Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tradicionális gulyásleves recept

hozzászólások (169)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Cink
Nátrium
Kálium
Foszfor

TOP Vitaminok

B12 K A C

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
27.3 g

zsír

Összesen:
10.3 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
74 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.9 g
Kalcium:
104 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
63 mg
Foszfor:
351 mg
Kálium:
1120 mg
Nátrium:
1259 mg
Cink:
7 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
25 µg

szénhidrát

Összesen:
37.1 g
Összes cukor:
5 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
691.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
7 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
70 µg
B12 Vitamin:
3 µg
C vitamin:
40 mg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
88 µg
A vitamin (RAE):
482 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
164.1 g

zsír

Összesen:
61.9 g
Telített zsírsav:
22 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
27 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
5 g
Koleszterin:
443 mg

ásványi anyagok

Összesen:
17.5 g
Kalcium:
629 mg
Vas:
24 mg
Magnézium:
378 mg
Foszfor:
2108 mg
Kálium:
6722 mg
Nátrium:
7552 mg
Cink:
47 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
155 µg

szénhidrát

Összesen:
222.9 g
Összes cukor:
41 g
Élelmi rost :
36 g

víz

Összesen:
4151.1 g

vitaminok

Összesen:
0.3 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
43 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
6 mg
B6 vitamin:
4 mg
Összes folát:
420 µg
B12 Vitamin:
20 µg
C vitamin:
244 mg
E vitamin:
7 mg
K vitamin:
523 µg
A vitamin (RAE):
2897 µg
D vitamin:
2 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
3.4 g

zsír

Összesen:
1.3 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
10 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
12 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
8 mg
Foszfor:
42 mg
Kálium:
139 mg
Nátrium:
153 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
3 µg

szénhidrát

Összesen:
4.6 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
85.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
7 µg
B12 Vitamin:
0 µg
C vitamin:
4 mg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
11 µg
A vitamin (RAE):
60 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (169)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pukkandur
pukkandur Sat, 2019-01-12 13:39

Kedves Mercedes! Köszi a szuper receptet, elkészítettük, nagyon finom lett! Dupla adagot csináltunk, szerintem 3 napig megvan az ebéd :-) 90%-ban csalni szoktunk és sertés combból készítjük gyorsan, de az igazi a marhalábszárból készült gulash (ahogy a Balatonon olvasnánk). Ez így tökéletes. Köszönöm!

Hofeherke55
Hofeherke55 Wed, 2018-08-01 17:39

Köszönöm szépen a receptet! Majdnem mindent az utasítások szerint csináltam (a borstól pont elég erős lett a leves, így erős őrölt paprikát már nem tettem bele) és leírhatatlanul jó lett a gulyáslevesem, alig várom hogy újra menüre kerüljön!

Koncz László
Koncz László Sun, 2018-04-01 23:01

Kedves Mercedes!Ön bizonyára nagyon jól főz!Ha viszont nagyon alaposak,pontosak akarunk lenni,úgy hogy a hagyományőrzőknek is megfeleljen,akkor minden esetben a Hortobágyon tartott szürke marha lábszárat kell használni,melynek semmi más féle marha húshoz nem hasonlítható az íze,mivel a Hortobágyon a szürke marhák nagyon sok féle gyógy-és fűszernövényt legelnek le,melyek íze egyértelműen érződik a gulyáslevesben.A másik nagyon fontos része ennek az ételnek a szabad tűzön,bográcsban való főzés,ahol a gulyásleves kap egy kis füstöt.Gáztűzhelyen és villanytűzhelyen lehetetlen olyat csinálni mint szabad tűzön.

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Wed, 2018-09-26 14:39

Kedves László!
Igen,ez így van.A szürkemarha amúgy is a legfinomabb marhafajta a világon.Én is készítettem már abból,viszont sajnos nagyon ritkán lehet felénk kapni.Életem legfinomabb tatárbeafsteakje is szürkemarhából készült.

Ditke62
Ditke62 Sun, 2017-12-03 14:42

Írországban főzném, bográcsban. Még sosem főztem bográcsban, de most kaptunk egyet és jó kis magyaros estet rittyentenénk. Akinek van tapasztalata bográccsal: a főzési idők változnak? Mivel ott nem olyan könnyű szabályozni a hőfokot mint a villanytűzhelyen, vajon több víz kell hozzá? Köszönöm!

Mérynagyi
Mérynagyi Sun, 2017-11-19 19:49

Én Amerikában,és Angliában is főzöm a gyerekeimnek.Amerikában vannak orosz üzletek ahol kapok fehérrépát és zellert,de Angliában nincs igazi fehérrépa,és csak zellerszál,de mindig imádják,ez a recept fantasztikus,de a csípős erős Pistát mindenki ízlésének megfelelően tesz bele.

Ellák
Tésztásfül / Ellák Mon, 2017-03-13 11:12

T. Mercedes! Valóban a tiéd a legfinomabb ! Ahol nem találtam meg a fűszerköményt , meg sem főztem, kóstoltam . A lelke a levesnek, mint minden összetevője , nálam . Köszönöm neked , remélem sokan a te recepted választják! Gratulálok annak az étteremnek , ahova a vendégek is betérnek . Gazdagon , gulyáslevest kapnak !

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Tue, 2017-04-04 22:30

Kedves Tésztásfül!
Nagyon köszönöm a kedves szavakat,és örülök,hogy az én gulyáslevesem a legfinomabb számodra.
Megérte a rengeteg kísérletezés,a sok ráfordított idő.
Üdv:Mercedes

bpszaki
bpszaki Fri, 2017-02-10 11:43

Kiváló recept, épp dupla adaggal főzöm! Sose tettem még babérlevelet a gulyásba, de tényleg feldobja!

pjotr
p8r / pjotr Sun, 2017-01-22 11:52

Ezt a receptet nem lehet megunni, számtalanszor elkészítettem már, mindenkinek elnyerte a tetszését! :)

352
marhalábszár 60 dkg
vöröshagyma 30 dkg
sárgarépa 2 nagy db
fehérrépa 1 nagy db
zeller 1 kis db
burgonya 40 dkg
fűszerpaprika 1 ek
csípős fűszerpaprika 0.5 ek
1 ek
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
babérlevél 2 db
fekete bors 1 teáskanál
paradicsom 1 kis db
tv paprika 1 db
fokhagyma 3 gerezd
sertészsír 2 ek
petrezselyem 0.5 csokor
zellerlevél 5 db
víz 2.5 l
tojás 1 db
finomliszt 80 g
1 teáskanál