Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vinaigrette (a francia öntet)

Vinaigrette (a francia öntet)
Vinaigrette (a francia öntet)
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ecetolajöntet, elsősorban zöldsalátákhoz illik.

Az alaprecept szerint nem kell hozzá más, mint egy rész borecet, három rész olívaolaj, só és bors. Itt is igaz, minél jobb minőségű ecetet és olajat használunk, annál finomabb lesz a végeredmény. Ügyeljünk arra, hogy minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen. Fontos az időzítés is: közvetlenül a tálalás előtt öntsük rá a vinaigrette-et a megtisztított, megszárított salátára, annak érdekében, hogy fogyasztáskor is ropogósak legyenek a levelek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Zöldsaláták

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  Először az ecetben feloldjuk a sót (mert az olajban nem oldódik), hozzáadjuk a borsot, és habverővel állandóan keverve, kis részletekben beleöntjük az olívaolajat.
  2. Gyakran kerül bele, az emulziót elősegítendő, mustár vagy tojássárgája. A legvégén hozzákevert, apróra vágott fokhagymával, vagy zöldfűszerekkel pedig fokozhatjuk az ízhatást. Készülhet ecet helyett citrom-, narancs-, vagy akár grépfrútlével is, ilyenkor az arányok módosulnak: egy rész gyümölcsléhez, egy rész olajat számoljunk.

    statisztika

    beküldve:
    tegnapi nézettség: 22
    össznézettség: 74 158
    elküldve: 7
    receptkönyvben: 386
    elkészítve: 14/17
    Facebookon megjelent: -

    szakács

    Petra

    Mióta szakács: 2007.11.15.
    529 recept

    receptjellemzők

    konyha: francia
    fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
    elkészítési idő: 5-15 perc
    kalória: alacsony
    szezon: bármikor
    diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
    fogás: egyéb fogás
    konyhatechnológia: hidegkonyha
    nehézség: könnyű
    vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
    kategória: szósz
    mikor: ebéd, vacsora
    adag: 4 főre

    receptkategóriák

    egyéb elnevezések

    Ecetolajöntet

    Hozzászólások (4)

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    Tuvia13
    Tuvia / Tuvia13 Sat, 2012-09-08 21:07

    Korábban azt gondoltam, hogy ezt az öntetet nem érdemes csekkolni receptkönyvben, de mióta Párizsban jártam, rájöttem, hogy ez az egyik legjobb, és nincs értelme sokszor túlbonyolítani az önteteket. Köszi, hogy fölkerült!

    kicsivik
    kicsivik / kicsivik Tue, 2012-07-24 15:42

    Ötletes kép, azt hiszem sikerült kihoznod a maximumot ebből az öntetből, Petra! Klassz a leírás is!

    53
    fehérborecet 1 ek
    olívaolaj 3 ek
    0 ízlés szerint
    bors 0 ízlés szerint