r
Nosalty Logó

Töltött tök 8. - kaporszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csaba Magdi
Töltött tök 8. - kaporszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött tökhöz

A mártáshoz

Összesen 794 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött tökhöz

A mártáshoz

Összesen 4767 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött tökhöz

A mártáshoz

Összesen 105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1471.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    596 micro
Összesen 794 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200 g

Zsír

  • Összesen
    273.7 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8827.2 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    2598 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    897 mg
  • Foszfor
    3156 mg
  • Nátrium
    1794 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.5 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    2746.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2592 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    529 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1512 micro
  • Kolin:
    1000 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1024 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    1994 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    3577 micro
Összesen 4767 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    58 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

A töltött tökhöz

A mártáshoz

Elkészítés

A töltött tökhöz

  1. Egy tepsit kikenünk zsiradékkal. Teszünk bele egy nagy bögre vizet.
  2. A kikapart félbevágott tököket beletesszük, sózzok, és megtöltjük őket.
  3. A 2 nagy krumplit 8 felé vágjuk, és a tökök közé tesszük (majd felszívja a tök levét).
  4. A töltelékhez egyvágott vöröshagymát zsiradékon megfuttatunk,hozzáadjuk a pulyka darált húst (fehéredésig). Elzárjuk a gázt.
  5. Beletesszük a kicsavart barna kenyeret, a főtt rizst, a 2 főtt összevágott tojást, a búzacsírát, a borsikafüvet, 6 karikára vágott koktélparadicsomot.
  6. Majd hozzáadjuk a kapor szárát összevágva, az új fokhagyma és az újhagyma szárát karikázva, 2 kk curry port, sót, borsot és a 2 nyers tojást a 200 g tejföllel (12 %) elegyítve.
  7. A tök kikapart összevágott belsejét is hozzárakhatjuk. (Ha gyönge a magocska benne.)
  8. Betöltjük a tökcsónakokba, és teszünk rá reszelt sajtot.
  9. A kapormártáshoz kevés zsiradékon fehér rántást készítünk egyvágott vöröshagymával együtt.
  10. A vágott kaporral tovább hevítjük.
  11. Felöntjük a 1/2 l tejjel és a 200 ml tejszínnel, 1/2 l vízzel. Sózzuk, fehérborsozzuk. Mártás sűrűségűre főzzük. Pici cukor és ecet illik hozzá (ecet helyett citromlé is lehet).
  12. Alufólia alatt 1 órát, majd kifedve, még 1 órát sütjük.
  13. Forrón tálaljuk, leöntve kaporszósszal. A krumplikból is tegyünk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 20286
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 19.

Ajánló

Az uraknak vörösboros, bodzás fröccsöt ajánlunk hozzá. A hölgyeknek friss májusi bodzaszörpöt szódával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csaba Magdi 50 recept

Manapság imádjuk a tököt, mindenféle formában elkészítve. Gyerekkorunkban utáltuk mindenféle formában. Szerencsére folyamatosan változik az ízvilágunk.  

Hozzávalók

A töltött tökhöz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!