Mit főzzek ma? Mediterrán zöldbableves, bélszínroló és epres palacsinta kerül...
A mai napra főzhetünk egy gazdag, mediterrán stílusú zöldbablevest, házi bélszínrolót és epres-habos palacsintát: gyomor nem marad majd üresen!
A Mamam sajnos hiaba hivogatott ha fözött-sütött, hogy tanithasson, nem tudott rabirni. A Nagymama melto utodja volt pedig, finomsagaival, melyekben sok francias es osztrakos beütes is volt. A sajat konyhamon, mar Münchenben, 25 eves korom ota probalgattam megtalalni azt az izvilagot, melyet az ö es a Nagymama finom föztjeiböl ismertem. Utolag sajnaltam, hogy nem asszisztaltam a Mamam hivasara, mert eltartott egy ideig, mire sikerült u.n. jo szakacsnöve valnom... Ehez nagy segitseget nyujtott az örökölt, es salatara lapozgatott regi Mora Ferencne, Horvath Ilona, az Inyencmester Szakacskönyve es a Nagymama Vánza sütemenyeskönyve. Azota nagyra nött a fözös-könyvtaram is - bar amiota felfedeztem a NoSalty-t, elsökent itt tallozom ha ötletre vagyom, azaz egy-egy etek elkeszitesi fazisait szeretnem megtudni. Idöközben a fözes hobbyva valt, szeretem megadni a modjat, ugy az elökeszitesnek, mint maganak a fözesnek.
Olvasas, Film, Szinhaz, Zene, Grafikazas
A 80-as évek óta.
A konyhámban és a szabadban.
A gasztronómia az élet(művészet) egy értékes része - és nem "táplálékfelvételről" szól.
A mai napra főzhetünk egy gazdag, mediterrán stílusú zöldbablevest, házi bélszínrolót és epres-habos palacsintát: gyomor nem marad majd üresen!
Ezekkel az élelmiszerekkel csínján kell bánni, mert könnyedén okozhatnak károkat az egyik legfontosabb szervünkben, a májunkban.
A Nutellát szinte kivétel nélkül mindenki ismeri és szereti. Eddig pedig sosem volt példa arra, hogy a Ferrero új ízzel érkezzen, azonban nagyon úgy néz ki, hogy ez eddig tartott!
Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...
Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...
Ezt a könnyű tavaszi salátát Apukámtól tanultam. Nagyon szeretjük. :) Hűtőben befőttes üvegbe zárva elvileg 3-4 napig is eláll, de nálunk mindig hamarabb elfogy. :) További képek ...