépen feljött,és ráadásul leveles is lett.Tetszik a recepted!

1193
finomliszt 70 dkg
tepertő 40 dkg
élesztő 4 dkg
tej 2.5 dl
cukor 0.5 teáskanál
3 dkg
tojássárgája 3 db
ecet 1 ek