Kecskehús

Kecskehús

Leírás

A kecskének nincs olyan része, amelyet ne lehetne hasznosítani. Ennek ellenére hazánkban sokan idegenkednek a kecskehús fogyasztásától, és kecskehús üzleti forgalomban csak elvétve kapható. Mivel a kecske zsírszövetei a juhokéval ellentétben nem az izomszövetek közé épülnek be, a húsa egyáltalán nem faggyús. Magas a tápértéke, könnyen emészthetős, ezért a diétás étkezés fontos eleme lehet. Az íze miatt is érdemes kecskét fogyasztani, de mindig hártyázzuk le felhasználás előtt alaposan. Ha sütjük a húst, érdemes 2-3 nappal előtte bepácolni, fokhagymával és szalonnával megtűzdelni.

Mikor vegyem

Gidát tavaszi vágáskor, egyébként amikor szerezni tudunk "termelőtől" vagy megbízható hentestől.

hogyan tároljam

Hűtőben, de hamar felhasználandó.

100g Kecskehús

fehérjetartalom

20.6 g

zsírtartalom

57001.91 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

75.84 g

gramm kecskehús?

Top ásványi anyagok

Foszfor

180 mg

Nátrium

82 mg

Kalcium

13 mg

Cink

4 mg

Top vitaminok

Niacin - B3 vitamin

3.75 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.49 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.11 mg

Folát

5 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

20.6 g

Zsír

telített zsírsav

0.71 g

egyszeresen telített zsírsav

1.03 g

többszörösen telített zsírsav

0.17 g

koleszterin

57 g

ásványi anyagok

Kalcium

13 mg

Vas

2.83 mg

Foszfor

180 mg

Nátrium

82 mg

Cink

4 mg

Réz

0.256 mg

Mangán

0.038 mg

Szelén

8.8 µg

szénhidrát

víz

75.84 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.11 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.49 mg

Niacin - B3 vitamin

3.75 mg

Folát

5 µg

B12 vitamin

1.13 µg

5 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek