Az év első vendégbloggere - Edina a Homebisztrotól - egy igazán különleges, citromos-mandulás sütit készített nektek.
Már az elején kiemelném, hogy nem muffin, csak annak látszik! Nem minden hónapban szánom rá magam, hogy megvegyek egy drága külföldi gasztromagazint, de ez a példány tele volt számomra jó receptekkel és gyönyörű ételfotókkal. Az egyik fejezetet az olasz konyha édes remekeinek szentelték, és köztük volt egy fénykép egy lényegében muffinnak látszó sütivel. Egy kicsit morcos voltam, hogy nem elég, hogy ismét betesznek egy, már millió helyen publikált tiramisut, de még egy muffint is!!??
Jó, igaz, díszítik meg leöntik valami maszattal, de akkor is, jöhetne inkább valami eredetibb olasz dolci. Sértődésemben csak jóval – hetekkel – később olvastam el a teljes receptet a gyártási folyamattal együtt, és hát koppanás volt, mert erről az eljárásról még sose hallottam azelőtt. És tényleg igazán eredeti és merőben más - 2011 ősze óta (ekkor vettem a magazint) most először próbáltam ki, és egy különlegesen finom, könnyed, szaftos sütemény került ki a sütőmből.
A süti eredeti változata Szicíliából származik, ott viszont naranccsal készítik, ami nagyon finom és különleges, de úgy gondoltam, teszek egy próbát a citrommal is. Bevált. Ne ijedjünk meg attól, hogy a gyümölcs héját is a süteménybe kell darálni, még akkor se, ha megkóstoljuk a nyers krémet. Sütés után már egyáltalán nem lesz kesernyés íze, sőt, a vanília nagyon kellemesen ellágyítja a citromot. A szirupban eltett gyömbér ugyan elhagyható, de a citrom és a gyömbér klasszikus párosítás, így ha van otthon, érdemes kipróbálni.
Ha még ezt is meg szeretnénk koronázni, főzhetünk egy-két citrom levéből és ízlés szerint kb. három-négy evőkanál cukorból egy gyors szirupot, amit a kész sütikre önthetünk, sőt, még ezt megelőzően megszurkálhatjuk a meleg tésztát, hogy a sütemény belsejébe is jusson a szirupból. Ha vendégeknek készítjük, díszíthetjük enyhén pirított mandulapehellyel és vaníliafagyival, de kínálhatjuk tejszínhabbal is.
A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.
Mi történik, ha a magyar cukrászok kreativitása találkozik a Debic prémium alapanyagaival? Ünnepi csodák születnek! Az első hazai Karácsonyi fatörzs versenyen a cukrászszakma legjobbjai szálltak versenybe, hogy újragondolják a klasszikus francia ünnepi desszertet. A győztes édességeket ráadásul te is megkóstolhatod!
Ez az avokádós lazactatár a modern bisztrók kedvence: krémes, friss és mégis elegáns. A lágy avokádó tökéletesen kiegészíti a friss lazacot, a citrusos savasság pedig szépen ...
Friss, krémes és elegáns – a lazactatár igazi jolly joker, ha gyors, mégis ünnepi fogást keresel. Pirított bagettszeletekkel tálalva tökéletes előétel egy vacsorához, de egy pohár ...
A csirkecomb krumplival egy igazi komfortétel, amivel még bajlódni se kell sokat. Most röpke 30 perc alatt elkészült ez ételünk, hiszen egyszerre tudtuk sütni a Sencor forrólevegős ...
Karácsonykor mindig előtérbe kerül a jótékonykodás, az adománygyűjtés, de nem csak ilyenkor és nem csak élelemmel vagy tárgyakkal segíthetsz. Ha te is szeretnél jót tenni, és nemcsak karácsonykor, hanem egész évben, akkor mutatunk 8+1 szervezetet, ahol önkénteskedhetsz.
A mandarin a téli időszak slágere, amit szívesen pucolgatunk tízórai és uzsonna gyanánt is. Tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, de vajon mennyire egészséges, ha minden nap fogyasztjuk?
A karácsony előtti időszakban nem árt, ha kicsit visszafogjuk magunkat, ami a napi étkezés költségeit illeti: van és lesz is még elég kiadásunk! Főzzünk belsőségből, szezonális zöldségekből, vagy csökkentsük az adagokat. És nem kell három fogás egy napra!
Nem minden friss élelmiszer jobb automatikusan, mint a fagyasztott változat. Különösen a szezonon kívüli zöldségek és gyümölcsök esetén a fagyasztott opció lehet egészségesebb, olcsóbb és praktikusabb választás.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...