Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Malacsült ropogósan

Malacsült ropogósan
Malacsült ropogósan
175 perc / előkészület: 25 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Közeledik az Újév.

A babona szerint ilyenkor lencsét kell enni, hogy sok pénzünk legyen. A malaccal és a kéményseprővel is kell valamit kezdeni, de hogy melyiket süssük meg, és melyiknek a farkát húzzuk meg, azt döntse el mindenki saját maga. Én a malacsütés mellett döntöttem. Aki evett belőle azt mondta, jól határoztam!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Melegen körettel, hidegen salátával is tálalható, pl. tojásos-lilahagymás lencsesalátával.

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző nap az apróra vágott fokhagymával, szalonnával megtűzdeljük és őrölt borssal megszórjuk a húst. A sót (asztali) 0,5 dl vízben feloldjuk, és fecskendővel több oldalról a bőr alá juttatjuk. (Ha a bőrt só éri, akkor rágós lesz, és nem ropogós) hűtőbe tesszük.
  2. Sütés előtt éles késsel másfél ujjnyi távolságban a bőrét bekockázzuk, majd tepsibe tesszük.
  3.  2-3 evőkanál zsírt rakunk köré és hozzáöntünk 2-3 deci vizet, alufóliával lefedve, előmelegített sütőben 180C fokon egy órán át pároljuk.
  4. Ezután az alufóliát levesszük, és ropogósra sütjük, miközben sörbe mártott szalonnaszelettel többször kenegetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • költség: 2200 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 211 064
elküldve: 36
receptkönyvben: 701
elkészítve: 32/46
Facebookon megjelent: 1

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: újév

egyéb elnevezések

ropogós malacsült, sörben sült malac

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PleyerF
PleyerF Fri, 2018-01-12 11:18

Megkésve ugyan, de nem feledve mindenkinek és az oldal szerkesztőinek kívánok boldog újévet! Talán még most sem haszontalan!
Ja, és hálás köszönetem Marcsisef-nek ... elkészítettem is igen finom volt! Köszönöm!
Feri

beegyula
beegyula Tue, 2013-12-31 14:51

Így az igazi ! Ráadásul ha nagyobb a malac (süldő). Sajnos az elkészítés leírásából kimaradt az "őrült bors bevetése" ! (a hozzávalóknál ott van)
gyufi

beegyula
beegyula Tue, 2013-12-31 14:45

Így az igazi, áadásul ha nagyobbacska a malac (suldő).
Sajnos az elkészítési leírásból kimaradt az "örült bors bevetése" .
Gyufi

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2013-12-31 11:15

Kedves zso2.
Köszönöm, hogy ezt a receptet választottad. Kérlek az eredményről is tájékoztass. Sikerekben gazdag boldog új évet kívánok!
Üdv. Marcsi

zso2
zso2 / zso2 Wed, 2014-01-01 17:37

B.U.É.K! Sikerült! Nagyon finom lett,kinézetre nem volt olyan szép mint a tied,de az íze isteni volt.Nekem kicsit tovább kellett sütnöm(kb 3,5-4 órát),de gondolom azért mert az enyém nagy darab lapocka volt,nem comb.De isteni finom lett.Köszönöm a receptet.

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Thu, 2014-01-02 20:33

Kedves zso2.
Nagyon örülök a sikerednek, a szépség majd a gyakorlással megjön.
BUÉK!!!
Üdv. Marcsi

nagyleila
nagyleila Mon, 2012-12-31 20:29

A recept tökéletes, kipróbálva, habár a megtűzdelés után csak 2 órát pihent, füstölt szalonnát meg elfeledtem :), de így is isteni finom lett. Köszönöm szépen! Boldog Új Évet!

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Mon, 2012-12-31 21:03

Kedves nagyleila.
Nagyon örülök a sikerednek. Jó bulizást és Nagyon Boldog Új Évet kívánok!!!
Üdv. Marcsi

horseshoe
horseshoe Sat, 2012-12-29 18:20

Sziasztok! Tényleg nem tesz jót a malac bőrének a sózás?
Kipróbálom...

Dori88
Dori88 Mon, 2018-02-19 04:47

De jót tesz neki. Attól is ropogós lesz. Ugyanis a só vizet von el. Mi sörrel és szalonnával kenegetjük. A szalonna is sós. A sütés vége felé már nem kenegetjük mert akkor nedves lesz. A sütés miatt is ropogós lesz a bőre.

Babapiskóta
Babapiskóta Sat, 2012-12-29 10:50

Marcsiséf! Köszönöm a gyors választ. Még meggondolom a sört. Boldog új évet kívánok neked, magunknak pedig finom recepteket:-)

Babapiskóta
Babapiskóta Fri, 2012-12-28 18:51

Kedves Marcsisef ! A sör milyen hatással van a malacsültre? Ha kihagyom és csak a pecsenye szafttal kenegetem a húst, akkor nem lesz finom? Talán nem lesz ropogós a bőre? Várom a válaszodat sürgősen. Köszönöm!

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Fri, 2012-12-28 20:00

Kedves Babapiskóta.
A sörös kenegetéstől a bőr színe szebb és porhanyósan ropogós állaga lesz. Elhagyható de a sülés folyamán a sörből semmi sem marad!!!!(sem alkohol, sem mellék íz)
Sok sikert és jó étvágyat hozzá.
Boldog Új Évet kívánok!
Marcsi

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2011-12-13 18:21

Kedves Anci!
Nagyon aranyos vagy, köszönöm az elismerésedet.
Kellemes Ünnepeket Kívánok!
Marcsi.

570
süldő malac 2 kg
1 tk
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
füstölt szalonna 10 dkg
sör 1 dl
víz 3.5 dl
disznózsír 3 ek