Kólás csirkecomb recept

Kólás csirkecomb
Kólás csirkecomb
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a mézes csípős csirkeszárnyat, de csirkecombbal nem igazán sikerült omlósra megsütni. Egy pillanatban jött a felismerés, hogy a kóla tökéletes húspuhító lehet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kukoricás rizzsel szeretjük fogyasztani.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

édes-csípős csirkecomb kólával, kólás-édes-csípős csirke
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pácot abban az edényben keverjük össze, amiben a combokat megsütjük.
  2. Beletesszük a csikecombokat a pácba és fóliával lefedve 2 órára a hűtőbe tesszük.
  3. A sütőben közepes lángon fóliával lefedve  fél órát pároljuk, majd levesszük róla a fóliát, és pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 36 452
elküldve: 12
receptkönyvben: 706
elkészítve: 64/77
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gabrilla

Mióta szakács: 2010.08.27.
2 recept

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sonce85
Sonce / sonce85 h, 2014-11-03 12:58

Nagyon finom,már többször elkészítettem és el is fogom :-)
Köszönöm,hogy megosztottad velünk!!!

jtunderke
jtunderke cs, 2014-07-24 15:20

Kedves Gabrilla! Isteni ez a recept! Tárcsán sütésnél ez a fő kedvencünk! :) Köszi, hogy megosztottad ezt velünk!

Garfielda
Garfielda v, 2014-03-09 08:58

Jónak tűnik:) Már a hűtőben pácolódik :) majd ebéd után megírom hogy izlett :)

balintmonika
balintmonika h, 2014-02-10 18:15

Valmikor nagyon-nagyon régen Albert Györgyi az akkor még ismert és elismert újságíró-író és riporter egy tévéműsorban arról mesélt,hogy az amerikaiak a július 7-i állami ünnepkor a húst kólába pácolják és roston sütik.Akkor ez nagyon megmozgatta a
fantáziámat,de sehol sem találtam a receptre-eddig.Most kapva kaptam az alkalmon,hogy kipróbáljam a receptjét(vagy valami ahoz hasonlót).Magam is kissé meglepődtem,hogy a két óra elég volt ahoz,hogy az ízek átjárják a húst.Mivel nemigen szeretjük az erős ízeket,Erős Pista helyett pici borsot raktam a pácba.A sütési idő hosszabbra sikeredett-ami ugye hús és sütőfüggő.Az ízvilágából hiányzott a csípős.Legközelebb teszek bele egy kis erőset,mert ehez egyszerűen kell.Egyébként mindenki csak nyammogott.Köszönön a gasztronómiai élményt,legközelebb betűről betűre betartom az utasításokat-így lesz tökéletes az ebéd.

csato
csato sze, 2012-03-21 02:01

Bocs!Elírtam a neved.Aki nem tud olvasni így jár!Szóval köszi Gabrilla 22!!

csato
csato sze, 2012-03-21 01:54

Szia!
Sokadszor csinálom,mert valami szuper finom!Picit variáltam,mert fűszer hiányosnak éreztem,ezért nálam így készül:egy kis ketchup/amit amúgy utálok:),bors/fehér/,erős Pista,három gerezd foki/reszelve/,só ,méz,kb.11/2dl kóla,és szórtam ebbe a Kotányi Grill Barbecue f.keverékből.Na fűszer keverékeket sem használok amúgy,de ez nagyon ki van találva!Ezt össze kutyulom rá a cs.szárnyra,meg combra hagyom állni,oszt utána sütő.Először fólia alatt,és utána szép pirosra sütni.Ne kérdezzétek miből hány deka,mert lövésem sincs!Érzésre kell csinálni egy kis ez,egy kis másik.Már többen kérdezték miért nem írom le a receptjeim.Mert nekem ez nem megy.Fogom,csinálom és ámen. De az biztos,hogy ebből katyvaszból valami isteni csirke lesz!Omlós,nagyon jó ízű és ropogós bőrű! Mindenkinek csak azt tudom mondani próbálja ki!Neked meg Gabriella köszi az ötletet!Annyira meglepő volt a kóla amit sosem iszom mert nem szeretem,hogy gondoltam egy próbát megér.Jók a megérzéseim!:)üdv Csató

Kóborangyal
Kóborangyal / Kóborangyal cs, 2011-12-29 19:02

A fiam (16 éves) találta itt a receptet. Ma megcsináltam ebédre, nagyon finom lett. Bár én nem tettem rá egyáltalán fóliát.
Azt hiszem ezzel a recepttel bővült a repertoár :)))
Köszönöm a receptet!

gabrilla22
Gabrilla / gabrilla22 p, 2011-11-11 19:19

Jó sütögetést kívánok:) Nyugodtan használd a kreatívitásod, mert a visszajelzések alapján nagyon jó dolgok sültek ki belőle.

andica1
andica1 p, 2011-11-11 18:55

Köszi, mármint még öntsek rá kólát?Mert én úgy értettem hogy már a kólás pácban rakom be!Csak gondolom kimegy belőle reggelig a bubi!!!:)

gabrilla22
Gabrilla / gabrilla22 p, 2011-11-11 18:57

Igen kólát:) A bubi 2 óra alatt is kimegy belőle, de azért hogy ropogós legyen a husi kell egy kis cukorszármazék.

andica1
andica1 p, 2011-11-11 18:10

Szia!

Kérdésem lenne hogy ha egész éjszakára bent hagyom a hűtőben a husit ebben a kólás pácban azt lehet,nem fog ártani neki?

Köszi:Andi

gabrilla22
Gabrilla / gabrilla22 p, 2011-11-11 18:36

Szia Andi!

Nyugodtan hagyd bent egész éjszakára, de mielőtt beteszed sülni önts rá egy kicsi kólát mert úgy ropogósabb lesz.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó sze, 2011-03-09 13:14

Raktam bele fokhagymát és a vöröshagymát is. Nagyon jó ízt adott neki. A vöröshagyma amikor megkaramellizálódik....hmmmm :))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó sze, 2011-03-09 13:10

Kipróbáltam, nagyon finom lett, pedig nem vagyunk kólásak. 2x is megcsináltam egy hét alatt. Pikáns lett. Nagyon jót tett a kicsit csípős íz az édes mellett és egyáltalán nem éreztem benne a kólát. Betettem a szakácskönyvembe :)) Gratulálok!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó szo, 2011-02-19 10:03

Kipróbáltam, finom lett.

350