Zoli adatai

Rólam

Érdeklődési köröm nagyon kiterjedt, a sporttól a zenén át történelemig. Ebbe szépen belefér a gasztronómiai örömök keresése az aktív főzéssel. Sportban mindenféle csapatsportot kipróbáltam és legtovább a jégkorongot űztem, főzésben a hagyományos magyar ízek és fűszerek kedvelője vagyok. Szívesen használom a régi sütő - főző eszközöket és mindig utána nézek a velük készíthető ételek elkészítési módjának. E mellett a kíváncsiság is hajt és szeretem kipróbálni az új ízeket is. 2014 augusztusának elején komoly műtéten estem át. ezért a teljes étkezésemet át kellett állítanom. A szénhidrát bevitelt minimalizálnom kell, illetve lehetőség szerint el kell kerülnöm. Hála Istennek a lelkivilágom és a kíváncsiságom teljesen a régi, így keresem a diétámnak megfelelő recepteket és igyekszem új ízekkel változatossá tenni az étkezésemet.

Hobbik

Kerékpározás, főzés, magyar történelem

Saját weboldalam

Facebook oldalam

Instagram oldalam

Mióta főzök

Az első gasztronómiai merényletem nyolcadikos koromban volt, amikor egy erdei kiránduláskor paprikás krumplit főztem bográcsban. Egy kicsit kozmásra sikeredett, de az osztály bátrabb és éhesebb része lelkesen megette. Azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal, némi gyakorlatra is sikerült szert tennem. Hosszú ideig hétvégeken, főleg a szabadban tevékenykedtem családi és baráti megrendelésekre. Mióta nyugdíjas vagyok, naponta főzök a jól felszerelt konyhánkban, ameddig a kedves feleségem még dolgozott. Tavaly ez megváltozott  az életünkben, mert már ő is nyugdíjas lett  Amikor ifjak és bohók voltunk a gépkocsi vezetésen vesztünk össze., Most jó esélye van annak, hogy a konyhán, mivel ő is imád főzni. Ennek megelőzésére főzésre a  konyhát ezentúl hetes váltásban használjuk, viszont a bevásárlás az én feladatom marad továbbra is.  Általában nem használok szakácskönyvet..  A főzésben ( ha nem kényszerből tesszük ) benne van az alkotás és a fantázia használatának öröme. Nagyon érdekelnek a régi, hagyományos sütő - főző eszközök.  Utánanézek a használatuknak, a szokásoknak és a velük készíthető ételeknek.  Újragondolt receptekkel igyekszem használni is ezeket.

A hely, ahol főzök

Mindenhol, ahol lehetőség és éhes társaság van, de főképpen otthon a konyhában és a kertben.

Ars poetica a konyhában

Szeretem a hagyományos ízeket, de minden újat kipróbálok.

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.