Kecskepörkölt lecsósan recept

1 adag
438
kcal
Kecskepörkölt lecsósan
Kecskepörkölt lecsósan
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sógoromtól kaptunk egy fél kecskét. Szó szerint a jobb oldalát kaptuk meg :). A hátsó egész lábából készítettem ezt a pörköltféleséget. Mondjuk, inkább lecsó lett belőle. Nagyon finom volt. Nem is tudtam, hogy szeretem a kecskehúst :).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

1 dl vörösborral is meglehet bolondítani.
Főtt burgonyával vagy tésztával tálaljuk. Mi csak friss kenyérrel ettük. Jó étvágyat hozzá!

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lecsós kecskepörkölt, kecskepörkölt lecsóval, paprikás kecskepörkölt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A kecskehúst feldaraboljuk ízlés szerinti nagyságú kockákra.
  2. Az egyik hagymát apró kockára vágjuk, és megdinszteljük a zsíron, majd ráteszük a húst (lehet csontot is tenni bele), és fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a pirospaprikát, sót, fokhagymát, és pici vízzel felengedjük.
  3. Fedő alatt puhára főzzük. Ha kell, időnként vizet öntünk alá, de mindig csak keveset.
  4. Amikor már majdnem puha a hús, a kockára vágott paradicsomot és a tetszés szerint felvágott paprikákat, majd a karikára vágott hagymát is rátesszük.
  5. Fedőt teszünk rá, és lassú tűzön főzzük tovább. Néha megkeverjük, és hagyjuk, hogy a fedő alatt megpárolódjon a paprika és a hagyma. Ne főzzük szét, maradjanak egyben a hagymakarikák, de azért puha legyen. A végén rádarálunk a szemesborsból.
  6. Még pár percig főzzük fedő nélkül, hogy biztos ne maradjon rajta víz. Néha óvatosan megkeverjük, hogy le ne égjen.
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 890
elküldve: 0
receptkönyben: 36
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept
hasonló receptek

Hozzászólások (10)

zeusz41
zeusz41sze, 2014-05-21 09:28

Kedves Edit!

Töbször csináltam kecskéből és gidából is pörköltet,de ez tényleg nagyon finom én inkáb erdei gombássan szoktam csinálni,de több féleképen is szoktam csinálni.

petya007
petya007k, 2011-05-10 20:26

Sziasztok! Van egy egy év körüli ivartalanított kecske vágásra ha érdekel valakit! Komárom esztergom megyében. Tatabánya. tel:30/2256024

nyamóka
nyamókak, 2010-08-24 18:24

Kedves Edit!Mi viszonylag sokszor eszünk kecskehúst mert könnyen hozzájutunk, nagyon szeretjük pörköltnek is, sütve is, de még sosem jutott eszembe, hogy lecsósan készítsem el. Biztos, hogy kipróbálom, szuper ötlet, nagyon tetszik a recept! :)
Akik esetleg nem ismerik a kecske ízét, bátran próbálják ki, sokan idegenkednek tőle, pedig az egyik legegészségesebb, és legfinomabb hús. Nem faggyús, mint a birka húsa, inkább a vadhúshoz hasonlít az íze, az őzére emlékeztet leginkább.
Köszönöm a receptet, elmentve! :)
Üdv.: Éva

laraed
laraedsze, 2010-08-25 07:09

Kedves Éva ! Nagyon örülök , hogy elnyerte tetszésedet a receptem, És a végeredmény is tetszeni fog ha elkészíted. :)) Üdv Edit

laraed
laraedh, 2010-08-23 20:11

Szia Villers ! Igen a kecskehúsnak is van egy kis különleges íze! De nagyon finom. Ha van lehetőséged rá akkor próbáld ki. Üdv Edit

villers
villersh, 2010-08-23 19:42

Nagyon guszta, pedig most ettem. Azt hiszem még nem ettem kecskét soha. Van valami speciális íze, mint mondjuk a báránynak?

Bia
Biah, 2010-08-23 18:18

De jó!de szép én is ettem már kecskét,nagyon finom ha jól van elkészítve.Grillen is próbáld ki egyszer.Előtte persze egy kis pác jó ha vékony szeletkéket vágsz a húsból.Puszi.Bogi

laraed
laraedh, 2010-08-23 20:14

Kedves Bia Mi is szoktunk kecskehúst grillezni. Én megtűzdelem fokhagymával szalonnával és úgy pácolom be. Te milyen fűszert használsz a kecskehúshoz? Üdv Edit

Bia
Biah, 2010-08-23 20:35

Úgy emlékszem bors,babérlevél,hagyma fokhagyma és olaj volt a pác.Semmi különös fűszert nem tettem rá.Bogi

Legfrissebb cikkek

Heti menü: karácsonyi esszencia
Heti menü: karácsonyi esszencia
Arra az esetre, ha még nem tudnátok mit főztök ezen a héten, itt van a mi kedvenc karácsonyi heti menünk! Ezzel kívánunk finom ízekben gazdag karácsonyt!
Karácsony illatfelhőben
Karácsony illatfelhőben
Nagy gondot fordítunk az ünnepek alatt az ajándékokra, a karácsonyi dekorációra, fára és az ünnepi menü megtervezésére. De mi van az illatokkal?
Zserbó, egy meglepetés töltelékkel
Zserbó, egy meglepetés töltelékkel
Karácsonykor a hagyományos sütiké a főszerep, de ha Te is szeretsz új ízekkel kísérlezetni, akkor most figyelj! Íme, a klasszikus zserbó egy izgalmas csavarral!
438