Újabb vidéki nagyváros szeretett étterme zár be
Sárvár egyik kedvelt és kiemelkedő étterme végleg bezárja kapuit. A bezárás melletti döntés mögött több szomorú ok áll.
főzés, fotó, utazás
Kezdhetném úgy, hogy már kislány koromban is anyukám meg a nagyik körül tüsténkedtem...igaz lenne, de mégsem. Mindig szerettem a konyhában lenni, mert mindig olyanok vettek körül, akik szeretettel és legjobb tudásukkal készítettek ételt azoknak, akiket szeretnek. Sokáig ez pont elég volt. Mikor 2005-ben Pestről Pécsre költöztem, egyetemi tanulmányok végett, és már a hét elején elfogyott a "jó hazai", magamtól is nekiláttam a konyhai teendőknek. Aztán valahogy a mindennapjaim részévé, majd szenvedélyemmé vált. Egy külföldi ösztöndíjnak köszönhetően összehozott a sors vagy húsz különböző nemzetiséggel, és az ő receptjeik és személyes történeteik alapján sok újdonsággal ismerkedtem meg. Bár a gasztronómia egyáltalán nem képezi részét az itteni tanulmányaimnak, úgy gondolom, az ételek elkészítéséhez, fogyasztásához való sokféle hozzáállás, a tálalás, a rengeteg új szokás az egyik legfontosabb dolog, amit itt megtanultam.
Most éppen San Franciscóban, de mióta a NoSaltyhoz küldöm a jobban és kevésbe sikerült receptjeimet, álltam már a tűzhely mellett Pécsen, Budapesten, egy jó darabig pedig Bayreuthban. Egyébként bárhol, ahol van hely, alapanyag, és persze néhány jóbarát, akivel meg lehet osztani a végeredményt.
Van aki zenél,van, aki szobrászkodik, van aki fest. Én sütök-főzök. Ebben élem ki a kreativitásomat. Ez is egy művészeti ág :D
Sárvár egyik kedvelt és kiemelkedő étterme végleg bezárja kapuit. A bezárás melletti döntés mögött több szomorú ok áll.
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...