r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves májgaluskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Zöldborsóleves májgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 513 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 2051 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 33 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1428.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3515 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    685 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2998 micro
  • α-karotin
    1897 micro
  • β-karotin
    5240 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    4554 micro
  • Lut-zea
    3400 micro
Összesen 513 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    116 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4699.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    2356 mg
  • Nátrium
    875 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.9 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    5713.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14058 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    59 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    627 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2742 micro
  • Kolin:
    1063 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11994 micro
  • α-karotin
    7588 micro
  • β-karotin
    20960 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    18217 micro
  • Lut-zea
    13599 micro
Összesen 2051 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    287 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A vajon megpároljuk kevergetve az apróra vágott zöldségeket, karalábét, zellert is. Negyed óra után belereszeljük a vöröshagymát. Kevés pirítás után hozzákeverjük a lisztet, amivel szintén pirítjuk. Fűszerpaprikával meghintjük, és 2 dl paradicsomlével felöntjük. Majd hozzáadunk 3-4 l vizet.
  2. Forráskor befűszerezzük, ízlés szerint a fokhagymát beletörjük. 1 db paprikát mellé dobunk, és ha szeretjük, egy-két burgonyát is tehetünk bele. Lassú tűzön készre főzzük.
  3. A májgaluskát elkészítjük. A borsólevesből elveszünk egy edénybe, mikor forr, beleszaggatjuk a galuskát.
  4. Tetszés szerinti mennyiséget szedünk a levesbe belőle, és fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6491
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokszor készítek zöldborsólevest, imádjuk a sok zöldséget benne... Főleg mikor a vajban párolódik, az az illat!! Frissen szedett borsóból a legfinomabb, de lehet mirelit vagy üveges borsó is. Az üvegeset később tegyük a levesbe, hisz annak alig kell főnie. Friss petrezselyemmel a legvégén megszórjuk.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek