r
Nosalty Logó

Rakott zöldség variáció

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott zöldség variáció
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rakott zöldségehez

A szóráshoz

Összesen 679 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rakott zöldségehez

A szóráshoz

Összesen 2713 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rakott zöldségehez

A szóráshoz

Összesen 84 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1087.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1269 micro
  • β-karotin
    3552 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    1353 micro
Összesen 679 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    128.7 g

Zsír

  • Összesen
    145.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4348.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1294 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    1978 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

VÍZ

  • Összesen
    2139.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1838 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    459 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    409 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    943 micro
  • Kolin:
    795 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    5076 micro
  • β-karotin
    14209 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    5411 micro
Összesen 2713 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    79 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

A rakott zöldségehez

A szóráshoz

Elkészítés

A rakott zöldségehez

  1. Az előző este beáztatott sárgaborsót kevés sós vízben 10 percig főzzük.
  2. A kínai kelről leszedünk 12 levelet, és 5 percig sós vízben főzzük. Mindkettőt leszűrjük.
  3. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát, gyömbért, fokhagymát lereszeljük, a többit 1-2 cm-es darabokra vágjuk.
  4. Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, rá a gomba, fokhagyma, a leszűrt sárgaborsó és a többi zöldség is. Sózzuk, fűszerezzük (1-1 tk kurkumával és szerecsendióval). A cukkinit a végén adjuk hozzá.
  5. 20 percen át pároljuk a zöldségeket, majd a végén a cukkinit is belekeverjük, ezzel még 5 percig pároljuk, míg a leve elfő.
  6. Ezután egy tepsit beolajozunk, a 4 levél kínai kellel kibéleljük, ráhalmozzuk a 1/2 rész zöldségkeveréket, megszórjuk reszelt füstölt sajttal, és meglocsoljuk a 3 dl tejföl és 1 tojás keverékének 1/3-ával, ezután betakarjuk megint 4 levél kínai kellel, rá a másik fele a zöldséges keveréknek, rá a reszelt sajt 1/3-a, majd egy kis tejfölös öntet, ezt lefedjük a maradék 4 levéllel, sajtozzuk, tejfölözzük, és megszórjuk egy kevéske szezámmaggal.
  7. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük -kb 45 perc.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 50049
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 11.

Ajánló

Önmagában is kiváló egytálétel, de ha húst is sütünk mellé, akkor köretnek is pompás, nem a megszokott párolt zöldség.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a rakott zöldség-étel számtalan variációban lehetséges. Bármivel helyettesíthető a kínai kel pl: padlizsánnal, krumplival, illetve olyan zöldségeket teszünk bele, amilyeneket találunk otthon, és szeretünk. Ízesíteni is kedvünk szerint, elrontani nem lehet. 

Hozzávalók

A rakott zöldségehez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!