r
Nosalty Logó

Ünnepi gyümölcskenyértorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klarissy
Ünnepi gyümölcskenyértorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 763 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 4574 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 236 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 763 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    197.4 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4098.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    675 mg
  • Foszfor
    1660 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    631.3 g
  • Cukor
    462 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    868.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1986 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    370 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    1415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1752 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    2683 micro
  • β-crypt
    224 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2374 micro
Összesen 4574 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgáját (7+2 db) a cukorral kihabosítjuk. Hozzákeverjük a melasszal, habtejszínnel vízgőz felett felolvasztott, majd langyosra hűtött étcsokoládét.
  2. A lisztet a kakaóporral, sütőporral, sóval összekeverjük, a tojásos keverékre szitáljuk, csomómentesre keverjük.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük, óvatos mozdulatokkal a masszához forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt, 38x30 cm-es tepsibe simítjuk, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez

  1. A tojásfehérjét a cukorral egy fém tálban vízgőz fölé helyezzük. Kézi habverővel rendszeresen keverve 10-15 perc alatt körülbelül 70 fokosra melegítjük. Ekkorra a massza kifehéredik, sűrűsödik, a cukorkristályok pedig elolvadnak benne.
  2. A vízgőzről levéve robotgéppel 5-10 perc alatt csúcsos habbá verjük.
  3. Amennyiben a tojásos krém szobahőmérsékletűre hűlt a keverés végére, több részletben hozzáadhatjuk a szobahőmérsékletű vajat is.

A töltelékhez

  1. Az aszalt gyümölcsöket a többi hozzávalóval együtt 15 perc alatt összefőzzük.
  2. A gyümölcsöket leszűrjük, kinyomkodjuk, a szirupot felfogjuk (ezzel fogjuk megkenni a tortalapot).

Az összeállításhoz

  1. A kihűlt tortalapot rövidebb oldalán elfelezzük, így két hosszú téglalapot kapunk. A sziruppal alaposan átkenjük.
  2. A lapokat a vajkrémmel egyenletesen bevonjuk (a vajkrém 1/4 részét a díszítéshez meghagyjuk). A lehűlt tölteléket rászórjuk, finoman a krémbe nyomjuk.
  3. Az egyik lapot rövid oldalától kezdve óvatosan feltekerjük, függőlegesen egy tányérra helyezzük (a roló rajzolatát így felülről látjuk). A másik lapot ennek végéhez illesztjük, és gyors, de óvatos mozdulatokkal a roló köré tekerjük. Hogy jól összeálljon a torta, sütőpapírral körbetekerjük, majd madzaggal 1-2 helyen átkötjük, így tesszük a hűtőbe éjszakára.
  4. Tálalás előtt a sütőpapírt eltávolítva formázzuk a rolót: külső részén a tészta végét ferdén bevágjuk, keskenyítjük, hogy szebb tortaformát kapjunk. A torta oldalára kakaóport szitálunk. Tetejét a megmaradt vajkrémmel és gránátalmával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3575
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Klarissy 3 recept

Az angol karácsonyi puding ihlette ezt a különleges tortát, mely bármely ünnepi asztal éke lehet. 

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!