r
Nosalty Logó

Aranysárga fácánleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mayura
Aranysárga fácánleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A húsleveshez

A zöldségekhez

A zöldségekhez idény jelleggel

A fűszerekhez

A tálaláshoz

Összesen 848 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A húsleveshez

A zöldségekhez

A zöldségekhez idény jelleggel

A fűszerekhez

A tálaláshoz

Összesen 5924 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A húsleveshez

A zöldségekhez

A zöldségekhez idény jelleggel

A fűszerekhez

A tálaláshoz

Összesen 42 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2909.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    1560 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1583 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1584 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    6031 micro
  • β-karotin
    14825 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    369 micro
  • Lut-zea
    1309 micro
Összesen 848 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    410.5 g

Zsír

  • Összesen
    137.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20365.3 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    553 mg
  • Kálcium
    1684 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    1281 mg
  • Foszfor
    5824 mg
  • Nátrium
    10917 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    768.8 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    130 mg

VÍZ

  • Összesen
    11080.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11087 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    810 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1461 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    149 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2616 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    684 micro
  • α-karotin
    42219 micro
  • β-karotin
    103773 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2585 micro
  • Lut-zea
    9162 micro
Összesen 5924 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    307 micro
  • β-karotin
    755 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    19 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 42 kcal

Hozzávalók

A húsleveshez

A zöldségekhez

A zöldségekhez idény jelleggel

A fűszerekhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húsleveshez

  1. A megtisztított fácánt megmossuk, és a fazék aljára fektetjük.
  2. A 2 db velős csontot keskenyebb felével beékeljük a fácánnal a fazék alján. (Erre azért van szükség, hogy a velő lehetőleg ne csússzon ki a csontból.)
  3. A fazekat ezután felengedjük 3/4 részéig hideg vízzel. Feltesszük főni, sózzuk, és beletesszük a fűszereket és az egy fej hagymát hámozva, de egészben, valamint a fokhagyma gerezdeket is szintén egészben, ezeket lehet héjastól is.
  4. A levest közepes lángon elkezdjük főzni, amint felmelegedett levesszük a lángot annyira, hogy csak épp buggyanjon a leves. A húslevest mindig sokáig, nagyon lassan kell főzni. Hamarosan észrevesszük, hogy szépen feljött a fácánlevesünk tetejére a hab. Várunk 5 percet, és főzés közben egy teaszűrő segítségével leszedjük a habot. A kimert fűszereket újakkal pótoljuk.
  5. Megtisztítjuk a zöldségeket. Minél több zöldséget teszünk bele, annál jobb. A kisebb zöldségeket egészben, a nagyobbakat két ujjnyi vajtag hasábokra vágjuk, és így tesszük majd a leveshez.
  6. A levest minimum 3 óra hosszat főzzük, a zöldségeket pedig az utolsó órára tesszük csak bele a készülő levesbe. Én a 12-re készülő levest 8-kor teszem fel, 10.30 kor teszem bele a zöldségeket, és fél 12-kor zárom le. A fácánnak vajpuhának kell lennie. A húsból a csontokból ezalatt szépen kifőnek az ásványi anyagok, ezért az ilyen levesnek gyógyító ereje van.
  7. A levest tálalás előtt negyed óráig pihentetni kell, ilyenkor szépen letisztul, nem is muszáj leszűrni, de egyébként teaszűrőn keresztül szokás leszűrni.
  8. A leveshúst külön tányéron a zöldségekkel mellékelve tormával mustárral tálaljuk a levessel egy időben.
  9. A velőscsontot óvatosan egy húsfogó csipesszel kiemeljük a levestből tányérra borítjuk, és ha nem csusszant volna ki magától, kiütjük vagy kikaparjuk a csontból. Pirítóson sóval borssal fogyasztjuk, meleg előételként.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 218
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 134
  • Össznézettség: 320209
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 18.

Ajánló

Mindenkinek! §:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A családi összejövetelek, az összetartozás, a szeretet szimbóluma a Magyar gasztronómiában a jó húsleves. Az aranyló színe, illata és íze minden Magyar ember emlékeiben ott él. Gyógyító ereje a rengeteg ásványi anyag tartalma miatt jelentős. Évszaktól függően sokféle zöldségből elkészíthető, de ha csak az alapvetően szükséges répa, zeller és petrezselyem áll rendelkezésünkre, akkor is kiváló lesz a levesünk. Türelem azonban kell hozzá, ne siessük el, amint ha feltettük és a habot már levettük róla, bármi mást is csinálhatunk mellette, nem kell állandóan figyelni rá, elég 20-30 percenként egy kóstolás. Melegen a húsleves mindig kevésbé sós, mint a tálalási hőmérsékleten! Másnapra pedig még finomabb lesz!!!

Hozzávalók

A húsleveshez

A zöldségekhez

A zöldségekhez idény jelleggel

A fűszerekhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!