Sziasztok!
Én Pisti vagyok, mindig is érdekelt a konyhaművészet. És most úgy döntöttem belevágok! Megtanulok finom ételeket készíteni, a tapasztalataimat pedig megosztom veletek.
Mindig is érdekelt a konyhaművészet, édesapám hatására kezdtem el komolyabban beállni a konyhapult mögé, az utóbbi években főleg a Feleségemet igyekszem elvarázsolni a receptjeimmel, mellette indítottam egy gasztronómiával és receptekkel foglalkozó blogot illetve youtube csatornát. Számomra a főzés nem nyűg, vagy "muszáj" cselekvés, hanem meditatív elfoglaltság.
A hely, ahol főzök
A konyhánkban főzök.
Ars poetica a konyhában
Hiszem, hogy az "Az vagy, amit megeszel" kifejezés nem csak a tudatos táplálkozásra és a kalóriaszámlálós ‘hogyan fogyjunk le’ életérzésre vonatkozik, hanem lehetőséget nyújt, hogy más kultúrákat, szokásokat is megismerhessünk.
A bélrendszer a szakértők szerint az "új agy", így érdemes rá kiemelten figyelni, hiszen az immunrendszerünk mellett gyakorlatilag mindenre hatással van, nem csak emésztésünkre.
Olajban sült, igazi, házias rántott sertésszeletet eszegetni ebédre olyan élmény, ami egyszerre idézi fel a gyerekkorunkat, az iskolaéveket, a nagyi ebédlőjét vagy anya-apa vasárnapi menüjét. Imádjuk, és kész.