#

Gombagasztro

  • receptjei: 314
  • regisztrált: 2014.09.04

Gombagasztro adatai

Rólam

Hosszú ideje tudatosan kísérletezgetek a csiperke és más étkezési gombák elkészítési módszereivel. Évek alatt tanultam meg, hogy a gombából mennyi izgalmas fogás készíthető, milyen változatos ízeket lehet kicsalni a csiperkegombából. Persze az ízek mellett az is fontos, hogy a gomba a tudatos táplálkozás egyik fő alapanyaga, fehérje és D-vitamin tartalma pedig hozzájárul egészségünk megőrzéséhez. A mai háztartásokban alig készül gombás étel, annak ellenére, hogy szinte nincs alapanyag, amellyel ne párosíthatnánk. Ezt mutatom be a receptjeimen keresztül és remélem ízleni fog. Célom az volt, hogy az ételek egyszerűen, gyorsan elkészíthetőek legyenek. Használjátok egészséggel!

Hobbik

Termesztett gomba minden mennyiségben!

Saját weboldalam

http://www.chefgomba.hu

Mióta főzök

2012-ben kezdtem el gombagasztronómiával foglalkozni a Bio-Fungi Kft-nél, amely gombatermesztéssel és alapanyag előállítással foglalkozik. A gombás ételekkel célom elsősorban az, hogy megismertessem az emberekkel magát a gombák felhasználási módját, mivel sokszor találkoztam környezetemben olyanokkal, akik nem tudtak mit kezdeni a gombával, tanácstalanok voltak a vásárlásnál és akár már az előkészítés is problémát okozott. Ez adta a lendületet ahhoz, hogy elkezdjek kísérletezni különböző gombás ételek elkészítésével. Így születtek saját receptjeim, amely szakácskönyv formájában is megjelent. Ez a lendület azóta sem csökkent, folyamatosan újabb és újabb receptek születnek meg a fejemben, majd utána gyakorlatban mindenki legnagyobb örömére. Így próbálom minden háziasszonyhoz eljuttatni ezt a gombaszeretetet.

A hely, ahol főzök

A konyhámban, ahol főzök, termesztett gomba mindig van. Egyszerűen és változatosan elkészíthetőek, remek élelmiszerek. A termesztett gombák gasztronómiai értéke kiváló, tápértékük és étkezési hatásuk kedvező. Alacsony a kalóriatartalmuk, nem tartalmaznak zsírt és koleszterint, magas a víz- és rosttartalmuk. Ásványi anyagokban (szelén, kalcium, nátrium, foszfor, magnézium, kálium) és vitaminokban (D, B-vitamin) szintén gazdagok, továbbá erős antioxidáns is mindkét gombafaj. A csiperkegomba esetében fontos, hogy ne hámozzuk, mert értékes ásványi és tápanyagokat veszítünk így el.

Ars poetica a konyhában

A termesztett gombák, mint a barna és a fehér csiperkegomba vagy a laskagomba igazi ételkülönlegességek alapjai lehetnek. Fogyaszthatóak nyersen önálló ételként, de ideális társai húsoknak, zöldségeknek is, felhasználásuk határtalan. Mivel modern körülmények között termesztik őket, ezért fogyasztásuk biztonságos és frissen is egész évben elérhetőek! Tegyük félre előítéleteinket a gombákkal kapcsolatban, próbáljátok ki egyszerűen és gyorsan elkészíthető receptjeimet és ezzel legyen mindennapi életetek és táplálkozásotok szerves része a gomba! Együnk Gombajó fogásokat. (x)

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!