r
Nosalty Logó

Csípős chilis bab szarvacskával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Fruba
Csípős chilis bab szarvacskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Chilis bab

Tészta

Összesen 1060 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Chilis bab

Tészta

Összesen 6354 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Chilis bab

Tészta

Összesen 160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1571.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    749 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    560 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    8699 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 1060 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    308.8 g

Zsír

  • Összesen
    217.5 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9430.6 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    478 mg
  • Kálcium
    1458 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    1435 mg
  • Foszfor
    4494 mg
  • Nátrium
    1439 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    813 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    111 mg

VÍZ

  • Összesen
    2499.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3358 micro
  • Kolin:
    959 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    2040 micro
  • β-crypt
    291 micro
  • Likopin
    52193 micro
  • Lut-zea
    1858 micro
Összesen 6354 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1330 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Chilis bab

Tészta

Elkészítés

Chilis bab

  1. Apró kockára vágjuk a vöröshagymát, kevés olajon megpirítjuk. Ha hagymánk színe kissé barnás, akkor belerakhatjuk a darált sertéshúst. Ha van fedőnk a lábasra, akkor használjuk is!
  2. Pár perc kell, hogy kellően fehér és átsült legyen a hús, ezt követően fűszerezzük! Mehet bele: só, bors, oregánó, pirospaprika, chili, babérlevél. Adjunk hozzá paradicsompürét, ketchupot, Erős Pistát (kb. 3 evőkanálnyi), ha van, akkor Srirachi csípős szószt. Jól keverjük össze, majd tegyük rá a fedőt pár percre.
  3. Kockázzuk fel a jalapeno és a hegyes erős paprikákat, majd az összenyomott fokhagymával együtt szórjuk rá, alaposan keverjük el, fedő alatt 3-4 percre hagyjuk érlelődni. Többször, bátran kóstoljunk bele, ha valamit keveslünk, nyugodtan adjunk még hozzá.
  4. Ha kicsit folyósabb állagot szeretnénk, adjunk hozzá 2dl vizet. FONTOS! Vörösbab, fehérbab és a kukorica levét öntsük le, majd mossuk át. Átmosott babjainkat adjuk hozzá a rotyogó ételünkhöz. Keverjük össze, majd 3-4 percre hagyjuk ismét összefőni.
  5. Végül tiszteljük meg a kukorica hozzáadásával, keverjük össze, fedő alatt kb. 5 percig hagyjuk kis lángon.
  6. Szedjünk tányérra a tésztából, rakjunk rá a csilis babunkból. Tejföllel keverve még pompásabbá varázsolhatjuk! :)

Tészta

  1. Rakjunk fel vizet forrni, öntsünk bele kevés olajat, hogy ne ragadjon össze a tészta, bőven sózzuk.
  2. Rakjuk bele a tésztát.
  3. Kb. 10 perc elteltével kóstoljuk meg, ha kellően megpuhult, vegyük ki és szűrjük le.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2600
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Receptünk a csilis bab spékelt változatát tartalmazza tüzesebb változatban. Ízlés szerint kevesebb erőssel is nagyszerű!

Hozzávalók

Chilis bab

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!