Gyors parajfőzelék recept

1 adag
155
kcal
Gyors parajfőzelék
Gyors parajfőzelék
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi íz a gyermekkoromból.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gyors spenót
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mirelit parajt lábosba rakjuk, hozzáadjuk az előzetesen tejbe áztatott zsemlét.
  2. Ízesítjük vegetával, fokhagymával és felöntjük még a 2 dl tejjel.
  3. Forrásig főzzük, majd egy botmixerrel pürésítjük, hogy szép sima legyen az állaga.

statisztika

beküldve:
nézettség: 173 841
elküldve: 10
receptkönyben: 558
elkészítve: 23/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Eri

Mióta szakács: 2009.08.04.
61 recept

Hozzászólások (9)

marti48
marti48k, 2014-01-21 14:44

Kedves Eri,

Fogorvosi kezeles alatt vagyok (brrr...) es 1hetig pépes ételek jöhetnek csupan szamitasba. Fagyasztott spenotot is beszereztem mar ebböl a celbol,es a Te recepted nekem most nagyon kapora jött, az áztatott zsemlés megoldassal- igy van egy kis tartalma is a sok leves es kefir mellett.

Köszönet es üdvözlet: Marti

Hasznos Virág
Hasznos Virágszo, 2012-04-14 18:04

Én is friss spenótot szoktam készíteni, de ha nincs nem vetem meg a mirelitet sem.
A levét se szoktam kiönteni hanem liszttel besűrítem, tojás sárgáját és egy kis sajtot teszek bele (sokat nem szabad mert keserű lesz).
Kicsi cukrot is teszek, hogy ne legyen fanyar íze.

vertes4283
vertes4283p, 2011-01-14 15:31

Ha mirelit spenótot használtok, érdemes előző este kivenni a fagyóból. Ki kell szúrni a zacskót,műanyag szűrőbe tenni, hogy másnapra a keserű leve kicsöpögjön.
Világos rántásra teszem a pépet, sózom, fokhagymával ,borssal ízesítem, tejjel összeforralom.IsteniI

krisztina1125
krisztina1125h, 2013-01-28 08:44

Én mindig még fagyott állapotában használom fel kis vizet öntök alá,úgy teszem fel főni, sosem tapasztaltam még keserű ízt.

learningworm
learningwormv, 2010-04-11 19:03

Kedves nosalty, amit láttam, mind mirelittel csinálja.. nekem saját kerti spenótom van (többkilós tételben).. az hogyan módosítja a receptet?? (gondolom, valamennyit, mert a spenótot elő kell készíteni, és aztán egy ponttól ugyanaz a recept.. tehát egy ilyen pótmegelőzőbszúrt-műveletleírás kellene)
Előre is köszönöm..

Gargoyle
Gargoylev, 2010-04-11 20:34

Tisztítsd meg a spenótot és dobd egy-két percre forrásban lévö vízbe, majd szedd át hidegbe. Ebböl is vedd ki pár másodperc után. Kész.

Legfrissebb cikkek

Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Mitől barnulnak meg a gyümölcsök, zöldségek, veszítenek-e tápanyagaikból, és hogyan lehet megállítani az oxidációt?
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Hogy hogyan? Erre számtalan lehetőséged van. Segítünk eligazodni, hogy megtalálhasd a neked legmegfelelőbb módszert.
A hét szakácsa: Inom
A hét szakácsa: Inom
Eheti kiemelt szakácsunk Inom, aki Debrecenből küldi isteni sütireceptjeit. Legnagyobb elismerés számára, ha lányai megdicsérik az általa készített "Inomságokat".
155