r
Nosalty Logó

Szójás rakott padlizsán

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
edna
Szójás rakott padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldségekhez

A besamelhez

Összeállítás

Összesen 967 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldségekhez

A besamelhez

Összeállítás

Összesen 3864 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldségekhez

A besamelhez

Összeállítás

Összesen 98 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2488.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    583 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    570 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1091 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    3756 micro
  • β-karotin
    9225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1095 micro
  • Lut-zea
    2425 micro
Összesen 967 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    192.6 g

Zsír

  • Összesen
    195.1 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9952.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    2332 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    1267 mg
  • Foszfor
    3160 mg
  • Nátrium
    3047 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.2 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    81 mg

VÍZ

  • Összesen
    2280.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4363 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    874 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    664 micro
  • α-karotin
    15025 micro
  • β-karotin
    36900 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4378 micro
  • Lut-zea
    9699 micro
Összesen 3864 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    383 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    112 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

A zöldségekhez

A besamelhez

Összeállítás

Elkészítés

A zöldségekhez

  1. Padlizsánt, cukkinit megmossuk, csíkokra vagy karikára szeljük, sózzuk. Ha kiengedte a levét, megtöröljük, és olívaolajon megsütjük őket.
  2. A sárgarépát meghámozzuk, hosszában negyedekre vágjuk, olívaolajjal, sóval, borssal összerázzuk, és 200 fokon kb. 20 perc alatt sütőben puhára sütjük.
  3. A hajdinát olívaolajon pirítjuk 1-2 percig (figyelve, ne égjen le), aztán kétszeres forró csapvízzel, 1 leveskockával fedő alatt megfőzzük.
  4. Serpenyőben az összevágott hagymát megdinszteljük, ráborítjuk az előzőleg beáztatott szójagranulátumot, sóval, borssal, oregánóval, szegfűszeggel, kis kávéskanál kakaóval (vigyázva, mert könnyen leég), negyedelt koktélparadicsommal, fahéjjal ízesítjük.

A besamelhez

  1. A besamel következik, a megolvadt vajhoz hozzáadjuk a lisztet, óvatosan, nehogy leégjen, majd hozzáöntjük lassan a kókuszitalt, tetszés szerinti fehér borssal, szerecsendióval,sóval ízesítjük, sűrűn keverve addig főzzük, míg kellemes állagú nem lesz (én mindig megkóstolom, hogy elég sós-e).

Összeállítás

  1. Közepes tepsit kikenünk olajjal, és rétegezzük: sárgarépa, padlizsán, szója, a besamel 1/3-a, hajdina, cukkini, a többi besamel, és a tetejére a sajt.
  2. Előmelegített sütőben 200 fokon, 40-50 percig sütjük. A sajttól és a besamel állagától függ, hogy mikor kész. Ha a sajt szép színű lesz, már jó is! :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40*20*6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 796
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 18.

Ajánló

Tzatzikivel remekül kiegészítik egymást. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mostanában kímélőbb ételeket kell főzzek, hús, krumpli, fehér liszt és egyebek nélkül. Mivel sok zöldséget kell együnk, már kicsit untuk a párolt verziót, ezért kaptam elő a Muszaka receptemet, és azt dolgoztam át kicsit. Szerintem és a párom szerint is ( :) ) nagyon finom lett. :)

Hozzávalók

A zöldségekhez

A besamelhez

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!