Vinaigrette (a francia öntet) recept

Vinaigrette (a francia öntet)
Vinaigrette (a francia öntet)
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ecetolajöntet, elsősorban zöldsalátákhoz illik.

Az alaprecept szerint nem kell hozzá más, mint egy rész borecet, három rész olívaolaj, só és bors. Itt is igaz, minél jobb minőségű ecetet és olajat használunk, annál finomabb lesz a végeredmény. Ügyeljünk arra, hogy minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen. Fontos az időzítés is: közvetlenül a tálalás előtt öntsük rá a vinaigrette-et a megtisztított, megszárított salátára, annak érdekében, hogy fogyasztáskor is ropogósak legyenek a levelek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Zöldsaláták

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

Ecetolajöntet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  Először az ecetben feloldjuk a sót (mert az olajban nem oldódik), hozzáadjuk a borsot, és habverővel állandóan keverve, kis részletekben beleöntjük az olívaolajat.
  2. Gyakran kerül bele, az emulziót elősegítendő, mustár vagy tojássárgája. A legvégén hozzákevert, apróra vágott fokhagymával, vagy zöldfűszerekkel pedig fokozhatjuk az ízhatást. Készülhet ecet helyett citrom-, narancs-, vagy akár grépfrútlével is, ilyenkor az arányok módosulnak: egy rész gyümölcsléhez, egy rész olajat számoljunk.

    statisztika

    beküldve:
    tegnapi nézettség: 31
    össznézettség: 64 523
    elküldve: 7
    receptkönyvben: 382
    elkészítve: 13/16
    Facebookon megjelent: -

    szakács

    Petra

    Mióta szakács: 2007.11.15.
    529 recept

    Hozzászólások (4)

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    Tuvia13
    Tuvia / Tuvia13 szo, 2012-09-08 20:07

    Korábban azt gondoltam, hogy ezt az öntetet nem érdemes csekkolni receptkönyvben, de mióta Párizsban jártam, rájöttem, hogy ez az egyik legjobb, és nincs értelme sokszor túlbonyolítani az önteteket. Köszi, hogy fölkerült!

    kicsivik
    kicsivik / kicsivik k, 2012-07-24 14:42

    Ötletes kép, azt hiszem sikerült kihoznod a maximumot ebből az öntetből, Petra! Klassz a leírás is!

    53