r
Nosalty Logó

Pikáns sertésraguleves - zöldségkavalkáddal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Pikáns sertésraguleves - zöldségkavalkáddal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2922 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    656.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    879 micro
  • β-karotin
    3026 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    772 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 488 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.3 g

Zsír

  • Összesen
    198.8 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4721.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    840 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    2166 mg
  • Nátrium
    937 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    3939.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1932 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    380 mg
  • D vitamin:
    575 micro
  • K vitamin:
    1256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    751 micro
  • Kolin:
    670 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    5272 micro
  • β-karotin
    18157 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    4633 micro
  • Lut-zea
    4814 micro
Összesen 2922 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a szükséges hozzávalókat: a húst felkockázzuk (zsírmentes legyen - távolítsuk el róla), megmossuk, a kelkáposztát tisztítás után felszeleteljük, egy 3-4 l-es lábasba tesszük a zsiradékokat, s erre kockázzuk a hagymát, egy kistányérra felaprítjuk a megtisztított fokhagymákat.
  2. A répákat megpucoljuk, felkarikázzuk, a paradicsom háját lehúzzuk (érett volt, simán lejött, ilyet válasszunk hozzá), felaprítjuk, s kézzel jól szétnyomkodjuk, a fagyasztott babokat tálkába kimérjük, s egy kistányérral lefedve visszatesszük a fagyasztóba, hogy ne olvadjon ki.
  3. A zsiradékon elkezdjük dinsztelni a hagymát, picit megsózzuk, így könnyebben puhul, majd hozzáadjuk az előkészített fokhagymát, s együtt dinszteljük tovább lassú tűzön.
  4. A megdinsztelt (nem kell megpirítani!) hagymákra öntjük a húst, hozzáöntünk 1/2 liter hideg vizet, rászórjuk a pirospaprikát (azért csak ennyit, mert csak épp, hogy egy kis színt adjon majd a levesnek, annyi kell), összekavarjuk, megszórjuk a borssal, s a többi fűszer felével.
  5. Összekavarjuk, s fedő alatt főzzük 3/4 óráig, majd beletesszük az előkészített paradicsomot, s beleteszünk egy megmosott, kicsumázott paprikát félbevágva (a végén ezt kivesszük).
  6. Hozzáadjuk a répákat, a fűszerek másik felét, a cukrot is most, összekavarjuk. Kivesszük a fagyasztóból a babokat, beleöntjük a levesbe, a kelkáposztát is. Összekavarjuk, felöntjük 1 liter vízzel, illetve, amennyit igényel (eltérés lehetséges a víz mennyiségét illetően, a hozzávalók méreteinek kisebb eltérése miatt), összekavarjuk, megvárjuk, míg felforr, lefedjük, s addig (körülbelül még fél óra) főzzük, még minden megpuhul. Kóstoljuk meg, ha kell, még fűszerezzük.
  7. Ha minden megpuhult, rászórjuk az aprított zöldeket, összekavarjuk. Egy tálkában a tejfölt kikavarjuk a mustárral, majd a levesből kiszedett kevés lével is alaposan elkavarjuk, s hozzáöntjük a leveshez, melyben szintén alaposan elkavarjuk.
  8. Kavarás közben a citromlevet beleöntjük a levesbe, közepes-lassabb tűzön még körülbelül 15 percig összerotyogtatjuk - közben kóstoljuk meg, ha kell, ízesítsük a szükség szerint -, majd elzárjuk a hőt, lefedve állni hagyjuk, úgy fél órát, s lehet tálalni! Nagyooon finoooom!!! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Érdemes kipróbálni! :)
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 328
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11638
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csak annyit.....nagyon-nagyon finom, ízletes, zöldségekben dúskáló, laktató leves....ezután egy finom pohárdesszertet tudnék elképzelni :)…..az elkészítése egyszerű.....hirtelen ránézésre, olvasatra, talán bonyolultnak tűnik, pedig nem az....aki nem hiszi, járjon utána, készítse el :)…..megbánni nem fogja.....egy kis utószösszenet: másnaposan, felmelegítve lassú tűzön még finomabb, jól összeérnek az ízek.....imádjuk.....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek