r
Nosalty Logó

Thai csirke satay

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Thai csirke satay
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A satay-szószhoz

Édes-sós uborkasaláta

Összesen 828 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A satay-szószhoz

Édes-sós uborkasaláta

Összesen 3312 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A satay-szószhoz

Édes-sós uborkasaláta

Összesen 163 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2325.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    1240 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 828 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178 g

Zsír

  • Összesen
    205.3 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9303.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    765 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    786 mg
  • Foszfor
    2588 mg
  • Nátrium
    4962 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.2 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1386.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 3312 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 163 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A húshoz

A satay-szószhoz

Édes-sós uborkasaláta

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk a többi hozzávalóból pedig egy sűrű pácot készítünk és megforgatjuk benne a húst, majd legalább 30 percig állni hagyjuk, de ez lehet akár egy egész éjszakai is.
  2. Pácolás után nyársra húzzuk és meggrillezzük.

A satay-szószhoz

  1. A kókusztejet közepes lángon felmelegítjük, majd hozzáadjuk a currypasztát és alaposan elkeverjük benne.
  2. Utána mehet hozzá a halszósz, a tamarind és a cukor, majd legvégül a mogyoró.
  3. Ha teljesen homogén masszát kaptunk elzárjuk alatt a lángot és félre tesszük.

Édes-sós uborkasaláta

  1. Az uborkát, a hagymát és a chlit felszeleteljük, majd egy tálba tesszük.
  2. Egy másik tálban az ecetet a cukrot és a sót addig kavarjuk, amíg teljesen fel nem oldódik, majd az uborkára öntjük.
  3. 10 percig állni hagyjuk.
  4. Tálalás: a grillezett csirkenyársakat a mogyorószósszal meglocsolva, rizzsel és az uborkasalátával tálaljuk
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4467
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pad thai után talán a mádosik legnépszerűbb thai étel, pedig nem is thai ez, sokkal inkább indonéz, de valahogy magukévá tették. Nem véletlenül népszerű, a mogyorószoszos csirkét elég könnyű megszeretni! A eredeti recept innen.

Hozzávalók

A húshoz

A satay-szószhoz

Édes-sós uborkasaláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!