Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors parajfőzelék

Gyors parajfőzelék
Gyors parajfőzelék
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi íz a gyermekkoromból.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mirelit parajt lábosba rakjuk, hozzáadjuk az előzetesen tejbe áztatott zsemlét.
  2. Ízesítjük vegetával, fokhagymával és felöntjük még a 2 dl tejjel.
  3. Forrásig főzzük, majd egy botmixerrel pürésítjük, hogy szép sima legyen az állaga.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 108
össznézettség: 450 983
elküldve: 19
receptkönyvben: 701
elkészítve: 55/66
Facebookon megjelent: -

szakács

Eri

Mióta szakács: 2009.08.04.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gyors spenót

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2014-01-21 14:44

Kedves Eri,

Fogorvosi kezeles alatt vagyok (brrr...) es 1hetig pépes ételek jöhetnek csupan szamitasba. Fagyasztott spenotot is beszereztem mar ebböl a celbol,es a Te recepted nekem most nagyon kapora jött, az áztatott zsemlés megoldassal- igy van egy kis tartalma is a sok leves es kefir mellett.

Köszönet es üdvözlet: Marti

Hasznos Virág
Hasznos Virág / Hasznos Virág Sat, 2012-04-14 18:04

Én is friss spenótot szoktam készíteni, de ha nincs nem vetem meg a mirelitet sem.
A levét se szoktam kiönteni hanem liszttel besűrítem, tojás sárgáját és egy kis sajtot teszek bele (sokat nem szabad mert keserű lesz).
Kicsi cukrot is teszek, hogy ne legyen fanyar íze.

vertes4283
vertes4283 Fri, 2011-01-14 15:31

Ha mirelit spenótot használtok, érdemes előző este kivenni a fagyóból. Ki kell szúrni a zacskót,műanyag szűrőbe tenni, hogy másnapra a keserű leve kicsöpögjön.
Világos rántásra teszem a pépet, sózom, fokhagymával ,borssal ízesítem, tejjel összeforralom.IsteniI

krisztina1125
krisztina1125 Mon, 2013-01-28 08:44

Én mindig még fagyott állapotában használom fel kis vizet öntök alá,úgy teszem fel főni, sosem tapasztaltam még keserű ízt.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-11-25 14:40

Nálam a mirelit parajhoz 8-10 dkg zabpelyhet teszek. Bundás kenyérrel felséges :-))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-04-11 21:52

Kösz a választ, mihelyt lesz elég, ki is próbálom..

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-04-11 19:03

Kedves nosalty, amit láttam, mind mirelittel csinálja.. nekem saját kerti spenótom van (többkilós tételben).. az hogyan módosítja a receptet?? (gondolom, valamennyit, mert a spenótot elő kell készíteni, és aztán egy ponttól ugyanaz a recept.. tehát egy ilyen pótmegelőzőbszúrt-műveletleírás kellene)
Előre is köszönöm..

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2010-04-11 20:34

Tisztítsd meg a spenótot és dobd egy-két percre forrásban lévö vízbe, majd szedd át hidegbe. Ebböl is vedd ki pár másodperc után. Kész.

155
spenót 25 dkg
zsemle 1 db
fokhagyma 2 gerezd
ételízesítő 0 ízlés szerint
tej 2 dl